به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، کارشناسان انرژی نصب کنتورهای هوشمند را گام مهمی در مدیریت مصرف و نظارت موثر بر نوع مصرف برق توسط مشترکان می دانند و از این رو از سال ۱۳۹۸ برنامه توسعه استفاده از کنتورهای هوشمند آب و برق در وزارت نیرو به طور جدی دنبال شد.
در آن زمان مدیرعامل وقت شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق(ساتکاب) با اشاره به وجود بیش از ۳۶ میلیون کنتور برق در کشور گفته بود که با سرمایه گذاری بخش خصوصی این کار انجام خواهد شد. با گذشت نزدیک به ۶ سال از آغاز اجرای این طرح، دی ماه امسال مدیرعامل شرکت توانیر از نصب ۹ میلیون کنتور هوشمند در ۲ سال آینده خبر داد و آن را از اَبَرپروژههای صنعت برق عنوان کرد که با ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در دستور کار قرار دارد.
مصطفی رجبی مشهدی در این باره گفت: شناسایی و مدیریت فیدرهای پر مصرف به کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی از طریق این کنتورها قابل انجام است.
اکنون در تازه ترین اظهار نظر کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، با بیان این که رصد و پایش مصرف برق مشترکان می تواند نقش بسیار موثری در مدیریت صحیح بار شبکه توزیع انرژی داشته باشد گفت: با اقدام های انجام شده و تلاش های همکاران ما در حال حاضر همه مجتمع های تجاری بزرگ و ادارات و دستگاه های اجرایی شهر تهران مجهز به کنتورهای هوشمند هستند و علاوه بر نظارت لحظه ای بر مصرف برق این دسته از مشترکان، گروهی ۲۵۰ نفره از کارشناسان این شرکت نیز به صورت روزانه مسئولیت بازدید میدانی و رصد عملکرد مشترکان را در حوزه برق بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی انجام شده قرار است تا پایان سال آینده بالغ بر نیم میلیون کنتور هوشمند در شهر تهران با اولویت مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری نصب شود، گفت: با این اقدام شاهد افزایش توان مدیریت لحظهای وضعیت شبکه از طریق رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران خواهیم بود و این فرآیند کمکی موثر به مدیریت بار شبکه برق پایتخت به ویژه در شرایط بحرانی همچون ایام پیک مصرف خواهد کرد.