به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سعید مهرسروش روز دوشنبه اظهار کرد: طرح ۲۴۷ بیمارانی که با علایم قلبی با اورژانس استان تهران تماس میگیرند بر اساس نوارقلب ۱۲ لیدی که گرفته میشود و در دیسپچ تخصصی قلب، پزشکان متخصص نوار قلب بیمار را مشاهده میکنند اگر سکته حاد قلبی باشد متخصص قلب برای بیمار کد ۲۴۷ فعال میکند و این بیمار بیدرنگ به اولین بیمارستان کتلبدار «بخش آنژیو» مرکز ۲۴۷ اعزام میشود.
وی افزود: براساس اتفاق جدید و رکوردی که در اورژانس استان تهران به ثبت رسیده روزانه بیش از ۴۰۰ نوار قلب به دیسپچ تخصصی قلب سازمان اورژانس استان تهران توسط همکاران ارسال میشود و در مجموع از سال ۱۳۹۵ تاکنون بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر دچار سکته قلبی، به طور مستقیم به بیمارستانهای هدف در طرح ۲۴۷ منتقل شدند.
رییس اداره آموزش اورژانس استان تهران یادآور شد: دیسپچ تخصصی قلب اورژانس استان تهران در طرح ۲۴۷ همچنین ۹ مرکز استان تهران را هم پوشش میدهد.
انجام حدود ۱۲ هزار نوار قلب در سال جاری
مهرسروش گفت: نرمافزار «گلاسکو» به عنوان ابزاری پیشرفته در پردازش و تحلیل دادههای قلبی، نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات اورژانسی و سرعت در تشخیص بیماریهای قلبی ایفا کرده به گونهای که این اقدام رکورد تازهای را در مقایسه با پنج سال اخیر برای اورژانس استان تهران رقم زده که با استفاده از این فناوری هوشمند گامی بزرگ در افزایش دقت تشخیص و کاهش زمان رسیدگی به بیماران قلبی بوده است.
به گفته وی، مهرماه امسال با استفاده از نرمافزار هوشمند گلاسکو که تحلیلهای دقیقی از دادههای الکتروکاردیوگرافی ارائه میدهد، تعداد ۱۲ هزار و ۴۴۵ رکورد نوار قلب ثبت شده است.
مهرسروش به شهروندان توصیه کرد در صورتی که مشکلات قلبی، درد قفسه سینه، دردهای تیر کشنده به سمت چپ، عرق سرد، ضعف و بیحالی شدید پیدا شد حتما باید با سامانه ۱۱۵ اورژانس تماس بگیرند با توجه به دستگاه بررسی نوار قلبی که تکنسینهای اورژانس به همراه خود دارند و متخصص قلبی که در مرکز ارتباطات اورژانس به صورت ۲۴ ساعته حضور دارد امکان انتقال مستقیم بیماران به کتلب «بخش آنژیو» فراهم شده تا اقدامات درمانی با سرعت بیشتری برای آنان انجام شود.
وی درباره کد ۷۲۴ اورژانس نیز اظهار کرد: این کد ویژه بیماران حاد مغزی است و شهروندان باید با ظهور چند علامت ساده همچون از دست دادن تقارن یک طرف صورت، کج شدن گوشه لب و متفاوت شدن زور اندامها در سریعترین زمان ممکن با اورژانس تماس برقرار کنند.
به گفته وی، در این شرایط کارشناسان فوریتهای پزشکی افراد دارای این علایم را بجای اورژانس مستقیم به قسمت سیتیاسکن منتقل میکنند، در محل نیز پزشکان متخصص مغز و اعصاب حضور دارند و داروهای لازم را در کمترین زمان برای این افراد تزریق خواهند کرد.
رییس اداره آموزش اورژانس استان تهران ادامه داد: با انجام این اقدامات و رسیدگی سریعتر، بیماران با کمترین عارضه میتوانند به زندگی ادامه دهند و با مشکلات قلبی یا عوارض سکتههای مغزی روبهرو نشوند.