اهواز در مسیر تبدیل شدن به شهر پاک

اهواز در مسیر تبدیل شدن به شهر پاک

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، اهواز یکی از مدرن‌ترین سایت دفن پسماند شهری کشور را دارد اما در سال‌های گذشته به دلیل استفاده نادرست و دفن زباله غیراصولی بوی زباله و دود ناشی از خودسوزی زباله‌ها آسمان اهواز را تسخیر می‌کرد.

اعتصابات کارگری و نبود برنامه اصولی در جمع آوری و یا دفن زباله در گذشته باعث شده بود تا جمع آوری زباله از سطح شهر با مشکلات زیادی همراه باشد و در برخی مناطق انباشت زباله آزار دهنده شده بود.

تجمع نخاله‌های ساختمانی از دیگر معضلات شهر اهواز بود که به گفته مرکز بهداشت استان منبعی برای رشد حشرات موذی و به خطر انداختن سلامت شهروندان است.

شهروندان اهواز داشتن شهری بدون زباله و نخاله را رویایی دست نیافتنی می‌دانستند اما در چند سال اخیر با اقداماتی که انجام شد نه تنها شهر وضعیت بسیار بهتری در جمع‌آوری زباله و نخاله پیدا کرده بلکه شهرداری توانسته از این معضل برای این دستگاه فرصت بسازد.

از سال ۹۰ سایت صفیره طراحی و ساخته شد وتا سال ۹۳ برای سایر استان ها پایلوت بود اما متاسفانه این سایت که سلول‌های دفن زباله آن از کشور ژاپن نمونه برداری شده بود چندین سال رها شد و رهاسازی غیراصولی زباله باعث از بین رفتن زمین سلول‌ها شد.

اهواز در مسیر تبدیل شدن به شهر پاک

لزوم آگاهی مردم از ۳۸۰ حق شهروندی

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه ۳۸۰ حق شهروندی بر عهده هر فرد است افزود: هر فرد باید از این حقوق و لزوم انجام آن آگاه باشد.

علی شمس افزود: شهرداری نیز در تحقق حقوق شهروندی از زمان متولد شدن فرد تا زمان مرگ وظایفی بر عهده دارد.

وی گفت: تنها انتشار اخبار منفی از اهواز باعث ایجاد ناامیدی در مردم و افزایش مهاجرت از این شهر می‌شود و از همه مردم خواستارم تنها به دنبال انتشار نقاط ضعف از اهواز نبوده و قوت و زیبایی‌های این شهر را نیز بیان کنند.

شمس در خصوص گذاشتن زباله خارج از منزل در برخی مناطق اهواز بیان کرد: متاسفانه رفتار شهروندی در برخی مناطق اهواز به گونه‌ای است که شهرداری مجبور است سه بار در روز زباله جمع آوری کند.

وی یکی از ضعف‌های جمع آوری زباله در اهواز را عدم تفکیک زباله از مبدا عنوان کرد و افزود: سامانه بهروب برای تفکیک زباله از مبدا از سوی شهرداری راه اندازی شده اما هنوز خیلی از مردم از این سامانه استفاده نمی‌کنند .

شمس ادامه داد: این سامانه زباله تفکیک شده را از فرد خریداری می‌کند، این اقدام در کنار کاهش جمع آوری زباله باعث کاهش تردد زباله گردها در سطح شهر نیز خواهد شد.

وی افزود: با تفکیک زباله و کاهش هزینه جمع آوری زباله، می‌توان این اعتبار را در شهرسازی استفاده کرد.

ضعیف شدن شهرداری یکی از موانع انجام وظایف این دستگاه

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه در گذشته هزینه کرد شهرداری به صورت ۲۰ درصد جاری و ۸۰ درصد عمرانی بود تصریح کرد: در حال حاضر این شرایط به گونه ای رقم خورده که پرداخت هزینه به صورت ۵۰ به ۵۰ شده است.

وی گفت: عدم توازن در هزینه کرد شهرداری باعث شد تا این دستگاه خدمات رسان نتواند به درستی وظایف خود را انجام دهد و ضعیف شود.

تولید کود کمپوست از زباله تر

شهرداری اهواز موفق شد طی چندماه اخیر با خرید دستگاه «ترنر» کارگاه تولید کود کمپوست از زباله تر را در سایت صفره اهواز راه اندازی کند، با این اقدام میزان دفن زباله تر بسیار کاهش یافته و دیگر خبری از شیرآبه که عاملی برای از بین بردن خاک در سایت دفن پسماند صفیره است نخواهد بود.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان کرد: ۲۲ بهمن ماه امسال کارگاه تولید کود کمپوست در سایت پسماند صفیره اهواز راه اندازی خواهد شد.

وی گفت: یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای خرید دستگاه ترنر هزینه شد و قطعا این اقدام در دراز مدت باعث ایجاد درآمد برای شهرداری نیز خواهد شد.

شمس افزود: برای تولید کود تفکیک زباله در سایت پسماند انجام خواهد شد ،تفکیک زباله از مبدا این اقدام را برای شهرداری بسیار آسان‌تر خواهد کرد و از مردم خواستاریم در این اقدام زیست محیطی و اقتصادی به شهرداری اهواز یاری دهند.

اهواز در مسیر تبدیل شدن به شهر پاک

توقف زباله سوزی در سایت پسماند صفیره

شمس گفت: به دلیل اقدامات انجام شده در سایت صفیره طی سه سال اخیر و بهسازی سلول‌های دفن زباله و دفن اصولی پسماند، زباله‌سوزی در این سایت متوقف شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان کرد: در گذشته دفن زباله بدون پردازش و سنتی دفن می‌شد و همین اقدام باعث سوختن زباله و انتشار بوی نامطبوع تا برخی مناطق اهواز شده بود.

وی با بیان اینکه سلول‌های دفن زباله در سایت صفیره برای ۲۰ سال پیش بینی شده بود افزود: متاسفانه با دفن غیراصولی در مدت هشت سال یکی از سلول‌های دفن زباله تکمیل شد و دیگر کارایی نداشت، اما با اقدامات انجام شده، دفن زباله در این محل تا ۳۰ سال آینده امکان پذیر شده است.

وی گفت: مخازن شیرآبه‌هایی که در این سایت ایجاد شده بود و باعث از بین رفتن خاک این منطقه شد به طور کامل جمع آوری شده است.

ایجاد سایت جدید دفن زباله‌های عفونی در صفیره

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه سایت جدیدی در سایت صفیره برای دفن زباله‌های عفونی و بیمارستانی در دست ساخت است اظهار کرد: در حال حاضر زباله‌های عفونی با آهک پاشی در سایت صفیره دفن می‌شود و تا پایان امسال سایت تخصصی دفن زباله‌های بیمارستانی راه اندازی خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در این سایت یک سلول فعال وجود دارد که تا چهار سال آینده ظرفیت سازی دفن زباله شده است و در حال ایجاد سلول جدید هستیم.

دفن روزانه ۶۰۰ تن زباله در صفیره

شمس با بیان اینکه روزانه ۶۰۰ تن زباله از اهواز و شهرستان کارون و شیبان ( از توابع شهرستان باوی) در این سایت دفن می شود ادامه داد: از مردم درخواست داریم در زمان تعیین شده (۱۱ شب) زباله‌های خود را خارج از منزل برای جمع آوری قراردهند تا شهرداری مجبور نباشد چندین بار در روز زباله جمع آوری کند.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان کرد: روزانه ۶۰ درصد زباله‌های تخلیه شده در این سایت تر هستند که امکان تولید روزانه ۳۵ تن کود کمپوست را فراهم می‌کند.

نخاله زباله نیست

تپه‌های نخاله‌های ساختمانی تا چند سال گذشته در مناطق مختلف اهواز و کنار ساحل کارون به چشم می خورد که در کنار نازیبا کردن چهره شهر منبعی برای انتشار بیماری و پرورش حیوانات موذی شده بود.

طی یکسال اخیر با ایجاد مکان‌هایی برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی شرایط بسیار بهتر شده اما برای رسیدن به نقطه ایده آل نیاز به همکاری مردم است.

متاسفانه هنوز افرادی هستند که نخاله های خود را در کنار جاده و یا ساحل رودخانه کارون رها می کنند و با وجود معرفی مکان های مختلف در اهواز برای تخلیه نخاله به این مهم توجهی ندارند.

اهواز در مسیر تبدیل شدن به شهر پاک

شهرداری اهواز در هر منطقه یک مرکز برای تخلیه نخاله در نظر گرفته است تا مردم مجبور نباشد مسافت طولانی را برای تخلیه طی کنند.

اما در کنار جمع‌آوری نخاله شهرداری دستگاهی برای بازیافت نخاله ساختمانی و تبدیل آن به مصالح ساختمانی خریداری کرده است.

این اقدام نه تنها باعث استفاده از نخاله‌ها و جمع‌آوری آن‌ها از سطح شهر می‌شود در تامین مصالح شهرسازی و ساختمانی مورد نیاز شهرداری نیز کارایی دارد و در دراز مدت باعث درآمد زایی برای این دستگاه خواهد شد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان کرد: در حال حاضر یک کارگاه بازیافت نخاله ساختمانی در غرب اهواز قرار دارد و شهرداری در صدد ایجاد کارگاه دیگری در شرق اهواز است.

شمس تاکید کرد: برای جمع آوری نخاله از سطح شهر نیاز به فرهنگ سازی است تا از تخلیه نخاله در سطح شهر جلوگیری شود.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز اظهار کرد: مردم با شماره گیری ۱۳۷ می‌توانند یک باکس در محل خود برای تخلیه نخاله تحویل بگیرند و بعد از پر شدن به شهرداری برای انتقال اطلاع دهند.

وی گفت: این اقدام برای همسو کردن مردم برای جلوگیری از تخلیه نخاله ساختمانی در شهر در حال انجام است و امیدواریم که مردم نهایت همکاری را در این مساله زیست محیطی داشته باشند.

شمس با بیان اینکه دستگاه بازیافت نخاله ساختمانی به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال خریداری شده است تصریح کرد: این دستگاه در سال ۱۴۰۱ خریداری شد و پنج خط خروجی دارد، روزانه تا یکصد سرویس در این کارخانه تخلیه نخاله انجام می‌شود.

قطعا برای رسیدن به شهری ایده آل در حوزه های مختلف شهری و زیست محیطی نیاز به همکاری مردم و ترویج فرهنگ رعایت حقوق شهروندی است.

حتما ببینید

جامعه کارگری خوزستان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد

جامعه کارگری خوزستان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا مجتبی ظفری‌پور شنبه در مجمع سالیانه هیات ورزش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *