اختراع کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی در تبریز با الهام از حادثه پلاسکو

اختراع کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی در تبریز با الهام از حادثه پلاسکو

«امیرحسین کامران» روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با آباجان به نقل از ایرنا افزود: مشابه خارجی این کلاه در پنج کشور اروپایی از جمله فرانسه و سوئیس وجود دارد که فقط مجهز به موقعیت یاب ماهواره ای جی پی اس است و سایر ویژگی های این کلاه مانند دوربین عقب نگر، سنسور (حسگر) هشدار و هوش مصنوعی را مشابه خارجی کلاه ندارد.

وی با بیان اینکه ایده اختراع این کلاه پس از وقوع حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو تهران و شهادت تعدادی از آتش نشانان در این حادثه به ذهنم خطور کرد، یادآور شد: با بررسی و مشکل یابی این چنین حوادثی، علت عمده جان باختن آتش نشانان، گرفتاری در آتش یا ریزش آوار و عدم اطلاع از محل دقیق آنان است بر این اساس در صورت آگاهی از این اطلاعات و علایم حیاتی آنان می توان در اسرع وقت به کمک آنان را نجات داد.

مخترع ۲۰ ساله کلاه آتش نشانی با نمایشگر هدآپ (نمایشگر شیشه جلو) و تحلیل علایم حیاتی مجهز به هوش مصنوعی با اشاره به اینکه اختراع کلاه یاد شده در این راستا انجام شده است، گفت: با توجه به اینکهکلاه آتشنشانی مجهز به سنسور (حسگر) های هشدار، نمایشگر، دوربین و هوش مصنوعی است، این کلاه مجهز به سنسور (حسگر )های هشدار، نمایشگر، دوربین و هوش مصنوعی است مرکز کنترل و سایر آتش نشانان با دریافت اطلاعات از طریق این کلاه می توانند به کمک آتش نشانان گرفتار در حادثه بشتابند.

کامران، ادامه داد: در سیستم آنلاین این کلاه از یک دوربین حرارتی و رادار عمیق برای تشخیص دقیق و قوی انسان‌ها، تخمین وضعیت و تشخیص علایم حیاتی آنها استفاده شده است و این اطلاعات از طریق دیتا به مرکز کنترل ارسال می شود و در این مرکز آنالیز و محل دقیق، فاصله و وضعیت علایم حیاتی فرد گرفتار مکان یابی شده و از طریق نمایشگر موجود در کلاه به سایر آتش نشانان حاضر در محل ارسال می شود.

اختراع کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی در تبریز با الهام از حادثه پلاسکو

وی اظهار کرد: این کلاه قادر به ارزیابی و کنترل محیط خارجی از نظر دما، غلظت مونوکسید کربن و مکان GPS و وضعیت داخلی فرد گرفتار مانند دمای بدن، ضربان قلب و حرکت بوده و در آن از لامپ های LED و صدا به عنوان سیگنال هشدار دهنده استفاده شده است.

مخترع کلاه آتش نشانی مجهز به هوش مصنوعی گفت: این کلاه مجهز به یک کارت SD به عنوان پایگاه داده پشتیبان برای ذخیره داده ها است و با استفاده از اپلیکیشن، داده‌ها را برای کاربران تجسم می‌کند.

کامران، عمده ویژگی های این کلاه را مقاومت بیشتر نسبت به کلاه های دیگر در برابر ضربه مکانیکی، محافظت کامل از سر، گردن و صورت، نسوز بودن کلاه به دلیل استفاده از پلاستیک انعطاف پذیر، داشتن سیستم تغییر سایز از ۵۳ تا ۶۳ سانتی متر بدلیل وجود فنرهای داخل کلاه، وجود سیستم گردش هوا در کلاه برای راحتی به دلیل وجود تهویه، داشتن دوربین های عقب نگر و دید بهتر از سمت پشت سر و وجود سنسورهای اطلاعاتی اعلام کرد.

وی با بیان اینکه کارایی این کلاه در عمق زمین آزمایش نشده است، یادآور شد: بر روی زمین و ارتفاع هر کجا که موقعیت یاب ماهواره ای (جی پی اس) فعال باشد، این کلاه تا فاصله ۲۵۰ متری قادر به تبادل اطلاعات با مرکز کنترل خواهد بود.

اختراع کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی در تبریز با الهام از حادثه پلاسکو

با تولید انبوه کلاه آتش نشانی بازای هر کلاه از خروج ۲۰ دلار ارز جلوگیری می شود

مخترع کلاه آتش نشانی مجهز به هوش مصنوعی گفت: برای مطالعه و ساخت نمونه آزمایشگاهی این کلاه ۲.۵ سال زمان صرف کرده ام و از سال ۱۴۰۰ این روند آغاز شده است.

کامران، میزان هزینه برای ساخت نمونه آزمایشگاهی این کلاه را حدود ۲ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: قیمت نمونه مشابه خارجی بدون هوش مصنوعی این کلاه حدود ۳۵۰ میلیون ریال است که با تولید انبوه آن ۲۰ دلار صرفه جویی می شود.

وی اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد از قطعات این کلاه ساخت داخل بوده و ۳۰ درصد بقیه قطعات ساخت خارج هستندحدود ۷۰ درصد از قطعات این کلاه ساخت داخل بوده و ۳۰ درصد بقیه قطعات ساخت خارج هستند و با توجه به مذاکره با چند شرکت دانش بنیان تلاش می شود ۳۰ درصد بقیه قطعات نیز داخلی سازی شود.

سازمان های متولی از تولید انبوه کلاه مجهز به هوش مصنوعی حمایت کنند

مخترع کلاه آتش نشانی مجهز به هوش مصنوعی گفت: هم اکنون ارزیابی و صدور پروانه بهره برداری این کلاه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال انجام است و به محض صدور این جواز می توان در مدت یک ماه نمونه کامل آن را تولید کرد.

کامران، با درخواست از متولیان مربوط برای صدور جواز تاسیس کلاه آتش نشانی مجهز به هوش مصنوعی و حمایت مسوولان برای تولید انبوه این کلاه، ادامه داد: در صورت حمایت ارگان ها و سازمان ها برای تولید انبوه این کلاه، سالانه می توان ۴۵ هزار کلاه تولید و در اختیار آتش نشانان قرار داد.در صورت حمایت سازمان ها برای تولید انبوه این کلاه، سالانه می توان ۴۵ هزار کلاه تولید و در اختیار آتش نشانان قرار داد.

وی با بیان اینکه جنس روکش کلاه نانو و از آلیاژهای کربن نسوز است و توان تحمل ۳۰۰ درجه دما، یک هزار درجه تشعشع دما و برخورد با شعله را دارد، یادآور شد: این کلاه دارای یک هزار و ۴۵۰ گرم وزن است و راه اندازی خط تولید انبوه این کلاه زمینه اشتغال برای ۲۰ تا ۳۰ نفر به صورت مستقیم را فراهم می کند.

حتما ببینید

مفقود شدن رئیس سازمان آتش نشانی اسکو در کوه سبلان

مفقود شدن رئیس سازمان آتش نشانی اسکو در کوه سبلان

به گزارش یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی هیات کوهنوردی استان، میرعلی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *