«علیرضا سلیمانی» روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با آباجان به نقل از ایرنا با بیان اینکه اکنون بدون احتساب تهران، پنج رام قطار از این نوع در مسیرهای ریلی کشور در حال حرکت است، افزود: با توجه به مطالبه مردم و نیاز به افزایش ظرفیت برای انتقال زایران از تبریز به مشهد، این قطار به ظرفیت ۳۲۰ نفر مسافر همزمان با ولادت حضرت علی (ع) از ایستگاه خاوران به مقصد مشهد حرکت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه فروش بلیت این قطار از روز سه شنبه هفته گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: این قطار از اول بهمن ماه به صورت یک روز در میان از ایستگاه خاوران حرکت خواهد کرد.
مدیرکل راه آهن آذربایجان گفت: این قطار پنج ستاره توسط بخش خصوصی و با سرمایه گذاری سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی راه اندازی شده و به امکانات بهروز رفاهی و بهداشتی برای مسافران مجهز است.
سلیمانی، ادامه داد: این قطار دارای امکانات مختلفی مانند شبکه تلویزیون آنلاین متصل به لنز ایرانسل، بسته بهداشتی رایگان برای هر مسافر، بسته خواب یکبار مصرف، دمپایی یکبار مصرف، رستوران مدرن، نور قابل تنظیم داخل کوپه، تنوع لیست غذایی در پنج نوع، غذای سرد و گرم، میوه، دسر و انواع نوشیدنی است.
وی یادآور شد: در راستای افزایش کیفیت سفر با قطارهای مسافری و تامین رفاه حال مشتریان، از اول بهمن ماه درجه واگن های قطار تبریز – مشهد۱ و بالعکس از سازمان خلیج فارس سه ستاره به واگن های سبز نوین چهار ستاره ارتقا می یابد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نخستین قطار پنج ستاره «ایران» در ایام نوروز سال ۱۴۰۲ با یک رام قطار در مسیر تهران به مشهد آغاز به حرکت کرد، امکانات و ظاهر این قطار مطابق با آخرین فن آوریهای روز دنیا و جدیدترین متدهای زیباییشناختی طراحی شده است.
مدیرکل راه آهن آذربایجان گفت: بر این اساس واگن های قطار تهران – مراغه نیز از اول دی ماه امسال از ۶ تخته بدون تهویه به واگن های سه ستاره چهار تخته خلیج فارس و دارای تهویه ارتقا یافته است.
واگن های قطار تهران – مراغه نیز از اول دی ماه امسال از ۶ تخته بدون تهویه به واگن های سه ستاره چهار تخته خلیج فارس و دارای تهویه ارتقا یافته است.
سلیمانی، ادامه داد: ساعت حرکت این قطار نیز بر اساس خواسته مسافران این شهرستان از اول بهمن امسال از ساعت ۲۳:۳۰ به ۲۰:۱۰ دقیقه تغییر می کند.
وی اظهار کرد: همچنین به منظور افزایش رفاه حال مسافران ریلی، درجه واگن های قطار تبریز – جلفا از اتوبوسی به واگن های کوپه ای ۶ تخته ارتقا می یابد.
قطار تهران – تبریز – وان مجدد راه اندازی می شود
مدیرکل راه آهن آذربایجان با بیان اینکه حرکت قطار مسیر تهران – تبریز – وان به علت برخی مشکلات از چند سال پیش متوقف شده بود، گفت: از نیمه اول بهمن ماه این قطار در راستای فعال سازی دیپلماسی ریلی در منطقه دوباره در این مسیر حرکت خواهد کرد.
سلیمانی، با اشاره به تقاضای زیاد مسافران این مسیر ریلی، افزود: در این راستا با رایزنی و انجام جلسات مشترک با مسوولان راه آهن ترکیه، مشکلات موجود برای جابجایی مسافران مرتفع شد.
وی اظهار کرد: این قطار در مسیر تهران- تبریز – وان و بالعکس به صورت ۲ سرویس در هفته مسافران را در این مسیر ریلی جابجا خواهد کرد.
ظرفیت قطار اتوبوسی تبریز – دانشگاه شهید مدنی به ۵۶۰ نفر افزایش یافت
مدیرکل راه آهن آذربایجان گفت: در راستای پاسخگویی به تقاضای دانشجویان دانشگاه شهید مدنی، ظرفیت قطار اتوبوسی تبریز – دانشگاه شهید مدنی با افزایش ۲ واگن ۸۰ نفره از ۴۰۰ نفر به صورت روزانه به ۵۶۰ نفر افزایش یافت.
سلیمانی، ادامه داد: در زمان کنونی علاوه بر این قطار اتوبوسی یک ست ریل باس به ظرفیت ۳۳۶ نفر نیز در این مسیر، مسافران، اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه را جابجا می کند.
وی یادآور شد: برای مطالعه ادامه خط آهن دانشگاه شهید مدنی به سه راهی گوگان و آذرشهر نیز مشاور صاحب صلاحیت در حال شناسایی است و پس از مطالعه طرح، اقدامات لازم برای جذب سرمایه گذار انجام خواهد شد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، راهآهن آذربایجان به عنوان یکی از نواحی ۲۱گانه راهآهن ایران در محورهای تبریز – میانه، تبریز- جلفا، تبریز- رازی، مراغه – ارومیه و میانه – بستان آباد فعال است و خطوط ریلی این ناحیه به حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر می رسد.
راهآهن آذربایجان به استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل خدمترسانی میکند.