غلامعباس خاکسار روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا به تشریح طرحهای عمرانی مرمت و بازسازی بناهای تاریخی غرب استان سمنان پرداخت و بیان کرد: مرمت بنای تاریخی موزه اقوام در گرمسار با هفت میلیارد ریال اعتبار انجام شد.
وی تخصیص این اعتبار را از محل اعتبارات ملی عنوان کرد و افزود: طرح بازسازی حمام قدیمی، رنگ آمیزی درهای ساختمان اصلی موزه و بهسازی موزه علم و صنعت کارخانه پنبه انجام شد.
وی با اشاره به اجرای طرحهای توسعهای در بخش زیرساخت گردشگری گفت: ساخت و نصب برج نوری در مجتمع گردشگری رفاهی ایران با اعتبار چهار میلیارد ریال انجام شد.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمسار و آرادان از تنظیم تفاهمنامه سهجانبه با شهرداری و مالکان بازار با اعتبار ۶ میلیارد ریال خبر داد: مطالح مورد نیاز برای کف بام بازار بهعنوان ۵۰ درصد آورده میراث فرهنگی آرادان خریداری و به مالکان تحویل داده شد.
وی تاکید کرد: مرمت بازار قدیمی آرادان شامل لایهبرداری و سبکسازی پشتبام و اجرای طرح پشتبام آجر فرش برنامهریزی شده است.
خاکسار از ایجاد برج نوری در روستای هدف گردشگری دهنمک در کنار کاروانسرای شاه عباسی با اعتبار سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال خبر داد و افزود: مرمت آب انبار قدیمی دهنمک با اعتبار ۲ میلیارد ریال با مشارکت دهیاری این روستا آغاز شد.
وی قصر پنهان بهرام را یکی از واحدهای گردشگری مهم آرادان برشمرد و عنوان کرد: این مجموعه گردشگری سهم عمدهای در جذب مسافران و گردشگران دارد که به دلیل فاصله زیاد تا روستای دهسلطان از زیرساخت برق محروم است.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمسار و آرادان گفت: امسال پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای تکمیل طرح تیرریزی و کابلگذاری و اتصال به شبکه سراسری توزیع برق تخصیص یافت و جذب شد.
تاریخچه بناهای تاریخی در دست مرمت
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، موزه اقوام(خانه باقری)از خانه باغ های قدیمی شهرستان گرمسار است که مالک آن از خانهای شهرستان به نام میرزا علی آقای باقری بوده است. این بنا در اواخر عهد قاجار احداث شد و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
این بنا در تاریخ ۲۱ بهمن سال ۸۹ تبدیل به موزه شهرستان گرمسار شد و به دلیل حضور اقوام مختلف در شهرستان معروف به جزیره اقوام، به نام موزه اقوام(موزه مردم شناسی)نامگذاری شده است.
تاریخچه روستای دهنمک گویای این نکته است که در گذشته آخرین نقطه مرز غربی ایالت قومس و مرز شرقی ری بوده است.
بازار آرادان مربوط به اوایل دوران قاجار و به شماره ۳۵۴۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. سالهای گذشته دریچهها و نورگیرهای بازار نصب، آجرها و ناودانهای تخریبشده آن تعویض و پوشش پشتبام با کاهگل مرمت شد.