به گزارش بامداد یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از رویترز، لارز در بیانیهای در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: نیروهای مسلح ونزوئلا قاطعانه و با قدرت تحریمهای جدید اعمال شده توسط ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا بر مقامهای ارشد این کشور پس از تحلیف نیکلاس مادورو برای سومین دوره ریاست جمهوری ونزوئلا را محکوم میکند.
در ادامه بیانیه لارز آمده است: اعمال این تحریمها، اقدامی ناامیدکننده و خارج از حاکمیت قوانین بینالمللی است.
این محکومیت پس از آن صورت گرفت که دولت جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده جایزه ۱۵ میلیون دلاری خود برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری یا محکومیت مادورو به اتهام قاچاق مواد مخدر شود را به ۲۵ میلیون دلار افزایش داد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آمریکا همزمان با سوگند «نیکلاس مادورو» برای آغاز سومین دوره ۶ ساله ریاست جمهوریاش، جایزه ۲۵ میلیون دلاری برای دستگیری او تعیین و اعلام کرد هشت مقام ونزوئلا را نیز که به ریاست جمهوری مادورو کمک کردهاند، تحریم کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه به وقت محلی افزود: «امروز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (OFAC) هشت مقام ونزوئلا را که نهادهای کلیدی اقتصادی و امنیتی را رهبری و به نیکلاس مادورو کمک می کنند تا دموکراسی را سرکوب و براندازی کند، تحریم میکند.»
این وزارتخانه اضافه کرد: «افراد تحریم شده شامل رئیس شرکت پترولیوس دا ونزوئلا (PdVSA)، شرکت نفت دولتی ونزوئلا و وزیر حمل و نقل و رئیس کنسرسیوم ونزوئلا، صنایع و خدمات هوایی (CONVIASA)، شرکت هواپیمایی، مقامات بلندپایه ونزوئلا در ارتش و پلیس که در اجرای سرکوب و نقض حقوق بشر علیه فعالان دموکراتیک نقش دارند، تحریم میکند.»
همچنین اتحادیه اروپا و انگلیس نیز در ادامه سیاستهای فشار بر کاراکاس، تحریمهای جدیدی را علیه ۱۵ مقام ارشد ونزوئلا اعمال کردند.
این تحریمها شامل قضات ارشد، فرماندهان امنیتی و نظامی ونزوئلا است که طبق ادعای انگلیس و اتحادیه اروپا در سرکوب مخالفان و مشروعیتبخشی به نتیجه انتخابات ۲۰۲۴ نقش داشتهاند.
از جمله این افراد که نام آنها در تارنمای دولت انگلیس و اتحادیه اروپا آمده است، میتوان به کریسیلیا رودریگز رودریگز رئیس دیوان عالی و آسدروبال خوزه بریتو هرناندز رئیس اداره ضد اطلاعات ونزوئلا اشاره کرد.
کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای مدعی شد که نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا پس از انتخابات اخیر، مشروعیت خود را از دست داده و مقامات کاراکاس در سرکوب اعتراضات نقش داشتهاند. وی ادعا کرد: «مادورو فاقد مشروعیت دموکراتیک است و مردم ونزوئلا برای تغییر دموکراتیک و پایان دادن به سرکوب رأی دادند.»
کالاس همچنین مدعی شد که بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ معترض پس از انتخابات بازداشت شدهاند و بسیاری از آنها همچنان در زندان به سر میبرند. وی از کاراکاس خواست تمام زندانیان سیاسی را آزاد و به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.
دیوید لمی وزیر خارجه انگلیس هم با غیرقانونی خواندن ریاست جمهوری نیکولاس مادورو، مدعی شد که دولت وی نماینده اراده مردم ونزوئلا نیست. او گفت: «تحریمهای جدید پیامی روشن به دولت ونزوئلا است که انگلیس در برابر نقض حقوق بشر و سرکوب دموکراسی سکوت نخواهد کرد.»
کمیسیون انتخابات ونزوئلا مرداد ماه گذشته اعلام کرد که نیکلاس مادورو با کسب ۵۱.۹۵ درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی رسید. وی روز جمعه ۲۱ دیماه ۱۴۰۳، برای سومین دوره ۶ ساله به عنوان رئیسجمهور سوگند یاد کرد.