به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هادی حق شناس روز شنبه در جلسه ستاد ساماندهی سواحل استان با تأکید بر ضرورت کارشناسی دقیق جهت احصای دلایل کاهش سطح آب دریای خزر، افزود: یکی از دلایلی که برخی از کارشناسان در خصوص کاهش سطح آب دریای خزر مطرح میکنند تغییرات دمایی است در حالی که به طور قطع عوامل موثر دیگری نیز وجود دارد که احصای آن نیازمند واکاوی دقیق و علمی است.
وی با بیان اینکه در دهه ۱۹۷۰ نیز شاهد کاهش سطح آب دریای خزر بودیم و این یک امری اجتنابناپذیر است، اظهار کرد: وضعیت امروز دریای خزر طبق اطلاعات موجود مشابه شرایط سال ۱۳۵۶ است صرف بالارفتن دمای هوا نمی تواند دلیلی بر کاهش تراز آب دریای خزر باشد و باید مطالعات دقیق و کارشناسی ویژه ای در این حوزه انجام شود.
وی اطلاعات ارائه شده توسط مشاورین سازمان بنادر و دریانوردی را در این زمینه طی این جلسه قانع کننده ندانست و اظهار کرد: این مباحث باید در جلسه ای دیگر به صورت خاص مورد بررسی قرار گیرد.
حق شناس در بخشی دیگر از این جلسه گفت: سازمان بنادر و دریانوردی متولی صدور هر گونه مجوز تردد کشتی، قایق، یدککش و نیز لایروبی است که در پهنههای مختلف آبی نظیر دریا و تالاب باید انجام شود.
وی عنوان کرد: متولی تردد واحدهای دریایی در هر بخش از سواحل استان، سازمان بنادر و دریانوردی است، این سازمان در پهنههای آبی قادر به انجام اموری است که در خشکی این وظایف آن برعهده چند سازمان مجزاست.
وی اضافه کرد: سابقه کشتیرانی در تالاب انزلی و بندر پیربازار در گذشته وجود داشته است اما عدم لایروبی آنها عمق آب را کاهش داد تا اینکه مسیر تردد کشتی ها مسدود شد.
استاندار گیلان تصریح کرد: هماینک به علت پسروی آب دریا مشکلاتی برای اسکلههای یک تا ۱۰ سازمان بنادر و دریانوردی در پهلوگیری کشتیها ایجاد شده است.
وی ادامه داد: طبق نظر سازمان بنادر و دریانوردی گیلان امکان لایروبی اسکله شماره یک این بندر وجود ندارد عدم لایروبی در این قسمت از حوضچه بندر؛ اسکله شماره یک را طی ۲۰ سال آینده به سرنوشت پیربازار دچار می کند.
مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر وریانوردی نیز در این جلسه با اشاره به ماده ۳ آییننامه اجرایی ماده (۶۳) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی که وزارت راه و شهرسازی را متولی تایید طرح جامع ساماندهی سواحل کشور اعلام کرده است، افزود : مطالعات یکپارچه سواحل کشور از سال ۹۷ آغاز شد و تاکنون در مورد ۶ استان از هفت استان ساحلی کشور به انجام رسیده است.
مهدی نیک کار ادامه داد: تنها استانی که مطالعات آن از ۲ ماه گذشته آغاز شده است خوزستان می باشد ضمن آنکه در سه استان جنوبی بوشهر، سیستان وبلوچستان و هرمزگان و نیز مازندران در شمال کشور مصوبه شورای برنامه ریزی استان هم برای اجرا اخذ شده است.
وی تصریح کرد: در هفته های گذشته با برگزاری جلساتی مشکلات استان گلستان نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا پایان امسال مطالعات آن بازنگری شود.