احداث نیروگاه خورشیدی برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنعتی اقدامی ضروری است

احداث نیروگاه خورشیدی برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنعتی اقدامی ضروری است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، وحید تعقیبی روز دوشنبه در نشست با نماینده مردم سرخس و فریمان در مجلس شورای اسلامی و مدیران شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، افزود: احداث نیروگاه خورشیدی در این شهرک برای تامین برق در صورتی عملیاتی می‌شود که دولت تضمین دهد در صورت راه‌اندازی این نیروگاه، هیچ قطعی برق شامل شهرک صنعتی نشود تا نگرانی برای سرمایه‌گذاران در این بخش وجود نداشته باشد.

وی اظهار کرد: در نشستی که با حضور نماینده مردم فریمان در مجلس، نماینده استانداری و شرکت توزیع برق استان برگزار شد، طرح احداث نیروگاه خورشیدی مطرح و مشکلات و دغدغه‌های واحدهای صنعتی بررسی شد که از جمله مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده، تضمین عدم قطعی برق بود به گونه‌ای که هیچ نگرانی برای سرمایه‌گذاران باقی نماند.

تعقیبی گفت: با توجه به کمبود برق و انرژی در شهرک‌های صنعتی و قطعی برق واحدهای تولیدی که ناگزیر به کاهش مصرف می‌شود، مشکلات متعددی را برای آنها به وجود آورده، این مشکلات منجر به وارد آمدن خسارت‌های سنگین، کاهش تولید و اشتغال و خانه‌نشین شدن تعداد زیادی از کارگران در زمان قطعی برق و تعطیل شدن واحد شده است.

مدیرعامل شهرک صنعتی کاویان ادامه داد: به منظور افزایش تولید و حل معضل برق، تصمیم بر آن شد که در این شهرک با تشکیل کنسرسیومی از واحدهای صنعتی و سرمایه‌گذاری مشترک، یک نیروگاه خورشیدی احداث شود تا مشکل برق این شهرک برای همیشه برطرف گردد.

وی افزود: در این طرح، واحدهای صنعتی بر اساس میزان دیماند برق مصرفی خود در احداث نیروگاه، سرمایه‌گذاری خواهند کرد و پس از بهره‌برداری از آن، برق تولیدی واحدهای صنعتی به شرکت توزیع برق فروخته می شود، بر اساس قانون، اگر هر واحد صنعتی بتواند معادل ۵۰ درصد دیماند مصرفی خود، برق تولید و به شبکه منتقل کند، برق آن واحد قطع نخواهد شد.

احداث نیروگاه خورشیدی برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنعتی اقدامی ضروری است

تعقیبی اظهار کرد: با توجه به اینکه میزان مصرف برق در شهرک صنعتی کاویان ۵۰ مگاوات است، این شهرک قصد دارد به‌ عنوان نخستین شهرک صنعتی کشور، با تولید ۲۵ مگاوات برق و انتقال آن به شبکه توزیع از قطعی برق واحدها جلوگیری کند، این طرح دو مزیت اساسی دارد، نخست اینکه به نوعی سرمایه‌گذاری در بورس سبز محسوب می‌شود که برای سرمایه‌گذاران درآمدزا خواهد بود.

وی اضافه کرد: دومین مزیت این است که برق واحدهای صنعتی شهرک کاویان به طور دائمی تأمین شده و شرکت توزیع برق متعهد می‌شود برق این شهرک را قطع نکند، این تعهد از طریق امضای تفاهم‌نامه‌ای در سطح کشور و وزارتخانه تضمین خواهد شد تا سرمایه‌گذاران با اطمینان کامل در این طرح مشارکت کنند.

مدیرعامل شهرک صنعتی کاویان با بیان اینکه درخواست‌هایی برای ارائه تخفیف‌های ویژه در خرید زمین نیروگاه و اختصاص تسهیلات خاص برای این طرح وجود دارد، گفت: شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی تعهد داده است که تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر عدم قطعی برق شهرک صنعتی کاویان امضا کند و این مسئله به‌طور کامل تضمین گردد.

وی افزود: واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی کاویان برای اجرای طرح نیروگاه خورشیدی آماده هستند و پس از امضای تفاهم‌نامه با شرکت توزیع برق و توانیر و اخذ مجوزهای لازم، عملیات اجرایی این طرح به‌ زودی آغاز خواهد شد.

تعقیبی خاطر نشان کرد: شهرک صنعتی کاویان در ۴۵ کیلومتری مشهد واقع شده است، ۷۰۰ هکتار وسعت در سه فاز دارد که بزرگترین شهرک استان به لحاظ وسعت است، ۳۳۹ واحد صنعتی فعال در رسته‌های مختلف فلزی، غیرفلزی، شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع نساجی و سلولزی و ۳۰ واحد خدماتی در آن فعالیت دارند.

وی بیان کرد: در این شهرک هشت هزار نفر به صورت مستقیم و به ازای هر نفر از این تعداد، ۲ نفر به صورت غیرمستقیم فعالیت دارند، عمده محصولات در این شهرک صادراتی است و ارزآوری بالایی برای کشور دارد، شیشه باکیفیت این شهرک به کشورهایی مانند اسپانیا و چین صادر می‌شود.

حتما ببینید

«متاپنومو» انسانی / مقابله با ویروس جدید تنفسی در خراسان رضوی

«متاپنومو» انسانی / مقابله با ویروس جدید تنفسی در خراسان رضوی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، طبق گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *