مسعود گودرزی در گفت و گو با خبرنگار احزاب آباجان به نقل از ایرنا در ارزیابی خود از ضرورت وفاق در شرایط کنونی کشور، با بیان اینکه وفاق نه تنها نیاز امروز بلکه یک ضرورت ملی است، گفت: در تحلیل موضوع وفاق لازم است ابتدا مختصات معنائی آن را ترسیم کنیم تا در شکل و فرم وفاق دچار اشتباه نشویم،ضمن اینکه معتقدم گستره کاربرد وفاق نیز باید مشخص شود تا در این زمینه دچار تقلیلگرایی نشویم.
این نماینده سابق مجلس و استاد دانشگاه با بیان اینکه در بحث مفهومی «وفاق» نباید تصور کنیم اگر افراد و عوامل متفاوت در کنار هم قرار گرفتند به وفاق رسیدهایم، عنوان کرد: در بحث وفاق، انچه از اهمیت بالایی برخوردار است اینکه عوامل و نیروها باید به برنامهها و گفتمان وفاق باور و اعتقاد داشته باشند و متعهد به حرکت در این مسیر باشند.
گودرزی با تاکید بر اینکه گستره وفاق تنها محدود به حوزه سیاسی نیست، عنوان کرد: البته شکی نیست که حوزه سیاسی راهبَر و پیشران است اما باید شاهد تجلی و تسری این مفهوم در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و زیست محیطی هم باشیم و اگر تعدادی مسئول و مدیر با دیدگاهها، سلایق و جهتگیریها و رای متفاوت در کنار هم در حوزه کلان مدیریتی قرار گیرند دِین ما به وفاق تمام شده است.
اگر وفاق را در انتصابات سیاسی خلاصه کنیم، دچار تنزل در سطح مفهوم وفاق شدهایم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم با بیان اینکه اگر وفاق را صرفاً در انتصابات سیاسی خلاصه کنیم، دچار تقلیلگرائی و تنزل در سطح مفهوم وفاق شدهایم،گفت: وفاق با همین معنا و مولفههای حداقلی اگر صادقانه مورد عمل قرار گیرد قطعاً برکاتی در سطح داخل و خارج از کشور برای مردم بهدنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: اگرچه «شعار وفاق» در جامعه و خصوصا طیف حامیان دکتر پزشکیان منتقدان و مخالفانی دارد، اما در ارزیابی هرچند کوتاهمدت این راهبرد باید اذعان کنیم که موفقیتآمیز بوده است و کاستیهای آن را در ادامه میتوان اصلاح کرد.
گودرزی با بیان اینکه خوشبختانه در سطح سران سه قوه شاهد هماهنگیهای خوبی درخصوص موضوعات و مسائل مهم کشور هستیم، خاطرنشان کرد: رأی اعتماد قاطع مجلس شورای اسلامی به اعضای کابینه و همکاری قوای سهگانه در موضوع رفع فیلترینگ جلوهای از همکاری و همراهی قوای سهگانه است.
بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت بر موفقیت راهبرد وفاق موثر است
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه باور و اعتقاد رئیس جمهور به وفاق و اقدامات عملی ایشان در این مسیر موجب ایجاد اعتماد سیاسی و گرهگشایی از مشکلاتی میشود که از گذشته لاینحل ماندهاند، گفت: بررسی مجدد پروندههای CFT پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست رئیس دولت چهاردهم و موافقت رهبرمعظم انقلاب، نشان دهنده موفقیت راهبرد وفاق از سوی دکتر پزشکیان است.
وی یادآور شد: قطعاً ادامه موفقیتآمیز این مسیر راه را برای رفع اختلافات و حل مشکلات داخل و بویژه حوزه سیاست خارجی و همکاری های بین المللی از جمله مذاکرات هسته ای براساس منافع ملی و سه اصل عزت ،حکمت و مصلحت همواره میکند.
اعتقاد رئیس جمهور به مشارکت قومیتها و اقلیتها در حوزه اجتماعی
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه رئیس جمهور به صورت جدی معتقد به مشارکت قومیتها و اقلیتها درحوزه اجتماعی است و اکنون اقوام کُرد، بلوچ، عرب و برادران اهل تسنن در سطوح عالی، ملی و استانی در مدیریتهای سیاسی حضور دارند، عنوان کرد: این اقدامات، گرایش های مرکزگرا را تقویت و حرکتهای مرکز گریز را تضعیف میکند و ناراحتی و احیانا خشم آنها را به صلح و آرامش مبدل میسازد.
گودرزی با بیان اینکه نباید فراموش کنیم دشمنان همواره درصدد تعمیق نگرانیهای اجتماعی و تبدیل آن به خشم علیه حاکمیت بوده و هستند، تصریح کرد: تقویت امید و آرامش اجتماعی ایجاد شده در کشور بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم، پیامدهای اُلفَت و نزدیکی دکتر پزشکیان به گروهها، رفتارهای صادقانه و پایبندی عملی به شعارها و وعدهها از سوی ایشان میباشد.
این نماینده سابق مجلس در ادامه به مشکلات اساسی فراوان در کشور بخصوص در حوزه اقتصادی اشاره کرد و با بیان اینکه ما نیازمند اقدام عملی سریع و برونرفت از این شرایط سخت هستیم، تاکید کرد: رییس جمهور تقریباً ۶ ماه است که کار خود را در دولت آغاز کرده و مواجه با بسیاری از این مشکلات شده است نه اینکه خالق آنها باشد، اما در همین مدت زمان اندک شاهد ترمیم برخی شکافها و حداقل توقف در تعمیق برخی از آنها بودهایم.
وفاق سیاسی پیش درآمدی در مسیر اجماع عملی
این فعال سیاسی اصلاحطلب، وفاق داخلی را فرصتزا و تهدیدزدا خواند و با اشاره به اینکه ظرفیتها و توانمندیهای داخلی نقش مؤثری در موفقیت سیاست خارجی خواهند داشت، گفت: وفاق سیاسی پیش درآمدی در مسیر اجماع عملی است و قطعاً مانع ورود متغیرهای آشوبساز به داخل کشور میشود و راه را بر تصمیمات دشمنانی که میخواهند از فرصت تشتت، تفرقه و خشم اجتماعی سوءاستفاده کنند میبندد و آنها را در پیگیری سیاستهای تهدید و فشار بر علیه کشورمان مردد خواهد ساخت.
باجخواهیهای سیاسی حق استیضاح را از مسیر کارآیی و اثرگذاری خارج میکند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در ارزیابی خود از مطرح شدن بحث استیضاح زودهنگام برخی از وزیران دولت چهاردهم با گذشت مدت زمان کوتاهی از آغاز فعالیت این دولت، عنوان کرد: استیضاح حق نمایندگان است و البته بهرهمندی از این حق شرایطی هم دارد. متاسفانه بعضی اوقات باجخواهیهای سیاسی و رفتار نمایشی این حق را از مسیر و مدار کارآیی و اثرگذاری خارج میکند.
گودرزی با بیان اینکه دولت زمان محدودی است که کار خود را آغاز کرده و از زمان تشکیل با بحرانهای خاص منطقهای و بینالملل بیسابقهای مواجه بوده است، گفت: حتی در شرایط عادی کشور طرح استیضاح مستلزم طی زمان مناسب برای ارزیابی عملکرد وزرا است و چنانچه عملکرد با برنامهها انطباق نداشت آن زمان مبادرت به استیضاح شود.
وی با طرح این سوال که آیا در این زمان محدود میتوان به ارزیابی دقیقی از عدم موفقیت عملکرد وزیر رسید، خاطرنشان کرد: معتقدم طرح استیضاح در شرایط کنونی کشور و این بازه زمانی اندک شروع بهکار دولت، نهتنها نارس و عجولانه است بلکه شرایط بینالمللی هم اقتضا میکند با احتیاط با این موضوع برخورد کنیم.
گودرزی با بیان اینکه طرح استیضاح وزرا در چنین شرایطی یعنی درگیرسازی دولت به مسائلی که هنوز زمان پاسخگوئی به آن فرانرسیده است و همچنین به معنای ایجاد وقفه در مسیر مدیریتی و در شرایطی است که نیاز به حرکت دقیق و پرشتاب داریم، خاطرنشان کرد: این شکل استیضاح به معنای تغییر توجهات از موضوعات اصلی به مشغولسازی دولت به مسائل جزئی است که از طریق رایزنی، جلسه توجهی و سوال بدون نیاز به طرح استیضاح قابل حل است.
وی ادامه داد: این موضوع باعث میشود که دشمنان جدالها و اختلافات زودهنگام را نشانه تشتت سیاسی داخلی تلقی کرده و آنها را در سیاستهای تهدید و فشار علیه جمهوری اسلامی ایران تشجیع کنند.
مردم انتظار همافزایی مجلس با دولت را دارند/عدم استقبال افکار عمومی از استیضاحها
این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان اظهار کرد: نکته حائز اهمیت در موضوع استیضاحها این است که افکار عمومی در شرایط فعلی انتظار دارند دولت و مجلس با هماهنگی و همافزایی گره از مشکلات اولویتدار داخلی و بینالمللی باز کنند تا منجر به بهبود معیشت مردم شود و قطعا از این استیضاحها استقبال نخواهند کرد.