درخشش خبرنگاران تسنیم در جشنواره ابوذر آذربایجان شرقی

درخشش خبرنگاران تسنیم در جشنواره ابوذر آذربایجان شرقی

– اخبار استانها –

به‌گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از تبریز، آیین اختتامیه هشتمین جشنواره رسانه ای ابوذر در پردیس هنر و رسانه برگزار شد که با درخشش خبرنگاران آباجان به نقل از تسنیم آذربایجان شرقی همراه بود.

ابوالفضل حمامی، رتبه نخست بخش مصاحبه شهدای خدمت؛ مسعود واعظ رتبه سوم بخش گزارش تصویری؛ حکمیه برتینا رتبه نخست بخش موشن‌گرافی و سینا عبدالهی رتبه سوم بخش گزارش مستند ویدئویی را از خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم آذربایجان‌شرقی در هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر از آن خود کرد.ض

اسامی برگزیدگان نهایی در بخش ویژه (شهدای خدمت و روایت پیشرفت) به شرح زیر است:ض

گزارش خبری
مریم پورعلی (پایگاه خبری عصرتبریز)

مصاحبه
نفر اول: ابوالفضل حمامی(خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم)
نفر دوم: رقیه غلامی(خبرگزاری بسیج)

یادداشت
نفر اول: رسول پورزمانی (پایگاه خبری آذرتیتر)
نفر دوم: حامد حامدی خسروشاهی (روزنامه فرهیختگان)
نفر سوم: محمد سهرابی (پایگاه خبری نصر)

تیتر
نفر اول: فرناز پورعباس (پایگاه خبری آوای شمس)

گزارش تصویری 
نفر اول: سعید صادقی(خبرگزاری ایسنا)

گزارش ویدیویی ویژه شهدای خدمت
نفر اول: سیده صفورا موسویلر (خبرگزاری صداوسیما)
نفر دوم: محمدرضا اخگرگداز (پایگاه خبری نصر)
نفر سوم: سینا عبدالهی (خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم)

گزارش ویدیویی ویژه روایت پیشرفت
نفر اول: نیکی قربانی (خبرگزاری صداوسیما)

موشن‌گرافی
نفر اول: سالار خیاط‌پور

اینفوگرافی
نفر اول: امیر عیانی خسروشاهی(پایگاه خبری خسروشاه‌نیوز)ض

اسامی برگزیدگان نهایی در بخش اصلی به شرح زیر است:

گزارش خبری
نفر اول: معصومه درخشان (خبرگزاری فارس)  
نفر دوم: فائزه قره پور (خبرگزاری ایرنا)  
نفر سوم: المیرا جلیلی (پایگاه خبری تابان‌خبر)

مصاحبه
نفر اول: فائزه زنجانی (خبرگزاری فارس)
نفر دوم: فریبا وحیدمهدی‌نیا (پایگاه خبری آذرقلم)
نفر سوم: ندا فرشباف(پایگاه خبری نصر)ض

یادداشت و سرمقاله
نفر اول: حامد سلطان‌پور (پایگاه خبری آناج)
نفر دوم: سعید خسروشاهی (پایگاه خبری عصرتبریز)
نفر سوم: احد نقش‌شور سپهر (خبرگزاری فارس)

تیتر
نفر اول: صابر عیسی‌پور (پایگاه خبری تبریزبیدار)
نفر دوم: قمر طالبی (روزنامه مهدتمدن)
نفر سوم: معصومه شکوهی (نشریه صدای زنان)

گزارش تصویری
نفر اول: مینا نوعی (خبرگزاری مهر)  
نفر دوم: مهدی ایمانی(خبرگزاری فارس)
نفر سوم: مسعود واعظ(خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم)

اینفوگرافی
نفر اول: مهرداد خداوردی‌زاده (معاونت فضای مجازی)
نفر دوم: فرزاد آقایی (پایگاه خبری ستاد دیه)

موشن گرافی
نفر اول: حکیمه برتینا (خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم)
نفر دوم: غلام‌حسن نوران (معاونت فضای مجازی)

صفحه‌آرایی
نفر اول: شادی وثوقی (نشریه صدای زنان)
نفر دوم: فرزانه عباس‌پور (نشریه خط مقدم‌)

طرح و گرافیک

نفر اول: احسان احدپور (خبرگزاری صداوسیما)
نفر دوم: امیرمحمد کریمیان (پایگاه خبری تریبون تبریز)

کاریکاتور
نفر اول: عاطفه یاریان (آدینه‌پرس)
نفر دوم: مهدیه صباغ‌کار (نشریه پیام آذربایجان)ض

گزارش ویدیویی
نفر اول: مجتبی میرزایی (پایگاه خبری صفای خبر)
نفر دوم: رضا یاوران (پایگاه خبری آوای شمس)
نفر سوم: الهه مهدوی (پایگاه خبری تبریزبیدار)

برگزیدگان بخش ویژه دانش‌آموزی

گزارش
کوثر حسنی (خبرگزاری پانا)

یادداشت
سنا بهروز نعمت‌آباد (خبرگزاری پانا)

مصاحبه
اسرا بابایی(خبرگزاری پانا)

عکس ورزشی
سئودا مونسی (پایگاه خبری ورزش‌سسی)

گزارش تصویری
علی قنبری (خبرگزاری پانا)

گزارش ویدئویی
امیرمحمد کریم‌زاده (پایگاه خبری قلم‌پرس)

بیانیه هیئت داوران هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر آذربایجان‌شرقی به شرح زیر است:

۱٫ در این دوره از جشنواره با لحاظ وضعیت آثار ارسالی همکاران رسانه‌ای در سال‌های گذشته خوشبختانه شاهد رشد؛ تعالی و ارتقای علمی و ادبی آثار ارسالی بودیم. همین موضوع هیئت داوران و نیز دبیرخانه را به آینده روشن فعالیت رسانه‌ای در استان امیدوارتر می‌سازد. با این حال این خوش‌بینی نباید مانع از بیان کاستی‌ها و یادآوری نقص‌ها گردد.

۲٫ در بررسی آثار توسط هیئت داوران عدم حضور یا حضور کم‌رنگ مولفه‌ای به نام سردبیر اغلب رسانه‌ها کاملا مشهود است؛ هرچند که باتوجه به کثرت رسانه‌های استانی و توزیع نامتعارف فعالان کاربلد متخصص و مجرب رسانه‌ای در سطح رسانه‌ها، این نقیصه قابل انتظار است.
اما بی‌تردید حضور پررنگ و فعالانه این عنصر ضروری در قلب یک رسانه به‌عنوان موتور محرکه مجموعه می‌تواند از ساده‌ترین اشتباهات املایی، ویرایشی در متن و عکس و تیتر مطالب تولیدی خبرنگاران جلوگیری کند.

۳٫ متاسفانه در مطالعه و ارزیابی آثار همکاران رگه هایی از رفتار غیرحرفه‌ای و کپی‌برداری از سایر آثار تولیدشده قبلی توسط همکاران بومی و غیربومی ملاحظه گردید که به اتفاق یا کپی از سایر آثار، اخلاق حرفه‌ای حکم می‌کند که نویسنده دوم حتما به منبع اولیه و اصلی استناد و اشاره نماید.

۴٫ لازم است همکاران گرامی یک بار دیگر قالب‌ها و ژانرهای روزنامه‌نگاری را مطالعه کرده و نسبت به تفکیک مفهومی و کارکردی آن‌ها آشنایی و مهارت لازم را کسب نمایند. ساختار گزارش با مصاحبه متفاوت است و قلم و ادبیات این دو با یادداشت فرق دارد و همه این‌ها غیر از انشانویسی و دل‌نوشته است. مطالعه مستمر و روزانه آثار تولیدی روزنامه‌نگاران استانی و کشوری در این رابطه توصیه می‌شود.

۵٫ گزارش به‌عنوان عالی‌ترین و فاخرترین محتوای مطبوعاتی به تعبیر استادان بزرگ ارتباطات، چشم عقاب روزنامه‌نگاری است. بنابراین رعایت اصول و حفظ ارکان آن برای تولید یک گزارش الزامی است. خوشبختانه، سطح گزارش‌های نگارش‌شده توسط همکاران در این دوره از جشنواره فراتر از سطح استانی بوده و نشان بر آن است که روزنامه‌نگاران محلی، به نقش اهمیت و تأثیرگذاری گزارش توجه دارند اما لازم است به چند موضوع در گزارش نویسی توجه بیشتر کنند. در کنار لزوم رعایت تناسب ارکان سه‌گانه گزارش‌نویسی یعنی تحقیق، مصاحبه و مشاهده باید به اختصارنویسی و اجتناب از اطاله کلام نیز توجه شود. مخاطب امروزی دیگر وقت و حوصله مطالعه مطالب طولانی را ندارد.

۶٫ در بخش مصاحبه به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین سبک‌های نگارشی در کنار طراحی سوالات اولیه مناسب، نیازمند ذکاوت، شجاعت در عین متانت، سماجت در عین رعایت ادب هستیم تا با طرح سوالات ثانویه مناسب، مصاحبه‌ای چالشی و جذاب تولید شود. متأسفانه مصاحبه‌ها فاقد سوالات ثانویه و نیز لید و اشاره مناسب و روشنگرانه بودند.

۷٫ در بخش یادداشت، تفاوت ساختار آن با انواع دیگر نوشتار نظیر مقاله، دلنوشته، انشا و … باید مورد توجه قرار گیرد. پرهیز از کلیشه‌پردازی، بازگویی بدیهیات، نتیجه گیری های کلی و عدم پردازش مناسب سوژه‌های یادداشت در برخی آثار سبب شده است این قالب تحلیلی به سمت دلنوشته و انشانویسی حرکت کرده و از هدف اصلی یادداشت نویسی دور گردد.

۸٫ باتوجه به مسئولیت اجتماعی و رسالت خطیر حرفه – هنر روزنامه نگاری نیازمند بازنگری مجدد در رویکرد رسانه ای هستیم. در همین رابطه، سوژه‌یابی در تولید همه قالب‌ها باید مورد توجه قرار گیرد و با پرهیز از جواب سوری، کلیشه پردازی، تعریف و تعارفات و تبلیغات فردی، مسئولیت اجتماعی یک روزنامه نگار در قبال معضلات اجتماعی، چالش¬های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی موردتوجه و پرداخت قرار گیرد.

۹٫ متاسفانه در این دوره از جشنواره، با آثار کمتری از همکاران رسانه‌ای شهرستان‌های استان شاهد بودیم که به احتمال زیاد ناشی از عدم اطلاع رسانی مناسب و بهنگام از سوی برگزارکنندگان جشنواره و در نتیجه عدم اقبال روزنامه نگاران شهرستانی است. لازم است در بحث آموزش های ضمن خدمت، کارگاه های آموزشی کوتاه مدت حتما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسیج رسانه و تشکل‌های مختلف رسانه‌ای استان اهتمام ویژه‌ای به خرج دهند.

۱۰٫ در بخش عکس، لزوم رعایت تعداد استاندارد عکس‌های ارسالی و لزوم مشابه نبودن شات‌های گزارش تصویری از مواردی بود که در داوری آثار، حایز اهمیت بود. در بخش چندرسانه‌ای، طرح، گرافیک و کاریکاتور نیز جنبه انتشار در بستر رسانه‌های رسمی در داوری آثار تاثیرگذار بود.

۱۱٫ در هیئت داوران بخش مکتوب آقایان محمدامین خوش نیت، حسن آذری، بهرام زمانی، پویا خوش‌پیمان و سرکار خانم رویا سلمانی؛ در بخش عکس آقایان حسین صدری و بیژن شیخ‌علیزاده؛ در بخش چندرسانه‌ای آقایان مرتضی مقدس و فرهاد باغشمال؛ در بخش کاریکاتور فرهاد رحیم قراملکی و در بخش طرح و گرافیک آقایان فرزاد نریمان‌زاده و محمدامین همزبان به داوری آثار پرداختند که دکتر محمد عزیزی‌راد دبیر علمی این جشنواره و علی سلیمی به‌عنوان مسئول دبیرخانه در این رویداد رسانه¬ای حضور داشتند. یکایک اعضای هیئت‌داوران به‌اتفاق، شهادت می‌دهند که در بررسی آثار فارغ از اسم و رسم و انتساب و خط فکری پدیدآورندگان آثار به صورت عادلانه و دقیق، به بررسی آثار و محتوای تولیدی پرداخته و امتیازات لازم را اعطا نموده اند؛ تاجایی‌که برای پرهیز از ایجاد شائبه جانب‌داری آثار تولیدی توسط همکاران رسانه‌هایی که نماینده‌ای از آن رسانه در هیئت داوران حضور داشته، توسط بقیه داوران بررسی شده و داور منتسب به آن رسانه یا همکار، از داوری و ارائه نظر و نمره منع شده است.

۱۲٫ در پایان ضمن ارج نهادن به تلاش و همت همه همکاران رسانه‌ای حضور و مشارکت ارزشمند و استقبال شایان توجه آنان از از این جشنواره، هیئت داوران هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر، موقعیت‌شناسی و اهتمام فرهنگی و اجتماعی بسیج رسانه استان را ارج نهاده و از تلاش‌های شبانه‌روزی ریاست محترم بسیج رسانه آقای جواد بیرامزاده و همکاران ایشان قدردانی می‌گردد.

انتهای پیام/

حتما ببینید

آقایان بازار را رها کردند نتیجه‌اش شد دلار ۸۰ هزار تومانی!

آقایان بازار را رها کردند نتیجه‌اش شد دلار ۸۰ هزار تومانی!

– اخبار استانها – علیرضا نوین در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *