به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آرسن میناسیان نیک مردی بود که در حیاتش هر آنکه در رشت سراغ یک انسان نیکوخصال و خیرخواه رامیگرفت، همه آدرس او را می دادند و درسایه این نیک اندیشی ها و دستانی که به خیر باز می شد به مسیح گیلان شهره شد و عزت یافت و به وقت وفات در اندوه و غم یک شهر بر دستان مردمانی که سالها به صفای دل و بی ریا خدمتشان کرد در نهایت عزت در حالیکه صلوات و لا إله إلا الله میفرستادند، تشییع شد.
امروز بعد از سالها هنوز نامش مرد نیک اندیش خیر در اذهان مردمان این سرزمین ماناست و اینک بنیاد نخبگان گیلان در مراسم ویژه تکریم ملی و الگوسازی از این خیر و نیکوکاری گیلانی یادی از آرسن میناسیان کرد او که شبانه به تهران می رفت و مواد اولیه داروها را تهیه می کرد و به رشت باز میگشت و تا پاسی از شب در داروخانه مشغول ساختن دارو میشد و همین شب بیداریها، او را به این فکر انداخت تا داروخانه را شبها نیز بازنگه دارد و در کنار همه نیکوکاری ها و کمک به بیماران و تامین داروهای آنها نخستین داروخانه شبانه روزی ایران را به سال ۱۳۱۹ با نام کارون در رشت بنا نهاد.
می گویند: یکی از مشتریهای داروخانه که برای مادر پیرش از آرسن دارو میگرفت روزی سر درد دل را با او باز کرد و از سرنوشت مادرش که زمین گیر بود و احتیاج به مراقبت داشت، میگوید و آرسن که تشنه خدمت به مردم بود با شنیدن صحبتهای او به فکر تاسیس خانه سالمندان افتادد.
آرسن که عضو هیات ارامنه رشت و یکی از اعضای انجمن شهر نیز بود با اعتبار و جایگاهی که به دست آورده بود با کمک مردم رشت از جمله چهره هایی چون حکیم زاده، آیت الله ضیابری، حاج رضا عظیم زاده، چینی چیان و حاج آقا استقامت در سلیمانداراب رشت و نزدیک مزار سردار بزرگ جنگل میرزاکوچک خان، زمینی را انتخاب و به این ترتیب کلنگ نخستین خانه سالمندان و معلولان ایران را در رشت به زمین زد، از اینرو نخستین آسایشگاه سالمندان و معلولان ایران را هم او تاسیس کرد.
اینها گوشه ای از خدمات نیکوکارانه آرسن میناسیان این نیک مرد ارمنی بود که در مراسم گرامیداشت او که توسط بنیاد نخبگان برپا شده بود، ارائه شد.
نکوداشت و تکریم از مقام علمی، فرهنگی، ادبی و هنری بزرگان، مشاهیر، خیرین و سرآمدان و نخبگان بیش از آنکه مایه سرور و خشنودی آنان شود، فخر و غرور سایر افراد جامعه را به دنبال دارد، چرا که این بزرگان و اندیشمندان همواره بخش مهمی از هویت مردمان هر دیار هستند، آرسن میناسیان یکی از این بزرگان بود.
بنیاد نبخگان گیلان در راستای وظایف فرهنگی بنیاد ملی و با اجرای برنامههای تکریم و الگوسازی تلاش دارد از طریق معرفی نخبگان، سرآمدان و مفاخر اثرگذار و تبیین آثار و افکار آنان در اجتماع نخبگانی، به شناسایی چهره های زبده اثرگذار اعم از متقدمان و معاصران و استعدادهای برتر جوان بپردازد و از گست فرهنگی که معمولا در گذر زمان اتفاق میافتد، جلوگیری کند.
از اینرو مراسم تکریم ملی از خیر نیکوکار گیلانی زنده یاد آرسن میناسیان از سوی این بنیاد با همکاری دانشگاه گیلان، شورای اسلامی و شهرداری شهر رشت امروز در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
آرسن میناسیان باید به جامعه و نسل نو معرفی شود
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با قدردانی از برگزارکنندگان مراسم تکریم و الگوسازی بزرگ مرد خیر گیلانی زنده یاد آرسن میناسیان اظهار کرد: باید افراد و چهره های اثرگذار از جمله زنده یاد میناسیان که با تلاش و عزمی خستگی ناپذیر تجربیات و آموخته های خود را ارتقاء داد و همه آن ها را در مسیر حل مشکلات مردم به کار بست به جامعه و نسل نو معرفی کنیم.
نرگس حسین مردی اظهار کرد: برگزاری چنین مراسمی برای آن است که نوعی الگوپذیری برای جوانان شکل گیرد و این آئینها فرصتی برای آشنایی این نسل با بزرگان و نیکوکارانی است که با ازخودگذشتن مانا شدند.
وی افزود: ایران ما این سرزمین بزرگ به خاطر افراد نیک سرشت و پاک نهادی که به پشتوانه دانایی، توانایی، از خودگذشتگی و ایثار مانا شدند، بر خود می بالد؛ آرسن میناسیان یکی از این افراد بود که با نهاد پاک، گذشت و ایثار اثرگذار و مانا شد.
کار خیر ماندگار است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) و نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری در ارتباط تصویری با این همایش ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم تکریم ملی از خیر نیکوکار گیلانی زنده یاد آرسن میناسیان گفت: تکریم از سنتها مورد توجه در اسلام است.
آیت الله رضا رمضانی با اشاره به کارهای نیکوکارانه آرسن میناسیان اظهار کرد: کار خیر در آیات و روایات تاکید شده و فرصتی برای نوعدوستی است؛ هیچگاه تصور نشود که انسان با دادن مال و صدقه چیزی را از دست میدهد، کارهای نیکوکارانه ماندگار است.
وی نیکوکاری را بخشی از ظرفیت های ارزشمندی انسانی خواند و افزود: توجه به فقیران، نیازمندان و گره گشایی از مشکلات مردم باید در جامعه گسترش یابد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بیان کرد: برگزاری همایشهای مختلف برای تکریم نیکوکاران اقدامی بس ارزشمند است که باید در جامعه توسعه یابد.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان نیز با تبریک میلاد حضرت مسیح (ع) و امیرالمومنان (ع) گفت: این ۲ شخصیت اسوه شجاعت، عدالت، اخلاق، انسانیت و مهربانی، الگوی بشریت برای بهتر زیستن هستند.
دکتر فرهاد شیرینی با گرامیداشت یاد و خاطره آرسن میناسیان خیر و نیکوکار گیلانی اظهار کرد: تکریم و الگوسازی از افراد موفق، شاخص و اثرگذار علمی، اعتقادی، مذهبی یکی از مهمترین برنامههای بنیاد ملی نخبگان بوده که امری ستوده و مورد تایید است.
وی با بیان اینکه آرسن میناسیان از نیکوکارانی است که به راحتی نمیتوان از او و خدماتش عبور کرد، افزود: این نیکوکار برای انسانیت حد و مرزی قائل نبود، وی شخصیت برجستهای بود که تمام زندگی خود را در راه اصلاح روش زندگی و کمک به مردم به کار برد.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان با اشاره به خدمات نیکوکارانه آرسن میناسیان اظهار کرد: تاسیس نخستین داروخانه شبانه روزی و نخستین آسایشگاه معلولان و سالمندان کشور در رشت از اقدامات خیرخواهانه و نوعدوستانه این نیکوکار است.
وی با تشریح ویژگی های آرسن میناسیان بیان کرد: متعهد و عامل به اخلاق والای انسانی، مهربانی، گشاده رویی، بی ریایی، با صفایی، بخشندگی و کرامت در نهایت توان از ویژگیهای بارز آرسن میناسیان بود؛ وظیفه ماست که این شخصیت نیکوکار را به عنوان یک الگو به جامعه معرفی کنیم.
آرسن میناسیان با کارهای خیر در اذهان ماندگار شد
رئیس دانشگاه گیلان نیز در آغاز سخن با شعری از سعدی با عنوان «سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز، مرده آن است که نامش به نکویی نبرند» گفت: آرسن میناسیان با کارهای خیر و خدمات نیکوکارانه خود به مردم در اذهان ماندگار شد؛ خیرخواهی و دیگر خواهی رمز ماندگاری است.
دکتر محمد دوستار اظهار کرد: آرسن میناسیان شخصیتی علمی بود اما در موضوعات خیرخواهانه در حوزههای بهداشت و درمان، بلایای طبیعی، سیل و آتش سوزی زودتر از همه حاضر میشد، به مردم کمک میکرد و این روحیه خیرخواهی موجب ماندگاری آرسن شد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره نیکوکار دانشگاه گیلان جعفر ابریشم چیان اظهار کرد: حس مسئولیت پذیری و مسئولیت اجتماعی نیکوکاران نسبت به بقیه بیشتر بوده و این یک موهبت الهی است.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به پیشنیه تاریخی ایران و با بیان اینکه تاریخ ما مملو از نیکوکاران و بزرگانی است که باید به جامعه و نسل نو معرفی شوند، اضافه کرد: برگزاری مراسم تکریم و الگوسازی از خیران و نیکوکاران باید به بهانههای مختلف در دانشگاهها برگزار شود.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای گیلان نیز در این مراسم گفت: سرمایههای یک کشور مال، ثروت و گنجینههای آن نیستند بلکه بزرگان و نیکوکارانی مانند آرسن میناسیان هستند که باید به جامعه معرفی شوند.
حجتالاسلام علیمحمد عباسی با گرامیداشت یاد و خاطره آرسن میناسیان نیکوکار گیلانی (مشهور به مسیح رشت) اظهار کرد: وجود اقوام، ادیان و مذاهب گوناگون از زیباییهای گیلان هستند که همه با احساس مسئولیت برای ایران سربلند تلاش کرده و میکنند.
وی بیان کرد: ایران برای یک عده افراد و قوم خاصی نیست بلکه برای همه ادیانی است که در فضای مسالمت آمیز با حفظ دین و مذهب، ارادت خود را به اولیاء الهی نشان میدهند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای گیلان با بیان شعری از سعدی با عنوان «چو خواهی که نامت بود جاودان، مکن نام نیک بزرگان نهان» از برگزارکنندگان این مراسم قدردانی کرد.
رونمایی از کتاب داستان موسیو، قرائت ارج نامه بنیاد نخبگان، قدردانی و اهدای هدیه به خانواده آرسن میناسیان از دیگر برنامههای این مراسم بود.
آرسن میناسیان معروف به «موسیو آرسن» سال ۱۲۸۵ خورشیدی در رشت به دنیا آمد و ۱۴ فروردین ۱۳۵۶ در این شهر از دنیا رفت، او از نیکوکاران به نام ایرانی ارامنی تبار بود که در یک خانواده مسیحی به دنیا آمد؛ از همان دوران قلبی رئوف و دلی پاک سرشت داشت و به معنای واقعی انسانی کامل بود، می گویند: از بچگی وقتی کودکی فقیر را در سرما میدید، لباس گرم خود را به او هدیه میداد.