«سیده انوار ایتوندی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: در این طرح، باکس( جعبههای جمع آوری نخاله) سیار با ظرفیت یک تُن برای جمعآوری ضایعات و نخالههای ساختمانی اندک استفاده میشود و به شهروندان امکان میدهد تا ضایعات ناشی از فعالیتهای ساختمانی مانند تخریب و گودبرداری را به شکلی مؤثر و بهداشتیتر مدیریت کنند.
وی ادامه داد: در این طرح مقدار نخاله ساختمانی، بارگیری و دفع آن در مکان مشخص و تعیین شده به صورت هوشمند توسط کارشناسان شهرداری نظارت و کنترل میشود.
ایتوندی در مورد سایت جمعآوری نخالههای ساختمانی هم در شهر ایلام توضیح داد: یک مکان برای تخلیه ضایعات ساختمانی انتخاب شده که در صورت تائید کارشناسان محیط زیست، این مکان به عموم مردم اطلاعرسانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: فعالیتهای ساختمانی نظیر تخریب و گودبرداری بیشتر در مناطق دارای بافت ساختمانی قدیمی و فرسوده شهر مشهود است و در حال حاضر عمده تخلیه نخالههای ساختمانی در منطقه «هردراز» انجام میشود.
به گفته سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری ایلام، اوج فعالیتهای ساختمانی که منجر به تولید نخاله میشود، از اردیبشهت تا مهرماه است که در این بازه زمانی روزانه بیش از ۱۰۰ سرویس خاک در این سایت تخلیه میشود.
وی بیان کرد: در سایر ماههای سال خاکبرداری ساختمانی کاهش یافته و روزانه کمتر از ۴۵ سرویس و میانگین ۳۰۰ سرویس در هفته میرسد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، این طرح نوآورانه، در صورت بررسی دقیقتر با چشم انداز استفاده بهینه و بازیافت نخالههای ساختمانی و تصویب نهایی، میتواند گامی مؤثر در راستای کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و بهبود مدیریت نخالههای ساختمانی در ایلام باشد.