به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، قوانین کسب و کار و تجارت در مناطق ویژه اقتصادی با سایر نقاط متفاوت و هدف آنها افزایش تراز تجاری، اشتغال، افزایش سرمایه گذاری و مدیریت موثر است.
مناطق ویژه اقتصادی به منظور تشویق برپایی کسب و کارها با سیاستهای مالی گوناگون تعریف میشود و این سیاستها شامل سرمایه گذاری، مالیات، تجارت، سهمیه بندی، مقررات کاری و گمرکی است.
بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی یکی دیگر از مشوقهایی است که سرمایهگذاران را برای حضور در مناطق ویژه اقتصادی ترغیب میکند.
منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد در آینده نه چندان دور به مهمترین مرکز اقتصادی استان همدان محسوب میشود و به عنوان یکی از مناطق ویژه اقتصادی کشور، پذیرای سرمایه گذاران ایرانی و خارجی خواهد بود، منطقهای که مسوولان استان حساب ویژهای روی آن باز کرده اند و به دنبال حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در آن هستند.
این طرح کلان اقتصادی در اراضی به مساحت ۲ هزار هکتار، در سال ۱۳۸۳ همزمان با سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به همدان مصوب شد و از آن زمان جهان آباد برای آبادشدن، تنگی و تلخیهای بسیار کشید، اما با اتفاق هایی که امسال رخ داد گامی بلند برای حرکت به سمت پیشرفت برداشت و سرانجام راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد فامنین در فروردینماه ۱۳۸۸ به تصویب مجلس رسید.
این منطقه با داشتن ویژگیهایی همچون دسترسی مناسب به بازار عراق، همجواری با قطبهای صنعتی بزرگ و آزادراه کربلا به عنوان شاهراه ارتباطی غرب کشور، نزدیکی به مرز خسروی و قابلیت اشتغالزایی حدود ۳۰ هزار نفر میتواند نقش موثری در پیشرفت و توسعه استان ایفا کند و فرصت ارزشمندی برای سرمایهگذاری است و در صورت حل مشکلات، رفع محرومیت منطقه را به دنبال خواهد داشت.
این منطقه با داشتن ویژگیهایی همچون دسترسی به بازار عراق، همجواری با قطبهای صنعتی بزرگ و آزادراه کربلا به عنوان شاهراه ارتباطی غرب کشور، نزدیکی به مرز خسروی و قابلیت اشتغالزایی حدود ۳۰ هزار نفر میتواند نقش موثری در پیشرفت و توسعه استان ایفا کند و فرصت ارزشمندی برای سرمایهگذاری است و در صورت حل مشکلات، رفع محرومیت منطقه را به دنبال خواهد داشت.صدور مجوز ساخت و پایان کار به صورت رایگان، تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ورود ماشین آلات خط تولید و ابراز و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی، معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات مهم ترین مزیت های سرمایه گذاری در جهان آباد است.
دسترسی سریع و آسان به نقاط مختلف کشور از طریق خطوط ریلی و جادهای و فاصله مناسب آن با پایتخت یکی دیگر از ویژگیهای اختصاصی منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد است که سرمایه گذاران را برای مشارکت در این منطقه ترغیب میکند.
در جهان آباد محدودیتی برای استقرار صنایع وجود ندارد و طیف گوناگونی از واحدهای تولیدی میتوانند در آن مستقر شوند.
واگذاری اراضی منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد پس از یازده سال به سرمایهگذاران
واگذاری زمین ارزان قیمت و برخورداری از تخفیف و بستههای حمایتی دولت از دیگر فواید سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی به حساب میآید به طوری که قیمت زمین در جهان آباد با دیگر مناطق ویژه اقتصادی و شهرک های صنعتی کشور بسیار کمتر است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری دارد، گفت: قطعه نخست این منطقه پس از یازده سال آماده واگذاری به سرمایه گذاران شده است.
مصطفی حقیقی افزود: برای آماده سازی قطعه نخست منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد در شهرستان فامنین هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
برای آماده سازی قطعه نخست منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد در شهرستان فامنین هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری دارد که با واگذاری و استقرار بخش های مختلف پیشرفت و توسعه شهرستان و استان را به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان ایجاد “شهرک صنعتی مشارکتی” را یکی از خلاقیت های استان عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در این خصوص تامین اراضی بود که در اجرای این طرح با هدف استفاده از مشارکت مردم و بخش خصوصی، اراضی را خود مردم تامین می کنند و دولت نیز زیر ساخت ها را ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ۱۰۰ هکتار زمین در قالب قطعه نخست منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین پس از آماده سازی و تامین زیرساخت های اولیه از سوی این شرکت، آماده واگذاری به سرمایه گذاران شده است.
مهاجرت معکوس با رونق منطقه ویژه جهان آباد فامنین
اجرای این طرح بزرگ اقتصادی بدون شک اشتغالزایی قابل توجهی را در سطح منطقه بدنبال دارد و همچنین مهاجرت معکوس را در پی خواهد داشت.
نماینده مردم شهرستان های همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: فعالیت های صورت گرفته در منطقه ویژه جهان آباد در فامنین موجب مهاجرت معکوس شده به گونه ای که در برخی روستاها که حتی یک نفر ساکن نبوده دوباره احیا شده است.
حمیدرضا حاجی بابایی اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد با وجود محرومیت فامنین اما هم اینک گران قیمت ترین منطقه استان به شمار می رود.
وی گفت: ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برای طرح پتروشیمی در منطقه ویژ] اقتصادی جهان آباد سرمایه گذاری شده است.
حاجی بابایی ادامه داد: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای انتقال خط گاز پیش بینی و در حال اجرا است همچنین آب مورد نیاز و پست ویژه برق نیز تامین شده است.
وی تاکید کرد: هم اینک همدان به ویژه منطقه ویژه جهان آباد فامنین سرمایه گذاری کلان می خواهد تا شاهد رشد و توسعه در این منطقه باشیم.
نماینده مردم شهرستان های همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی افزود: محل احداث پتروشیمی ابن سینا منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد واقع در شهرستان فامنین است.
وی ادامه داد: محصول نهایی این پروژه ۱۱ هزار تن در سال (MGE) مونو اتیلن گلایکول، ۱۰۱ هزار تن در سال (ETX) انواع اتوکسیلات ها، ۵۶ هزار تن در سال (GE) گلایکل اتر و ۳۲ هزار تن در سال (MDEA) و متیل دی اتانول آمین (EA) اتانول آمین است.
منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد لازمه توسعه همدان است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد فامنین یکی از مهمترین مراکز تجاری غرب کشور است که با راهاندازی آن زمینه توسعه همه جانبه استان همدان فراهم میشود.
عباس صوفی افزود: فرودگاه فعال یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه استان است و در کنار آن منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد باید هرچه زودتر وارد مرحله اجرایی شود.
صوفی با اشاره به اینکه تلاش داریم خط آهن به این منطقه ویژه اقتصادی کشیده شود، خاطرنشان کرد: قطار تهران- همدان- مشهد باید برقی شود و در ردیف بودجه ملی اعتبارات آن تعریف شده است.
وی اظهار کرد: همدان دروازه غرب کشور است و باید منابع مالی خوبی به آن تخصیص یابد تا مشکلات اقتصادی آن برطرف شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد فامنین یکی از مهمترین نیازهای این شهرستان در راستای توسعه،رونق اقتصاد و نیز اشتغالزایی است که باید مجدانه پیگیری شود.
صوفی افزود: شهرستان فامنین برای قرار گرفتن بر روی ریل توسعه، نیاز به اجرای طرحهای مهم و اثرگذار در حوزههای مختلف دارد.
وی ادامه داد: راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد بستر ایده آل برای رونق اشتغالزایی به ویژه نیروهای بومی منطقه فامنین است.
اختصاص ۳۵۰ میلیارد ریال برای اتصال منطقه اقتصادی جهان آباد به آزادراه همدان- تهران
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران باید دسترسی مناسبی به منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد داشته باشند، گفت: اجرای طرح اتصال مسیر منطقه اقتصادی جهان آباد فامنین و قهاوند به آزادراه همدان – تهران با اختصاص ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار مورد موافقت قرار گرفته است.
صوفی اظهار کرد: دسترسی به آزادراه همدان – تهران یکی از مهمترین مطالبات مردم منطقه فامنین و قهاوند در سالهای گذشته بود که با پیگیریهای صورت گرفته، به زودی عملیاتی میشود.
وی بیان کرد: این طرح پس از بازدیدهای زیاد و برگزاری جلسات کارشناسی و مدیریتی با وزیر راه و شهرسازی و معاونان وزارت، به تصویب نهایی رسید.
صوفی ادامه داد: این پروژه که شامل طراحی و اجرای رمپ و لوپهای اتصال فامنین و قهاوند به آزادراه تهران-همدان است، نقش مهمی در تسریع توسعه منطقه اقتصادی جهانآباد فامنین خواهد داشت.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: این طرح علاوه بر بهبود ارتباطات جادهای، بستری مناسب برای رونق اقتصادی، جذب سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال و توسعه صنایع پیشرفته در منطقه همدان فراهم خواهد کرد.
رهاورد:
منطقه اقتصادی جهانآباد با وسعت بیش از ۲ هزار هکتار، یکی از ظرفیتهای راهبردی استان همدان به شمار میرود و با بهرهبرداری از این پروژه، مسیر دسترسی به این منطقه بهبود خواهد یافت.
با توجه به اینکه ۱۰۰ هکتار زمین در قالب قطعه نخست منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین پس از آماده سازی و تامین زیرساخت های اولیه از سوی این شرکت، آماده واگذاری به سرمایه گذاران شده و برای اجرای طرح اتصال این مسیر به آزادراه همدان – تهران، ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی و مورد موافقت قرار گرفته است امیدها برای آماده سازی این طرح بزرگ اقتصادی زنده شد که با بهره برداری از آن یکی دیگر از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به این دیار پس از ۲۰ سال به ثمر خواهد نشست.