به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، از سال ۲۰۰۳ ایالات متحده آمریکا با اتکا به روشهای مختلفی اقدام به نفوذ در ساختار اقتصاد عراق کرده است.
.
تسلط بر نظام بانکی، استفاده از منابع نفتی و نفوذ در نهادهای مالی، اقتصادی و بانکی با استفاده از جریانات همسو از جمله این روشها هستند.
آمریکا در همین راستا با همراهی کشورهای اروپایی سیاست تاسیس شتاب دهندههای کسب و کار در مناطق شیعهنشین عراق را در پیش گرفته است. شتابدهندهها، توسط کارآفرینان یا مشاوران باتجربه تاسیس میشوند و به استارتاپهای در حال رشد مشاوره و فضای کار ارائه میکنند.
پس از برقراری آرامش و امنیت در دوران پساداعش، مدل توسعه نفوذ آمریکا از طریق شتابدهندههایی چون بنیاد «المحطة» گسترش یافت.
بنیاد «المحطة» (به معنای ایستگاه) سازمانی غیرانتفاعی و غیردولتی با پشتیبانی مالی و معنوی حامیان متعدد آمریکایی است. از جمله این حامیان میتوان به «آژانس توسعه بینالمللی آمریکا» و سازمان آمریکایی «گسترش دموکراسی» است.
«المحطة» در ظاهر بدنبال حمایت از استارتاپهای کوچک، تقویت حضور جوانان در بخش خصوصی و اصلاح و تقویت بخش خصوصی عراق است. فعالیت آمریکاییها از طریق شتابدهندههایی چون «المحطه» در پوشش کمک به اشتغال جوانان عراقی و تقویت بخش خصوصی است.
آمریکا از پیگیری این حمایتها دو هدف را دنبال میکند:
۱) نفوذ در میان جوانان آیندهساز عراقی
۲) ساخت بخش خصوصی آینده عراق متناسب با اهداف خود.
این سرمایهگذاری آمریکا طبقهای اجتماعی را در آینده عراق پیریزی خواهد کرد که مصرف کننده محصولات شرکتهای آمریکایی است.
طبقه اجتماعی مزبور در عین حال تحت آموزش های این بنیاد ضمن تامین منافع آمریکا در عراق، علاقهای به ایجاد رابطه با ایران نخواهد داشت.
انتهای پیام/