سفر به دنیای جادویی غذاهای خراسان‌شمالی با دورهمی خانوادگی

سفر به دنیای جادویی غذاهای خراسان‌شمالی با دورهمی خانوادگی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در این مراسم که طعم و بوی مسابقه نیز به خود گرفته بود، بانوان و آقایان بجنوردی به همراه فرزندان، پدربزرگ و مادربزرگ و سایر اقوام آش‌ها و غذاهای مختلفی را طبخ کردند و با یکدیگر به اشتراک گذاشتند.

در این روز سرد زمستانی که حال و هوای نه برفی بلکه سوز سرد پاییز به مشام می رسد، شهرداری بجنورد بار دیگر با ایجاد جشنواره غذاهای سنتی بساط شور، نشاط، تفریح و دورهمی خانواده ها را برپا کرد.

جشنواره غذاها سال ها و ماه های گذشته هم توسط دستگاه هایی همچون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری جهاد کشاورزی و عشایر هم برگزار شده و همیشه با استقبال گسترده شهروندان همراه بوده است.

هدف از اجرای این برنامه ها، ایجاد فضایی برای تفریح اعضای خانواده در کنار یکدیگر است که با فراهم کردن چنین فضاها و مکانی علاوه بر پخت انواع نان و غذاهای سنتی و ترویج فرهنگ غذای سالم در بخش دیگر امکانات و بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری(برپایی ایستگاه نقاشی، سرود) برای کودکان و فرزندان مهیا شده است.

بیشتر بخوانید:

خیابان غذا در بجنورد راه اندازی شد

طعم خوش اصالت در غذاهای سنتی خراسان‌شمالی

سفر به دنیای جادویی غذاهای خراسان‌شمالی با دورهمی خانوادگی

خانواده‌ها در تکاپوی پخت غذا

امروز جشنواره به طور عمده از بخش های اصلی غذایی تشکیل شده است، دورهمی و طبیعت گردی خانواده ها در یک روز تعطیل با طعم غذای سنتی، خانواده ها در یک فضایی شاد، پاک و تمیز غذاهای متنوع تهیه کرده و حتی برخی اقدام به فروش تولیدات دستی و محصولات خانگی خود همچون کشک، دوغ و ماست محلی، پنیر، نان سنتی کردند.

در بخش دیگر آقایان گروهی جمع شده و منقل و زغالی برپا کردند، دود حاصل از بساط پخت و پز غذا فضا را پرکرده و با نزدیک شدن چشم ها شروع به سوزش می کند، اما بوی اجاق محلی مانع نرفتن شهروندان به آن سمت می شود و گام ها را به سرعت در این مسیر بر می دارم.

در این بخش انواع فست‌فود، نوشیدنی ها، جوجه، چنچه و انواع کباب به همراه گوجه و فلفل دلمه ای زغالی توسط شرکت کنندگان مسابقه در حال پخت است و نظر بییندگان را به خود جلب می کند، غذاهای ارائه شده در حضور بازدیدکنندگان طبخ و آماده می‌شود که موجب اطمینان خاطر و بعضا سرگرمی آن‌ها می شود.

گشت و گذاری در بخش‌های فرهنگی و هنری می زنم، در بخش فرهنگی امکانات متنوعی برای تفریح‌های خانوادگی در نظر گرفته ‌شده است، در این بخش‌ها خانواده‌ها می‌توانند به بازی‌ها و مسابقات گروهی و انفرادی بپردازند، مسابقاتی چون فوتبال‌دستی، طناب‌کشی و دارت.

بیشتر بخوانید:

جشنواره غذاهای سنتی در بجنورد برگزار شد

«فتیر مسکه» با طعم فرهنگ غنی اقوام خراسان شمالی

سفر به دنیای جادویی غذاهای خراسان‌شمالی با دورهمی خانوادگی

نمایش هنرهای سنتی

همچنین بخشی از جشنواره را فضای بازی کودکان و بخشی دیگر را ورزش‌های مربوط به نوجوانان تشکیل می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های جشنواره فراهم کردن فضاهای مختلف برای نمایش هنرهای سنتی و دستی است، در غرفه‌های مختلف، هنرمندان صنایع دستی ترکیبی از فارس، کرمانج، ترک و عشایر آثار خود را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار داده‌اند که امکان آشنایی بیشتر آن‌ها را با هنرهای بومی میسر می‌کند.

هنرهایی مانند معرق‌کاری، خطاطی و نقاشی روی سفال از جذاب ترین و پربازدیدترین غرفه های این مجموعه است.

سرگرمی، قسمتی مهم از فعالیت‌های افراد و غرفه‌های مشغول در جشنواره را تشکیل می‌دهد، کودکان و نوجوانان می‌توانند همراه والدین خود به تماشای نمایش‌های عروسکی بنشینند.

این جا محل رقابت خانواده های هنرمند خراسان است، شوق و انرژی جوانی در چهره هایشان موج می زند، هر گوشه ای نظر کنی، جمعی را می بینی که با علاقه و سر زندگی در تلاش و رقابت برای یک مسابقه هیجانی اند.

بیشتر بخوانید:

نان چریشی اهالی خراسان شمالی را بر خوان طبیعت نشاند

فتیر مسکه و طعم شیرین غذای کرمانج‌های خراسان شمالی

سفر به دنیای جادویی غذاهای خراسان‌شمالی با دورهمی خانوادگی

معرفی فرهنگ و رسوم با طبخ غذاهای سنتی

معاون فرهنگی شهرداری بجنورد گفت: هدف از اجرای این جشنواره افزایش کیفیت زندگی شهروندان، شناسایی غذاهای محلی، آشنایی با فرهنگ و آداب رسوم و کمک به پویایی بخش‌های مختلف شهری است.

محمدرضا موفق درباره تفاوت این دوره از جشنواره با دوره‌های قبل اظهارکرد: سعی کردیم در این دوره پیوست‌های فرهنگی را داشته باشیم، غذاهای سنتی را بیشتر ترویج و نهادینه کنیم.

وی یکی از اهداف این دوره را جذب حداکثری خانواده‌ها اعلام کرد و افزود: سعی شده در جشنواره غذا همه اعضای خانواده، فعالیتی مهیا داشته باشد و خانواده‌ها بتوانند چند ساعتی را در این فضا کنار هم بگذرانند.

معاون فرهنگی شهرداری بجنورد در پاسخ به این سوال که این جشنواره‌ها ادامه خواهد داشت یا نه؟ ادامه داد: استقبال مردمی برای برگزاری چنین جشنوراه هایی بسیار زیاد است و شهرداری بعد از بررسی و شناسایی فضاهای تفریحی مناسب آن را باز هم تکرار خواهد کرد.

وی یادآور شد: جشنواره‌های متعدد غذای بومی، محلی در سال های اخیر در جای جای نقاط مختلف شهر بجنورد با مشارکت مردم برگزار شده و با برگزاری این نوع جشنواره‌ها با توجه به ظرفیت و جاذبه‌های متنوعی که در بیشتر روستاهای استان وجود دارد می‌تواند در راستای توسعه و جذب گردشگر و در نهایت اشتغال پایدار در روستاها گزینه خوبی باشد.

موفق بیان کرد: غذاهای محلی ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم جامعه دارد و ریشه‌های مردم‌شناسی در این زمینه به روشنی خودنمایی می‌کند.

معاون فرهنگی شهرداری بجنورد با اشاره به این که طبخ و پخت غذاهای مختص هر روستا نیز باید به گردشگران معرفی شود تاکید کرد: رسالت ما این است با حفظ ارزش‌ها و سنت‌ها از آیین و رسوم دیرپای مردم این خطه، محافظت کنیم.

وی عنوان کرد: برگزاری این برنامه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری خانواده‌محور خواهد داشت، زیرا این استان از ظرفیت‌های ویژه‌ای برای توسعه گردشگری غذا با رویکرد گردشگری خانواده‌محور برخوردار است.

بیشتر بخوانید:

فیلم/ مشارکت ۱۵۰ بانوی خراسان شمالی در جشنواره آشپزی

بفرمایید افطاری خیابانی و خودمانی در بجنورد

جشنواره آشپزی و همایش خودروهای کلاسیک، پنوماتیک، تیونینگ، آفرودکمپر، موتورهای هارلی و ادونچر ظهر امروز درمجموعه فرهنگسرای شهروند (پارک مادر و کودک) برگزار شد.

شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی حدود یکهزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز دارد.

حتما ببینید

وزیر آموزش‌وپرورش ۱۲ فضای آموزشی خراسان‌شمالی را افتتاح کرد

وزیر آموزش‌وپرورش ۱۲ فضای آموزشی خراسان‌شمالی را افتتاح کرد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، علیرضا کاظمی ۱۲ فضای آموزشی استان با زیربنای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *