بازارهای محلی قزوین / سنت در دل مدرنیته

بازارهای محلی قزوین / سنت در دل مدرنیته

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، بازارهای سنتی قزوین محلی برای داد و ستد محصولات محلی و نیازمندی روزانه خانواده ها است که بعضا نیز کالاهای بومی و کشاورزی برای فروش در معرض دید همگان قرار می گیرد، این در حالی است که وقتی این محصولات رونق بیشتری پیدا می کنند، تنوع کالاهای عرضه شده در بازارهای محلی نیز بیشتر می‌شود.

در این بازارها علاوه بر محصولات کشاورزی مانند انواع میوه و تره بار می توان غرفه های فروش لباس و کفش، لوازم آشپزخانه، لوازم تحریر و حتی گل و گیاه را هم مشاهده کرد.

در تمام روزهای هفته و در نقاط مختلف قزوین بازارهای محلی برپا می شوند . شنبه در محله مینود، یکشنبه در شهر الوند، دوشنبه در ناصرآباد، سه شنبه در امامزاده حسین (ع) و شهرک مهرگان، چهارشنبه در محله جانبازان، پنجشنبه در شهر تاکستان و جمعه در خیابان نواب، مکان های برپایی این بازارها در سطح قزوین و استان هستند.

تقریبا تمام فروشندگان در این بازارها افراد مشخصی با محصولات تکراری هستند که تمام روزهای هفته در بازارهای محلی شرکت می کنند.

در میان فروشندگان بومی، فروشندگانی نیز از استان های اطراف به این بازارهای پیوسته اند که بیشتر آنها فروشندگان کرد زبان از شهرهای سنندج و کرمانشاه هستند.

از مزایای برپایی بازارهای محلی قزوین می‌توان به حذف واسطه‌ها، کاهش هزینه فروش و بازاریابی، افزایش سود خالص برای فروشندگان و همچنین دستیابی یک جا به محصولات متنوع برای خریداران اشاره کرد.

شور و نشاطی در بازارهای محلی قزوین، که عمر برخی از آنها به سال های متمادی بازمی گردد، به چشم می‌خورد، روستاییان و محلی‌ها در آب و هوای مختلف، چه بارانی و چه آفتابی، چه گرما و چه سرما سایه‌بان‌هایشان را برپا می‌کنند و در هرگونه تغییرات شرایط آب و هوایی آماده‌ کسب و کار می‌شوند.

در اینجا لازم است به چند نکته در مورد مسایل و مشکلات موجود در این بازارها اشاره کنیم.

بازارهای محلی قزوین / سنت در دل مدرنیته

بازارها و چالش نظافت و بهداشت

صحنه غم انگیزی که بعد از یک روز هیجانی در بازارهای محلی فکر هر رهگذر را می آزارد، زباله های مختلف بجا مانده در محل برگزاری این بازارهای محلی است. نبودن سامانه جمع آوری زباله و سرویس های بهداشتی در این بازارها مشکل بزرگی است که بعد از پایان یک روز برپایی بازار آشکار می شود، با گذشت سال ها از برگزاری این بازارها متاسفانه مسوولان مربوطه در مورد چگونگی حل معضل مذکور هیچگونه اقدامی نکرده اند.

عدم نظارت به قیمت ها در بازارهای محلی

از ابتدای بازار تا انتهای آن، یک محصول مشابه دارای قیمت های مختلفی است و به نظر می سد هیچگونه نظارتی به قیمت اجناس و کالاهای ارایه شده در این بازارها وجود ندارد.

تنها بحث نظارتی در بازارهای محلی، اجاره بهایی است که به صورت روزانه از فروشندگان گرفته می شود و در ازای آن هیچگونه امکاناتی به فروشندگان ارایه نمی شود.

نبودن مکان مناسب جهت پارک خودرو

یکی دیگر از مشکلات بازارهای محلی با توجه به مکان های از قبل پیش بینی شده برای آنها، نداشتن فضای مناسب برای پارک خودرو است.

ایجاد ترافیک در خیابان های اطراف منتهی به این بازارها، پارک خودروها در مکان هایی که باعث ایجاد مزاحمت برای مغازه ها و یا اهالی محل نزدیک به بازار می شود، از جمله مشکلات عدم پیش بینی پارکینگ برای خودرو در بازارهای محلی است.

لزوم نظارت انتظامی در محل برگزاری بازار

به علت ازدحام جمعیت خریداران در بازارهای محلی و تنوع و رقابت فروشندگان در آن، به نظر می رسد برای حفظ و ایجاد حس امنیت در بازارهای محلی به وجود ماموران انتظامی در آن نیاز است، تا هم فروشندگان و خریداران که بیشتر به صورت خانوادگی در این بازارها حضور دارند، احساس آرامش و امنیت بیشتری داشته باشند.

کلام پایانی:

حفظ سنت جذاب و زیبای بازارهای محلی در استان قزوین که نشان تداوم یک سنت و هویت قومی است، نیازمند توجه مسوولان برای ادامه برگزاری موثرتر این نوع بازارها است، حمایت از فروشندگان این بازارها در خصوص امکانات اولیه برای سپری کردن یک روز کامل در آب و هوای مختلف فصلی و در عین حال نظارت به ساز و کارهای تعیین قیمت، تعیین تکلیف برای پارکینگ و از همه مهمتر موضوع سرویس های بهداشتی و نظافتی از نکات با اهمیتی هستند که نیازمند توجه هر چه بیشتر مدیریت شهری است.

حتما ببینید

قزوین نقطه اتصال ایران با آسیای میانه است

قزوین نقطه اتصال ایران با آسیای میانه است

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، شهرام احمدپور روز چهارشنبه در نشست تکریم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *