به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رویکرد تحولی حمید ملانوری شمسی نسبت به رسانه از همان نخستین روزهای حضور وی به عنوان هفدهمین استاندار همدان قابل پیش بینی می شد، آنجا که در حاشیه یکی از کارگروه های استانی و در یکی از نخستین نشست های رسمی خود در جمع مدیران، رو به خبرنگاران حاضر در جلسه کرد و از آنان خواست تا نظرات خود را نسبت به مباحث و تصمیمات در این نشست اعلام کنند.
این اقدام بی سابقه با استقبال اصحاب رسانه روبرو شد، در ادامه شاهد تکرار این اتفاق در بعضی از نشست ها و کارگروه ها با حضور استاندار بودیم که نشان می داد این عمل جنبه نمادین، شعاری و تشریفاتی ندارد.
طرح “الزام مدیران برای ارایه گزارش عملکرد مستمر به رسانه ها” و “عضویت افتخاری خبرنگاران در کارگروه های تخصصی” از سوی استاندار همدان بار دیگر نشان داد وی به اثرگذاری و کارکرد رسانه و اینکه آنها رکن چهارم دموکراسی هستند، باور و اعتقاد قلبی دارد.
استاندار همدان در نشست شورای اداری به طور ویژه به مدیران برای تعامل و ارتباط مستمر با رسانه ها تاکید کرد و گفت: مدیران دستگاه های اجرایی استان مکلف هستند هر ۶ ماه یکبار گزارش عملکرد خود را در اختیار رسانه ها قرار بدهند.
وی در این جلسه از خبرنگاران به عنوان کارشناسانی مطلع یاد کرد و گفت: خبرنگاران در نشست های مختلف حضور می یابند، در جریان تصمیم گیری های مدیران در ادوار مختلف هستند، از تصمیمات خوب و بد و کارهای بر زمین مانده مطلع هستند و بیشتر آنان از تحصیلات بالایی نیز برخوردارند، بنابراین مدیران دستگاه های اجرایی باید از نظرات تخصصی اصحاب رسانه استفاده کنند.
استاندار همدان همچنین پیشنهاد کرد در کارگروه های تخصصی استان یک نفر از خبرنگاران به عنوان عضو افتخاری انتخاب شود تا مدیران از نظرات اصحاب رسانه نیز در جریان تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها بهره مند شوند.
پیشتر نیز استاندار همدان در نشستی سه ساعته پای درد و دل مدیران و سرپرستان رسانه نشسته بود و در این جلسه نیز بر تعامل و ارتباط تنگاتنگ و دوسویه میان مدیران و خبرنگاران تاکید کرده بود.
رویکرد و بینش استاندار همدان نسبت به اصحاب رسانه نشان می دهد این مدیر ارشد استانی دولت چهاردهم به خوبی از اهمیت و کارکرد رسانه ها آگاه و به آن واقف است.
رویکرد امیدبخش استاندار همدان نسبت به رسانه ها و تاکید وی بر همکاری مسوولان دستگاه های اجرایی با خبرنگاران و ارایه گزارش عملکرد به شکل مستمر تکلیف را برای سایر مدیران استانی روشن کرده تا سطح تعامل و ارتباط خود را با رسانه ها افزایش دهند.
رویه استاندار همدان این امیدواری را در دل فعالان رسانه در دیار هگمتانه ایجاد کرده که رویکرد بسته و سپر دفاعی برخی مدیران و مسوولان نسبت به تعامل و ارتباط با رسانه ها تغییر کند.
همان طور که استاندار همدان اذعان دارد، اصحاب رسانه بواسطه سال ها حضور فعال در نشست ها، مراسم و آیین های مختلف و اطلاع از بطن تصمیم گیری ها در دوره های مختلف مدیریتی به نوعی به یک شبهه کارشناس تبدیل شده اند و گاه نقطه نظرات و پیشنهادات کلیدی دارند که طرح آنها می تواند برای مدیران فعلی و تصمیم گیران و برنامه ریزان مفید فایده باشد اما باید اعتراف کرد تعداد مدیران گریزان از رسانه و آنهایی که تصور می کنند خبرنگاران فقط موی دماغ هستند کم نیست، مدیرانی که حتی برای ارایه گزارش عملکرد و تبیین دستاوردهای دولت به رسانه های رسمی نیز مقاومت نشان می دهند.
حال با خط و مشی امیدوارکننده استاندار همدان نسبت به حوزه رسانه، حال اصحاب رسانه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین انتظار دارند این دسته از مدیران رویه خود را تغییر داده و با خبرنگاران آشتی کنند و رویکردی مثبت و تعاملی را در این خصوص اتخاذ کنند.
البته ذکر این نکته در مساله پیوند و ارتباط بین مدیران و خبرنگاران ضروی است که مدیران باید ظرفیت نقدپذیری برخوردار باشند و رسانه را تنها به چشم روابط عمومی و بلندگو نبینند و از سوی دیگر نقد اصحاب رسانه به مدیران و عملکردها نیز باید سازنده، منصفانه و دور از هرگونه حب و بغض باشد.