به گزارش آباجان به نقل از ایرنا حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان فر روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: مهم ترین مسئله در کشور شفاف سازی است و باید با جدیت اقدام کرد.
وی عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات را به عنوان یکی از موضوعات مورد بررسی در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: روند پرداختی بانک ها نیاز به بررسی دارد تا از بروز فساد بانکی جلوگیری شود.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شفاف سازی در نحوه پرداخت تسهیلات و همچنین درآمد صنایع فولادی و پتروشیمی را دنبال خواهیم کرد.
پژمان فر در بخش دیگری از این نشست به در خصوص برنامه های کاری اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در سفر به خوزستان اشاره کرد و گفت: نشستی با استاندار و مسئولان استان برگزار و مسائل و مشکلات مورد بررسی قرار گرفت؛ همچنین مذاکراتی با مسئولان دستگاههای نظارتی از جمله دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و سایر نهادهای حوزه نظارتی به منظور رسیدگی به چالش های استان انجام شد.
وی این کمیسیون را یکی از مهمترین ابزارهای نظارتی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: طبق اصل ۹۰ قانون اساسی هر فرد ایرانی یا غیر ایرانی میتواند موضوعات و شکایت های خود را به این کمیسیون به منظور بررسی و پیگیری ارائه کند.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز باید از مهمترین ظرفیتهای کشور برای رفع مشکلات استفاده کنیم؛ چراکه به صورت انفرادی نمیتوان در مقابل جریان فساد شبکهای ایستادگی کرد.
مشارکت مردم، نقش پررنگی در مقابله با فساد دارد
وی افزود: یکی از اولویت های کمیسیون اصل ۹۰ برخورد با شبکههای فساد است و مشارکت مردم، نقش پررنگی در مقابله با فساد دارد و رسانه ها باید نسبت به آگاهسازی هرچه بیشتر مردم تلاش کنند.
پژمان فر با بیان اینکه کمیسیون اصل ۹۰ به دنبال ایجاد امید در کشور است ادامه داد: رفع چالش های استان به یک جریان سازی قوی نیاز دارد که این موضوع با کمک مردم محقق خواهد شد.
وی بررسی موضوعات مربوط به فلرهای نفتی و صنایع آلاینده در خوزستان را از دیگر اهداف سفر اعضای این کمیسیون به استان عنوان کرد و افزود: وضعیت موجود فلرها را می توان یک باخت ۲ طرفه دانست زیرا علاوه بر سوزاندن منابع، محیط زیست استان تحت تاثیر این آلایندگی ها قرار گرفته است.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی یادآورشد: وزارت نفت به دلیل عدم جمع آوری فلرهای نفتی هشت همت جریمه شده است و هدف از اعمال اینگونه جریمه ها را می توان تلاش برای تغییر رفتار صنایع آلاینده عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تا پایان امسال بیش از ۶۰ درصد فلرهای نفتی در کشور جمع آوری میشود گفت: این اقدام در سال آینده به طور کامل اجرا خواهد شد اگرچه فلرهای نفتی تنها عامل آلودگی استان نبوده و نباید از دیگر موارد غافل شویم.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: محیط زیست یکی از دستگاههای متهم در بحث آلودگی هوا است زیرا به عنوان متولی کار، میزان تاثیرگذاری موارد مختلف در آلودگی هوا را نمیداند.
پژمان فر گفت: میزان آلایندگی مازوت در کشور حدود هفت درصد است اما به دلیل جوسازی ها، مازوت سوزی را کنار گذاشتیم و همین امر باعث ناترازی انرژی در کشور شد. بیشترین تولید برق کشور در نیروگاه های حرارتی است که این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد.