۲۳ شتابدهنده گواهی صلاحیت سطح دو دریافت کردند

۲۳ شتابدهنده گواهی صلاحیت سطح دو دریافت کردند

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، سیدمحمدجواد صدری مهر در نشست اعطای گواهینامه شتابدهنده‌های سطح دو باحضور جمعی از شتابدهنده‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری در محل معاونت علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان، اظهار کرد: موضوع توسعه زیست‌بوم برای معاونت علمی از اهمیت بالایی برخوردار است و یکی از مهم‌ترین اقدامات برای توسعه این زیست‌بوم، تقویت شتاب دهنده‌ها است. از این رو، اولین قدم، پیش از هر اقدامی، قرار دادن شتابده‌ها در جایگاه درست آنها است و در ادامه باید به توسعه آنها بیاندیشیم.

وی ادامه داد: در پایش انجام شده در طول دو سال گذشته به بیش از ۵۰۰ قرارداد شتاب‌دهی رسیدیم و در این میان، شتابدهنده‌هایی از امکانات بهره‌مند شده اند که قدرت چانه‌زنی بیشتری داشته و این روند، عادلانه پیش رفتن امور را با مشکل مواجه می‌کرد. از این رو، برای رفع این معضل، قرار شدکه برای فعالیت شتاب‌دهی مجوزی صادر نشده و اعتبار بخشی در دستورکار قرارگرفت؛ در این شیوه، شتابدهنده‌هایی که از کارنامه موثر و مفیدی برخوردار هستند، بعد از بررسی، اعتباربخشی می‌ شوند.

به گفته او در این فضا، اینکه یک شتابدهنده در آینده چه برنامه‌ای را در دستور خود دارد، موضوعیت نداشته و معیار برای اعتباربخشی، تنها کارنامه‌ای است که پیش‌تر از خود به جا گذاشته‌اند. در این مدل گواهی هم عدالت برقرار شده و هم از پراکندگی مسیر اخذ حمایت‌ها جلوگیری می‌شود.

صدری‌مهر با اشاره به برآورد دقیق در دسترس از فعالیت شتابدهنده‌ها خاطرنشان کرد: شتاب دهنده‌هایی که پیش از پایش انجام شده، فعال شناخته می‌شدند بعضا پس از ارزیابی، موفق به اخذ گواهی صلاحیت نشدند! و در مقابل شتابدهنده‌هایی که در شهرستان بوده و دیده نمی‌شدند، موفق به اخذ گواهی صلاحیت و دانش‌بنیانی شدند و این نشان می‌دهد شیوه‌ای که امروز در ارزیابی شتابده ها پیش گرفته ایم، شناخت صحیح تری به ما ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: امروز ۵۰ شتابدهنده دارای گواهی صلاحیت سطح یک داریم و یک قدم عقب تر مجموعه‌هایی هستند که در این جلسه حضور دارند؛ ۲۳ شتابده حاضر در این جلسه، در عین حال که فعالیت قابل قبولی دارند اما مصداق دانش‌بنیانی شناخته نمی‌شوند و در مسیر توسعه هستند. بر این اساس، ما آنها را شتابدهنده سطح دو ارزیابی کرده و گواهی که دریافت خواهندکرد، یک گواهی در مسیر رشد است؛ یعنی این شتابدهنده‌ها با یک تلاش مجدد می‌توانند به سطح دانش‌بنیانی برسد.

۲۳ شتابدهنده گواهی صلاحیت سطح دو دریافت کردند

مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری و فناوری معاونت علمی همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه هر یک از شتابدهنده‌های حاضر اعتراضی به ارزیابی صورت گرفته دارند، می‌توانند اعتراض خود به دفتر شورای بررسی شتابدهنده‌ها ارسال تا شکایت آنها مورد بررسی قرار گیرد.

وی در خصوص جنس حمایت شتابنده‌های سطح دو نیز توضیح داد و گفت: قالب حمایت ها معطوف به شتاب دهنده‌های دانش‌بنیان است و از این رو، شتاب‌دهنده‌های سطح دو، طبعا از قسمت عمده‌ای از حمایت ها تا رسیدن به دانش بنیانی، دور می‌مانند. اما حمایت‌هایی که از شتاب‌دهنده‌های سطح دو داریم، شامل توسعه زیست‌بوم شان، برگزاری رویداد و دوره‌های آموزشی است.

صدری مهر بیان کرد: شتاب‌دهنده‌های سطح دو، ‌دارای گواهی صلاحیت، به نوعی طرف حساب معاونت علمی محسوب می‌شوند و فارغ از حمایت‌هایی که متناسب با این گواهینامه دریافت خواهند کرد، چنانچه واجد طرحی برای توسعه زیست بوم باشند، می‌توانند خارج از روال حمایت های دریافت و از حمایت مضاعفی بهره مندشوند.

بر اساس اعلام معاونت علمی، در این جلسه هر یک از شتابدهنده‌های حاضر به بیان دغدغه‌ها و مسائل خود پرداختند و در نهایت ۲۳ شتابدهنده، از سوی دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری و فناوری، گواهی صلاحیت سطح ۲ خود را دریافت کردند.

حتما ببینید

نمایشگاه معرفی ظرفیت‌های شرکت‌های خلاق در دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد

نمایشگاه معرفی ظرفیت‌های شرکت‌های خلاق در دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در حاشیه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *