به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، دهه های ۴۰ و ۵۰ و پس از آن، اکثر خانواده هایی که از شهرها و روستاهای دور و نزدیک استان به خرم آباد مهاجرت می کردند، اجاره نشینی در مناطقی همچون درب دلاکان، پشت بازار و یا محله اسدآبادی را تجربه کرده اند.
به جرات می توان گفت که شهرنشینی در خرم آباد از این مناطق باقدمت و تاریخی آغاز و پس از آن و با رشد جمعیت و افزایش روند مهاجرت، شهر گسترده تر شده و تمرکز از روی این مناطق برداشته و به محلات نوساز کشیده و در گذر زمان این محلات که جزو هسته مرکزی شهر نیز محسوب می شدند، به فراموشی سپرده و مورد بی مهری قرار گرفتند و با تمرکز جمعیتی در سایر مناطق نوساز شاهد رشد و جولان انواع آسیب های اجتماعی در این محلات شدیم.
هرچند در سال های اخیر هریک از دستگاه های اجرایی و نهادهای مختلف کوشیده اند با اجرای برنامه ها و ارائه راهکارهای مختلف گام هایی در کاهش این آسیب ها بردارند، اما به علت مقطعی و نمایشی بودن اقدامات اغلب نتوانسته اند روند موفقی داشته و همگی محکوم به شکست بوده و یا بی سرانجام رها شده اند.
برخی محلات براساس برآوردهای کارشناسان اجتماعی دارای بیشترین آسیب های اجتماعی بوده و اگر به عنوان یک شهروند عادی گذری به این محلات داشته باشید، شاهد جولان انواع آسیب ها در دل این بافت های فرسوده و حاشیه شهری خواهید بود.
محله اسدآبادی براساس آخرین سرشماری ها بیش از ۲۴ هزار نفر جمعیت داشته و حدود ۳۴۶ شهید را تقدیم این انقلاب کرده که گواهی بر مردانگی و غیرت والای مردمان این محله و عرق آنها نسبت به این نظام است، اما عدم توجه به این محلات باقدمت در گذر زمان باعث شد تا بافت آنها فرسوده و تمرکز از روی این مناطق به محلات جدیدتر رفته و به محلاتی با انبوه مصائب تبدیل شوند.
کوی علی آباد نیز که پنج و نیم هکتار مساحت و یک هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت دارد، براساس برآوردهای کارشناسان تمامی منازل مسکونی آن قولنامه ای بوده و سند رسمی در این منطقه موضوعیت ندارد و همین عامل باعث شده میزان بروز آسیب های اجتماعی در این نقاط به نسبت سایر مناطق شهر بالا باشد.
جولان آسیب های اجتماعی زیر پوست بافت های فرسوده
آسیب های اجتماعی بسیاری گریبانگیر ساکنان این محلات شهر است و زیر پوست بافت های فرسوده این مناطق بحران های اجتماعی بسیاری نهفته است و به جرات می توان گفت مادر تمامی بزه ها و آسیب های اجتماعی شهر هستند.
بافت های این مناطق فاقد خیابان اصلی و فرعی است و به دلیل باریک و کم عرض بودن کوچه ها که گاه به یک متر هم نمی رسد، امکان خدمات دهی مطلوب به آنها فراهم نیست. مشکلات زیرساختی، اصولی نبودن ساخت و سازها و بافت فرسوده و خانه های خشتی و گلی آنها به هنگام وقوع بلایای طبیعی، ساکنان را در معرض آسیب قرار می دهد.
به گفته کارشناسان، افزایش جمعیت شهرهای بزرگ، بالا رفتن اجاره بها و هزینه های زندگی را به دنبال دارد که این مساله نیز منجر به رشد حاشیه نشینی در اطراف شهرها می شود، زیرا اغلب کسانیکه به دلیل بیکاری به شهرها مهاجرت می کنند، بضاعت سکونت در محدوده شهری و پرداخت هزینه های گزاف شهرنشینی را ندارند.
اگر این روزها سری به محله اسدآبادی و علی آباد و کوچه های پیچ در پیچ و تنگ و تاریک آن ها زده باشید، به یقین خانه های کوچک و قدیم سازی را مشاهده خواهید کرد که آبستن آسیب های اجتماعی بسیاری در دل شلوغی و ازدحام کوچه ها هستند.
فقر و بیکاری، خرید و فروش انواع مواد مخدر، فروش انواع سلاح ، نامناسب بودن وضعیت سلامت و بهداشت، ساختمان های ناایمن و فرسوده، تمرکز واحدهای ضایعاتی و نبود امکانات تفریحی و ورزشی باعث شده که این مناطق بااصالت شهر به کانون انواع آسیب های اجتماعی تبدیل شده و در سایه کم توجهی و بی مهری مسوولان در طول سالیان گذشته تاکنون به محلاتی با انواع و اقسام آسیب های اجتماعی تبدیل شوند.
۲ هزار و ۱۹۳ هکتار بافت فرسوده در لرستان
برطرف کردن آسیب های اجتماعی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و دستگاه های اجرایی مرتبط و نهادهای ذیربط باید به صورت ویژه به این مساله مهم و بغرنج ورود پیدا کنند، چراکه حجم بالای چنین مشکلات اساسی و بنیادینی، عزم جدی مسوولان را برای چاره اندیشی می طلبد.
مطابق آمار ۲ هزار و ۵۰ هکتار بافت فرسوده شهری در استان شناسایی شده بود که با بررسی های جدید این رقم به ۲ هزار و ۱۹۳ هکتار افزایش یافته که به گفته مدیرکل راه و شهرسازی لرستان ۱.۶ بافت های فرسوده کشور در این استان و ۳۵ درصد جمعیت شهری لرستان ساکن بافتهای ناکارآمد هستند.
یک پژوهشگر و جامعه شناس لرستانی وجود سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده را در کل کشور و به تبع آن در لرستان مساله ای مزمن و تاریخی دانست که از رژیم گذشته آغاز و تاکنون ادامه پیدا کرده است.
فرهاد طهماسبی با اشاره به مساله اصلاحات ارضی ، مهاجرت غیرطبیعی روستاییان به شهرها ، افزایش قیمت نفت در سال های ۵۵ و ۵۶ و توزیع ناعادلانه سرمایه ها که به عنوان مهمترین مسائلی که به افزایش آسیب های اجتماعی در بافت های فرسوده دامن زد، تاکید کرد: سیاست های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز به این پدیده مزمن دامن زده و سبب استمرار آن در دهه های اخیر شد.
وی برخوردهای صورت گرفته با این پدیده را سطحی، زودگذر و ناکارآمد دانست و گفت: بهترین مکان برای سکونت خانوارهای مهاجر حاشیه های شهرها به علت سکونت ارزانتر است، اما در شهر خرم آباد این پدیده عکس بوده و سکونت مهاجران در محله های مرکزی شهر همچون درب دلاکان، پشت بازار و اسدآبادی و همچنین محلات حاشیه ای کوی علی آباد و فلک الدین بوده است.
این پژوهشگر اجتماعی طایفه گرایی را در سکونت افراد بسیار اثرگذار دانست و افزود: شکل گیری بافت طایفه ای به افزایش آسیب های اجتماعی پنهان و پیدا در این محلات دامن زده است.
طهماسبی تصریح کرد: تجربیات کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته نشان می دهد کارهای فرهنگی و اجتماعی باید به موازات فعالیت های اقتصادی در این مناطق انجام گیرد تا کالبد و بافت آنها به مرور زمان تغییر و این مناطق را از وضعیت نامطلوب خارج کند.
لزوم تعریف فعالیت های اقتصادی، خدماتی و تولیدی در حاشیه شهرها
وی معتقد است باید همچون کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته فعالیت های اقتصادی، خدماتی و تولیدی در این مناطق تعریف و ساختمان ها مورد بازسازی قرار گیرند تا آسیب های اجتماعی به سایر مناطق گسترش نیابد.
این پژوهشگر و جامعه شناس لرستانی با تاکید بر لزوم فراهم کردن امکانات اولیه مناسب در مناطق فرسوده و حاشیه ای و پرهیز از بی توجهی و یک بعدی کار کردن در خصوص رفع چالش ها و مشکلات افزود: سال های گذشته طرح توانمندسازی “۲۰۲۰ محله” مناطق کم برخوردار تعریف و وزارت راه و شهرسازی ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی را آغاز کرد اما در مرحله مطالعات اولیه باقی ماند.
طهماسبی یادآور شد: همچنین طرح “سرای محله” شهرداری خرم آباد نیز در اسدآبادی و گل سفید ادامه ای نداشت و خانه های هلال و امداد هلال احمر و بهزیستی هم نتوانستند اقداماتی عمیق و زیربنایی در زمینه کاهش آسیب ها انجام دهند.
شناسایی ۵۲ محله حاشیه نشین در لرستان
این جامعه شناس لرستانی با اشاره به شناسایی ۵۲ محله حاشیه نشین در سطح استان لرستان تاکید کرد: دفاتر تسهیلگری که در این مناطق راه اندازی شد نیز در دولت های بعدی جمع آوری و در عمل نتوانستیم اقدامات جدی در این محلات صورت دهیم، در حالیکه برای مبارزه با پدیده حاشیه نشینی و خروج بافت های فرسوده از حالت نامطلوب بابد برنامه های اقتصادی برای این محلات تدوین و از فعالیت افراد ساکن استفاده و خود اهالی را در امور مختلف مشارکت داد.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید سیاست گذاری و برنامه ریزی کرده و اجرای فعالیت ها را به دست اهالی بسپارد، اضافه کرد: اعتبارات دستگاه ها باید تجمیع و با همکاری بین بخشی و پای کار آوردن مردم مشکلات را رفع کرد.
وضعیت نگران کننده کوی اسدآبادی و علی آباد
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با اشاره به وضعیت نگران کننده مناطق حاشیه ای شهر خرم آباد اظهار کرد: بازدیدهای میدانی بسیاری از کوی علی آباد و اسدآبادی صورت گرفته و دارای وضعیت بسیار نگران کننده ای هستند که سخت نیازمند توجه ویژه دستگاه های اجرایی متولی است.
بیژن دارایی با اشاره به آسیب شناسی اجمالی محله اسدآبادی افزود: در کوی اسدآبادی شاهد کوچه های تنگ و پیچ در پیچ و ساختمان های فرسوده ای هستیم که براساس بازدیدهای میدانی برآورد شده ۲۷ درصد این کوچه ها قدیمی و پیچ در پیچ و ۴۵ درصد معابر و خیابان ها نیز دارای روشنایی نیستند و در شب ها به شدت تاریک می شوند.
هیچ تسهیلاتی برای بازسازی ارائه نمی شود
وی عنوان کرد: ۴۰ درصد ساختمان های این منطقه خشتی و ۳۰ درصد املاک آنها قولنامه ای و فاقد سند هستند و از هیچ خدمات و تسهیلاتی برای بازسازی نمی توانند استفاده کنند.
معاون دادگستری لرستان افزود: معلولیت به دلیل فقر فرهنگی و بهداشتی و ازدواج های فامیلی بالاست، ضمن اینکه سالمندان و زنان سرپرست خانوار آنها نیازمند حمایت هستند، همچنین بسیاری از جوانان این محله از سن ازدواج عبور کرده اند، ضمن اینکه مواردی از کودک همسری، کودکان کار و تکدی گری نیز گزارش شده است.
دارایی یادآور شد: نبود سطل زباله، ساختمان های مسکونی ناایمن و نیمه کاره رها شده از معضلات و میدان میوه و تره بار، ترمینال مسافربری و بنگاه های اقتصادی نجاری و جوشکاری منطقه از فرصت های خوب منطقه است که باید در راستای توسعه از آنها بهره برد.
نبود پارک و وسایل ورزشی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با اشاره به نبود پارک و وسایل ورزشی در این منطقه تصریح کرد: چیزی به نام سرانه تفریحی و ورزشی در اسدآبادی وجود ندارد و بسیاری از خیابان های این مناطق صعب العبور و دارای مدارس فرسوده ای است.
دارایی گفت: خانه های متروکه و فاقد سکنه ای که قابلیت بهره برداری ندارند باید تخریب شوند تا به محلی امن برای بزهکاران تبدیل نشوند همچنین استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد فعال در راستای رفع مشکلات این محله و سایر محلات حاشیه ای می تواند برای مردم بسیار موثر باشد.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در منطقه اسدآبادی بیان کرد: تمامی اینها در حالی است که ۳۴۶ شهید از منطقه اسدآبادی در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب شده و روا نیست این محلات اینگونه مورد بی توجهی واقع شوند.
معاون دادگستری لرستان بیان کرد: اگر هریک از دستگاه های اجرایی متولی قدمی در راستای رفع این مشکلات بردارند، وضعیت از بغرنج بودن خارج خواهد شد و چنانچه دستگاه های متولی در خصوص این مناطق اقدامات عاجلی صورت ندهند علاوه بر اینکه آسیب های اجتماعی افزایش خواهد یافت تبعات آن مسوولان و شهروندان شهر را نیز درگیر مسایل بسیاری خواهد نمود.
وضعیت نامناسب بهداشت عمومی در بافت های فرسوده
شهردار خرم آباد در این خصوص به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا می گوید: ۲۸۹ هکتار بافت فرسوده، ۲۱۸ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۷۲ هکتار بافت تاریخی در شهر خرم آباد وجود دارد که بافت های تاریخی آن در دل بافت های فرسوده جای دارد و به رغم اقدامات زیادی که در محله های هدف بازآفرینی صورت گرفته اما کیفیت زیست شهری در مناطق اسدآبادی و فلک الدین تغییری نکرده و حتی نسبت به گذشته وضعیت بدتر هم شده است.
داریوش بارانی بیرانوند افزود: وضعیت بهداشت عمومی در این محله ها نسبت به گذشته بدتر و ناهنجاری های اجتماعی همچون بزهکاری، اعتیاد و فروش موادمخدر افزایش یافته و فرسودگی بافت ها نیز بیشتر شده و دچار عقب ماندگی های مضاعفی هستیم، در حالیکه در محله هایی همچون علی آباد و اسبستان وضعیت بهتر شده و طرح های بازآفرینی در این مناطق شکل گرفته و بیشتر معابر بازگشایی شده است.
وی تاکید کرد: ۴۰ میلیارد ریال با بسیج سازندگی برای اجرای برنامه هایی همچون عملیات خاکبرداری و تخریب اماکن مخروبه، انجام عملیات آسفالت و اجرای دیواره سنگی کناره پل شرافت برای دفع آب های سطحی در محله حاشیه نشین اسدآبادی به عنوان اولویت اول قرارداد منعقد شده و در حال اجراست.
شهردار خرم آباد گفت: ۱۷ روستای خرم آباد در حریم شهر قرار دارند که چشم انداز آینده شهر خرم آباد را با کلونی های متعدد و بسیار وسیعی از حاشیه نشینی مواجه خواهند کرد.
اقدام به دریافت سند از طریق ماده ۱۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک
شهردار خرم آباد بیان کرد: همچنین عمده ضایعاتی های سطح شهر خرم آباد در محله اسدآبادی استقرار داشتند که با پیگیری های صورت گرفته تمامی آنها که باعث مشکلات عدیده ای برای محلات حاشیه نشین شده بودند، جمع آوری شدند، هرچند هنوز هم برخی به صورت پنهانی به فعالیت مشغول می شوند، اما سازمان مدیریت پسماند شهرداری به صورت مستمر نسبت به جمع آوری آنها اقدام می کند.
بارانی بیرانوند در خصوص سند منازل مسکونی این مناطق تصریح کرد: زمین های کوی علی آباد جزو اراضی ملی بوده که در قالب ماده ۱۰ واگذار شده اند و همچنین زمین های کوی اسدآبادی نیز وقفی هستند و مالکان این منازل باید از طریق ماده ۱۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک اقدام به گرفتن سند برای آنها نمایند.
وی اضافه کرد: شهرداری در کوی اسدآبادی تنها می تواند در مساله اعیان این منازل به ساکنان کمک کرده و آنها را تملک نماید، اما در خصوص عرصه چون جزو اراضی موقوفه هستند، باید با اداره اوقاف به توافق برسند.
شهردار خرم آباد یادآور شد: رفع آسیب های اجتماعی این مناطق کار یک دستگاه نیست و باید تمامی ارگان های اجرایی مرتبط به دور از انجام اقدامات جزیره ای با همکاری یکدیگر نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنند.
فعالیت گروه های جهادی، فرصتی مغتنم برای محلات فرسوده و حاشیه ای
هرچند اقدامات مسوولان اگر به صورت هدفمند و نظام مند صورت گیرد منجر به رفع مشکلات بسیاری از محلات فرسوده خواهد شد و به مرور زمان حجم آسیب های اجتماعی حاکم بر این مناطق نیز کاهش یافت، اما نمی توان منکر اقدامات ارزشمند گروه های جهادی در این محلات هدف شد.
روح اله کریمی فرد یکی از افرادی است که با تشکیل محله کرامت اسدآبادی توانسته است با فعالیت های مثبت خود اقدامات ارزشمندی را برای اهالی این محله انجام دهد.
وی در این باره اظهار کرد: از سال ۹۶ با همکاری معاونت اجتماعی سپاه ورود به محله به صورت تشکیلاتی آغاز و با تشکیل شورای محله از خود مردم محلی و کارگروه های تخصصی ۱۱ گانه اقدامات مثبتی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی صورت گرفته است.
کریمی فرد با اشاره به جمع آوری اطلس محرومیت محله افزود: مطالبه گری از مسوولان و پای کار آوردن مردم در برنامه ها و مناسبت های مختلف از جمله اهداف ما بوده است.
وی در خصوص تشکیل کارگروه های ۱۱ گانه قرارگاه کرامت محلات معاونت اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین در محله اسدآبادی گفت: قرارگاه کرامت با تشکیل کارگروه های مذهبی و تبلیغ، خانواده ، فرهنگی و رسانه، ورزش و تفریحات سالم، نیکوکاری، سلامت و بهداشت، عمران و آبادانی ، امنیت، اشتغال ، تعلیم و تربیت و اعتیاد و بکارگیری تمام ظرفیت های محله از جمله مساجد، پایگاه های بسیج، مراکز نیکوکاری، دفتر تسهیل گری، معتمدین محلی و دانشگاهیان براساس تخصص در کارگروه ها تلاش کرده در تمامی زمینه های مذکور ورود و اقدامات اثرگذاری صورت دهد.
مدیر محله “کرامت اسدآبادی” با اشاره به اینکه مهمترین آسیب در محله اسدآبادی فروشندگان مواد مخدر است، بیان کرد: در این محله حدود ۴۰ خرد فروش مواد صنعتی، بیش از ۵۰ واحد ضایعاتی و بیش از ۳۰۰ معتاد متجاهر وجود دارد که به افزایش آسیب های اجتماعی دامن زده اند همچنین یک هزار و ۱۰۰ خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.
شناسایی افراد نیازمند حمایت
کریمی فرد با اشاره به برخی آسیب های اجتماعی محلات حاشیه ای شهر خرم آباد تاکید کرد: در این محلات به دلیل فقر و مشکلات بهداشتی و ازدواج های فامیلی شاهد معلولان بسیاری هستیم که تمامی شناسایی و نیازسنجی شده و تقریبا هر۶ ماه یکبار از منازل آنها بازدید و گزارش روند درمان تهیه می شود، همچنین ۶ تسهیلگر کار آموزش ، حرفه آموزی ، اشتغال و تامین سرمایه مورد نیاز را برای این افراد پیگیری می کنند، ضمن اینکه کمک هزینه معیشت و مستمری به این افراد پرداخت و کسانیکه معلولیت آنها شدید است، حق پرستاری و کمک هزینه خرید وسایل بهداشتی پرداخت می شود.
وی در خصوص خانوارهای تحت پوشش گفت: در این راستا با هماهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) مجوز فعالیت ۲ مرکز نیکوکاری اخذ و تمامی کارهای اداری و درخواست های افراد برای گرفتن تسهیلات توسط این ۲ مرکز انجام می شود، در حالیکه سابق بر این باید به کمیته امداد مراجعه می کردند.
توزیع ۲۰ میلیارد ریال بسته معیشتی
کریمی فرد عنوان کرد: از سال ۹۸ تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد ریال بسته معیشتی و ۳۰۰ هزار پرس غذای گرم بین نیازمندن توزیع شده و همچنین ۵۰ واحد سرویس بهداشتی و پنج باب منزل مسکونی نیز با همکاری گروه های جهادی و سازندگی سپاه برای خانوارهای نیازمند احداث شده است.
وی با بیان اینکه کارها و اقدامات زیادی توسط شورای محله انجام شده است، اضافه کرد: به دلیل اینکه مشکلات محله بسیار زیاد است، این اقدامات نمود کمتری داشته و باید مسوولان نیز در این زمینه پای کار بیایند.
بافت های فرسوده مدارس معضلی برای خدمت معلمان
وی با انتقاد از کمبود سرانه ورزشی و فضای سبز در محله اسدآبادی بیان کرد: بافت فرسوده مدارس به معضلی تبدیل شده و آموزش و پرورش هر معلمی را که می خواهد تبعید کند، به مدارس محله می فرستد.
کریمی فرد با تاکید بر لزوم جمع آوری ضایعاتی ها و معتادین متجاهر از سطح محله عنوان کرد: شهرداری در خصوص جمع آوری واحدهای ضایعاتی اقدامات خوبی صورت داده اما هنوز برخی به فعالیت مشغول هستند ضمن اینکه معتادان متجاهر پس از جمع آوری دوباره باز می گردند و به مشکلی برای اهالی محله تبدیل می شوند.
وی با اشاره به اجرای طرح باز آفرینی در دره اسدآبادی گفت: دره اسدآبادی بعد از ۴۰ سال دارای راه دسترسی شده و در این راستا بیش از ۱۰۰ منزل مسکونی از سوی شهرداری خریداری و تخریب شد، ضمن اینکه در معابر دارای شیب با پلکانی کردن و همچنین آسفالت کوچه ها اقدامات خوبی برای اهالی صورت گرفته است.
مدیر محله کرامت اسدآبادی افزود: با اقدامات صورت گرفته در محله اسدآبادی در بین یک هزار و ۱۰۰ محله حاشیه نشین کشور ماه گذشته به عنوان محله برتر از طرف معاونت اجتماعی سپاه معرفی شد.
یاس و ناامیدی در دل ساکنان محلات حاشیه ای
مدیر موسسه خیریه باب الحوائج خرم آباد که به انجام کارهای فرهنگی در محله کوی علی آباد مشغول است، اظهار می کند: این موسسه سال ۱۳۸۶ با مجوز فعالیت از فرمانداری خرم آباد و نیروی انتظامی با هدف خدمت به اهالی محله آغاز بکار کرد.
رسول پاکدل مهمترین مشکلات این محله را فقر فرهنگی، اعتیاد، بیکاری جوانان، مشکلات و عدم تفاهم خانوادگی دانست و افزود: وضعیت محیط محله تاثیر نامناسبی بر روحیه جوانان و نوجوانان آن داشته و عدم توجه مدیران به این محلات باعث افزایش احساس یاس و ناامیدی در بین اهالی شده است.
وی برگزاری کارگاه های آموزشی پیشگیری از اعتیاد، مهارت های زندگی، تحکیم بنیان خانواده، سبک زندگی اسلامی ایرانی، والدگری مثبت، ویزیت بیماران محله به صورت فصلی ، تهیه و توزیع سبد غذایی، مواد شوینده، لوازم التحریر و پوشاک نیازمندان را از مهمترین اقدامات صورت گرفته طی این مدت بیان و تصریح کرد: همچنین کارگاه های آموزشی مهارت های فنی و حرفه ای شامل قلم زنی، مینا کاری، خیاطی، آرایشگری، قالی بافی، شمع سازی، چرم دوزی و حوله دوزی برای افراد جویای شغل و زنان محله برگزار شده است.
مدیر موسسه خیریه باب الحوائج خرم آباد با اشاره به برپایی نمایشگاه های حجاب و عفاف، پیشگیری از اعتیاد، جنگ رسانه، اجرای مسابقات فرهنگی ورزشی و اردوهای تفریحی، زیارتی برای دانش آموزان و ساکنان محله عنوان کرد: برای ۵۰ نفر از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست محله نیز اشتغالزایی صورت گرفته است.
پاکدل با اشاره به معرفی معتادان بهبود یافته به مراکز خدماتی جهت اشتغال عنوان کرد: طی سال های اخیر از سوی دستگاه های اجرایی نیز اقدامات خوبی در خصوص بازسازی منازل و معابر انجام شده است.
وی تشکیل گروه معتمدین محله و شورای صلح و سازش را برای برطرف کردن مشکلات محله بسیار اساسی عنوان کرد و گفت: همچنین پرداخت کمک جهیزیه به نوعروسان انجام و خدمات مشاوره حقوقی قضایی و انتظامی و خانوادگی نیز به افراد متقاضی صورت گرفته است.
مدیر موسسه خیریه باب الحوائج خرم آباد با قدردانی از همکاری خوب کمیته امداد، محیط زیست، استانداری، ارشاد، مرکز بهداشت، نیروی انتظامی، معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، آموزش و پرورش، هلال احمر، فنی و حرفه ای و خیرین برای رفع مشکلات محله یادآور شد: یکی از مهمترین مشکلاتی که اهالی محله با آن درگیر هستند، توقف فعالیت های عمرانی است که انتظار می رود دستگاه های اجرایی در این خصوص بیشتر پای کار باشند، چراکه اعتبارات عمرانی این محلات به صورت قطره چکانی بوده و منجر به زدودن مشکلات از سیمای محله نمی شود.
منازل قولنامه ای علی آباد و سرگردانی اهالی
پاکدل با اشاره به مشکل قولنامه ای بودن تمام منازل کوی علی آباد گفت: انتظاری از استاندار لرستان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی داریم که هر چه سریعتر جهت تسهیل رفع مشکلات اهالی کوی علی آباد اقدام به تشکیل جلسه بین منابع طبیعی و راه و شهرسازی نمایند و یک بار برای همیشه مشکل سند منازل مسکونی این محله را حل کنند.
وی یادآور شد: منابع طبیعی با بیان اینکه زمین های این محله به دلیل الحاق به محدوده شهری متعلق به منابع طبیعی نیست، همکاری لازم را ندارد و راه و شهرسازی هم معتقد است منابع طبیعی باید انتقال سند این اراضی را انجام دهد و دعوای بین این ۲ دستگاه باعث شده تا هیچکدام از منازل مسکونی این محله سند نداشته باشند و انتظار می رود استاندار برای رفع این مساله به عنوان رییس حل اختلاف بین دستگاه ها پای کار بیاید و مردم این محله را از سرگردانی نجات دهد.
بافت های فرسوده و محلات حاشیه نشین به دلیل سکونت ارزان قیمت نسبت به سایر مناطق شهر همواره مورد توجه مهاجران شهرها و روستاهای اطراف بوده و در سایه کم توجهی ها به کلونی انواع و اقسام آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، تکدی گری، کودک همسری، فروش موادمخدر و جولان گاه هایی امن برای معتادان متجاهر تبدیل شده اند و چنانچه مسوولان برنامه جامع و مدون و به دور از اقدامات جزیره ای را برای رفع این مشکلات در نظر نگیرند وضعیت همچنان بدتر و پیچیده تر خواهد شد و نسل های آینده ای که در این بافت ها در حال پرورش هستند ضمن اینکه نسلی سالم و شاداب نخواهد بود تمامی این آسیب ها را به نسل های بعدی منتقل خواهند کرد.