روایتی از قطع درختان در میامی؛ واقعیت چیست؟

روایتی از قطع درختان در میامی؛ واقعیت چیست؟

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از میامی، چندروزی است که برخی اخبار در فضای مجازی میامی مبنی بر قطع درختان کاج و سرو چند ده‌ساله  در بلوار اصلی این شهر منتشر می‌شود؛ جدای از اینکه انتشار خبر قطع درختان در بلوار اصلی میامی از آن جهت بسیار اهمیت دارد که قطع درختان بنا به دلایل محیط زیستی و حفاظت از منابع طبیعی، امری مذموم است؛ اما ابتدا باید دید که واقعیت ماجرا چه بوده است. موضوعی که مهدی نادعلی شهردار میامی درباره آن توضیح داده و گفته است که قطع درخت درکار نبوده است.

اهمیت درختان در شهری مانند میامی تنها به زیبایی‌شناسی شهری محدود نمی‌شود. درختان چند ده‌ساله، علاوه بر نقش‌های اکولوژیکی مانند کاهش آلودگی هوا و تعدیل دمای شهر، بخشی از خاطرات جمعی مردم میامی هستند. از سوی دیگر، میامی در مسیر بین‌المللی تهران – مشهد قرار داشته و مسافران زیادی برای استراحت وارد این شهر می‌شوند؛ ایمنی مسافران این محور، همواره از دغدغه‌های مسئولان شهری بوده است. اما سوال اینجاست که چرا این درختان قطع شده است؟ اصلا واقعیت ماجرا چیست؟

شهردار میامی قاطعانه شایعات مربوط به قطع درختان را تکذیب کرد. او گفت: درختان کاج و سرو در بلوار اصلی میامی قطع نشده‌اند، بلکه به‌دلیل مخاطراتی که برای مردم میامی و مسافران عبوری در مسیر بین‌المللی تهران-مشهد ایجاد می‌کردند، جابه‌جا شده‌اند.

مهدی نادعلی با اشاره به سن این درختان، توضیح داد: این درختان حدود ۲۵ سال سن داشتند؛ اما ریشه‌های آن‌ها به عمق خاک نفوذ نکرده بود و این موضوع خطر سقوط درختان را در بلوار اصلی شهر، افزایش می‌داد.

شهردار میامی با یادآوری یک حادثه تلخ در این زمینه گفت: در گذشته شاهد وقوع حادثه‌ای در این بلوار بودیم که ناشی از وجود این درختان بود. این موضوع ما را بر آن داشت تا برای حفظ ایمنی مردم و مسافران، اقدام به جابجایی درختان کنیم.

وی افزود: وجود این درختان باعث کاهش دید رانندگان و افزایش احتمال سانحه‌های رانندگی در این شهر شده بود. چندین تصادف با مصدومیت به‌دلیل دید کم در این بلوار رخ داده است.

«قطع» یا «جابه‌جایی» درختان؟ مسئله این است

نادعلی با اشاره به اقدامات انجام‌شده، گفت: برای بهبود شرایط، چراغ‌های جدیدی در این مسیر نصب کردیم و با تصمیم مشترک شورای اسلامی شهر و شهرداری میامی، تصمیم به جابجایی درختان به پارک جنگلی میامی گرفتیم.

وی تأکید کرد: این مصوبه شورای اسلامی شهر اجرایی شده و درختان به پارک جنگلی میامی منتقل شده‌اند. این اقدام با نظارت دقیق کارشناسان جهاد کشاورزی انجام شده است.

اما آیا جابه‌جایی این درختان، تنها راه حل ممکن بود؟ یا می‌شد با روش‌های دیگر، هم ایمنی را تأمین کرد و هم درختان قدیمی را حفظ نمود؟ موضوعی که شهردار میامی این‌گونه درباره آن توضیح داده است که «ریشه‌های سطحی این درختان سبب شده بود که درختان در وضعیت ناپایداری قرار گرفته و با وزش باد امکان سقوط آن وجود داشت و بر این اساس، جابجایی درختان تنها راه حل ایمن‌سازی این مسیر برای مردم میامی و مسافران حرم رضوی بود.»

خشک شدن حدود ۵۰ از درختان جابه‌جا شده  

شهردار میامی با اشاره به سابقه موفق این اقدام در سال‌های گذشته، گفت: پارسال هشت درخت از این بلوار به پارک جنگلی منتقل شدند که پنج درخت دوباره سبز و تنها سه درخت خشک شدند. این نشان می‌دهد که جابه‌جایی درختان با رعایت اصول علمی انجام شده است.

وی همچنین به کاشت بیش از ۲ هزار اصله نهال در شهر اشاره کرد و گفت: از این تعداد، تنها حدود ۱۲۰ نهال خشک شده‌اند و مابقی با اقدامات مناسب، سبز شده‌اند. شهرداری میامی در نگهداری فضای سبز بسیار حساس است و فرایندهای کوددهی، آبیاری و سمپاشی به‌موقع انجام می‌شود.

تکذیب قطع درختان چنار

نادعلی همچنین شایعات مربوط به قطع درختان چنار را به‌طور کامل تکذیب کرد و گفت: به هیچ عنوان درختان چنار قطع نشده‌اند. این اخبار کاملاً نادرست است و تنها درختان کاج و سرو جابه‌جا شده‌اند.

شهردار میامی از شهروندان خواست تا به شایعات فضای مجازی توجه نکنند و گفت: متأسفانه برخی افراد بدون اطلاع از جزئیات، اخبار نادرست منتشر می‌کنند. ما از مردم می‌خواهیم تنها به اخبار رسمی استناد کنند.

وی همچنین از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا اقدام غیراصولی، آن را به شهرداری گزارش دهند.

تعهد شهرداری به حفظ محیط‌زیست

نادعلی در پایان با تأکید بر تعهد شهرداری به حفظ محیط‌زیست، گفت: ما همواره تلاش کرده‌ایم تا در پروژه‌های شهری، کمترین آسیب را به طبیعت وارد کنیم. جابجایی درختان نیز با همین هدف انجام شده است.

بلوار اصلی میامی، حالا با چراغ‌های جدید و درختان جوان‌تر، چهره‌ای تازه به خود گرفته است. اما سوال اینجاست: آیا جابه‌جایی درختان چند ده‌ ساله، تنها راه حل بود؟ یا می‌شد با روش‌های دیگر، هم ایمنی را تأمین و هم درختان قدیمی را حفظ کردد؟ پاسخ به این سوال، شاید در آینده و با نظارت دقیق بر روند نگهداری درختان جابجا شده، روشن شود.

تا آن زمان، باید امیدوار بود که این اقدام، نه‌تنها ایمنی مسافران را افزایش دهد، بلکه به حفظ محیط‌زیست و زیبایی شهر میامی نیز کمک کند.

انتهای پیام/۳۶۳/

حتما ببینید

برگزاری دوره منطقه‌ای تربیت معلم "تدبر در قرآن مجید"در سمنان

برگزاری دوره منطقه‌ای تربیت معلم “تدبر در قرآن مجید”در سمنان

– اخبار استانها – محمد دلالی در گفت‌وگو با خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *