لایحه دولت برای عضویت در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی

لایحه دولت برای عضویت در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، انرژی خورشیدی به‌عنوان یکی از پاک‌ترین و فراوان‌ترین منابع انرژی در جهان، فرصت‌های بی‌نظیری را برای کشورها فراهم کرده است. این منبع تجدیدپذیر نه‌تنها به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند، بلکه نقشی کلیدی در مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی دارد.

پزشکیان: می‌کوشیم برق ادارات دولتی را خورشیدی تأمین کنیم
قائم‌پناه: تا سال آینده بخش عمده مشکل تولید برق رفع می‌شود
یکی از مزایای مهم انرژی خورشیدی، تأثیر مستقیم آن بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. این امر به‌طور قابل‌توجهی آلودگی هوا و تخریب محیط زیست را کاهش داده و نقش مهمی در مهار تغییرات اقلیمی خواهد داشت. علاوه بر این، نصب و استفاده از سیستم‌های خورشیدی، فرصت‌های شغلی گسترده‌ای در حوزه‌های فناوری، تولید و نصب فراهم می‌کند که می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند.

کارشناسان معتقدند انرژی خورشیدی نه‌تنها راه‌حلی برای چالش‌های زیست‌محیطی است، بلکه افقی روشن برای توسعه پایدار در اختیار می‌گذارد. این انرژی فرصتی استثنایی برای ساخت آینده‌ی سبز و اقتصاد قوی است.

در همین راستا، دولت لایحه‌ای را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده تا جمهوری اسلامی ایران به عضویت “اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی” در بیاید.

در مقدمه دلایل توجیهی این لایحه آمده که “به‌منظور گسترش حضور فعال و هدفمند جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای و بهره‌گیری از آن در جهت تأمین منافع ملی و تحقق هرچه بیشتر همگرایی منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای اصول و اهداف راهبردی سیاست خارجی کشور و با توجه به اهمیت و لزوم توسعه و کاربرد منابع انرژی خورشیدی، این لایحه برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌شود.”

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور این لایحه را در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳ به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است.

عنوان این لایحه، “لایحه عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی” است.

در ماده‌واحده‌ی آن نیز آمده که “به دولت اجازه داده می‌شود در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی به شرح موافقتنامه چهارچوب تأسیس اتحادیه یادشده، عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام نماید. تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت است.”

این لایحه به امضای رئیس‌جمهور و وزرای نیرو و امور خارجه رسیده است. موافقتنامه‌ی پیوستی به این لایحه که دارای ۹ ماده است، در انتهای این گزارش درج شده است.

بر اساس این گزارش، در ماه‌های اخیر که دولت اعلام کرد که در تأمین سوخت نیروگاه‌ها با مشکل مواجه شده و از مردم و بخش‌های دولتی و غیردولتی خواست که صرفه‌جویی در انرژی را به حداکثر برسانند و در این زمینه نیز تعطیلی‌هایی اعمال شد. رئیس‌جمهور  نیز شخصاً جلسات حل مشکل ناترازی‌ها را دنبال می‌کرد و اخیراً نیز اعلام کرد با همراهی مردم و تلاش مسئولان، مشکل تأمین سوخت نیروگاه‌ها مرتفع شده اما ناترازی در این زمینه هم‌چنان برقرار است و برای حل آن، جلسات و کار کارشناسی در حال انجام است.

در همین راستا بود که رئیس‌جمهور در جلسه‌ای اعلام کرد که دولت می‌کوشد تا تابستان سال آینده، برق ادارات دولتی با استفاده از صفحه‌های خورشیدی و انرژی پاک تأمین شود. وزیر و مدیران وزارت نیرو نیز اعلام کرده‌اند که خود را برای حل این مشکل آماده می‌کنند و تمام توان و تلاش را به‌خدمت خواهند گرفت.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم، طبق ماده ۱۳۷ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در ابتداى هر دوره قانون‌گذارى، هیأت رئیسه صورتى از طرح‌ها و لوایحى را که از مجلس قبل معوق مانده به وسیله معاونت قوانین تهیه می‌کند و در اختیار نمایندگان می‌گذارد و صورتى نیز براى دولت ارسال می‌دارد. هر‌یک از طرح‌ها و لوایح معوقه که لزوم رسیدگى به آن به وسیله بیست و پنج نفر از نمایندگان یا از طرف دولت تقاضا شود، طبق آیین‌نامه به کمیسیون‌هاى مربوطه ارجاع می‌شود و کمیسیون‌ها رسیدگى را به‌ترتیب مندرج در این آیین‌نامه انجام می‌دهند. هرگاه شور اول آن طرح‌ها یا لوایح قبلاً خاتمه یافته باشد رسیدگى به طرح یا لایحه با پیشنهاد کمیسیون و تصویب مجلس یک شورى انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

حتما ببینید

روایت عضو جداشده منافقین از جنایت علیه کُردهای عراق

روایت عضو جداشده منافقین از جنایت علیه کُردهای عراق

– اخبار سیاسی – به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، طالب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *