به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از گرگان، حسین مومنی امروز در مراسم تکریم و معارفه خود به عنوان رئیس پارک علم و فناوری گلستان اظهارکرد: گلستان را به عنوان رنگین کمان اقوام ایران زمین میشناسند و اقوام و مذاهب مختلف در کنار هم زندگی میکنند و این خود فرصتی برای توسعه است. ضمن آنکه منابع خدادادی خوبی هم در اختیار داریم با این وجود این استان از محرومیت تاریخی رنج میبرد.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان با بیان اینکه این استان جزو استان محروم کشور است، به وضعیت برخی از شاخصهای اقتصادی در استان اشاره کرد و گفت: درآمد سرانه مردم ما از نصف متوسط کشوری پایینتر است. در نرخ مشارکت اقتصادی رتبه نوزدهم کشور را داریم و سهم ما از جیدیپی ۱٫۱ است. همچنین سهم شرکتهای کوچک و متوسط از جیدیپی در استان حدود ۷ درصد است که نصف شاخص کشوری است.
وی ادامه داد: ناترازیهای زیادی را در کشور و استان داریم. ناترازی انرژی، آب و از همه مهمتر ناترازی در اشتغال و کار داریم. برای عبور از این ناترازیها چارهای نداریم جز اینکه به سمت اقتصاد دانش بنیان برویم. این گپ تاریخی را باید با اقتصاد دانش بنیان پُر کنیم و حداقل به استانهای هم رده برسیم.
مومنی گفت: خوشبختانه ۵۳ درصد احکام برنامه هفتم توسعه از جنس دانش بنیان و نوآوری است و باید تلاش کنیم فاصله خود را با استانهای دیگر کاهش دهیم و به سمت دانش بنیانها برویم. در عین حال باید فضای کسب و کار را بهبود بدهیم و تسهیل کنیم.
وی با اشاره به سابقه تأسیس پارک علم و فناوری در گلستان گفت: ۱۵ سال از تأسیس پارک میگذرد اما جزو استانهای آخر در حوزه زیرساخت هستیم. خراسان شمالی ۲۰ هکتار، مازندران ۵۰ هکتار و سمنان ۶۰ هکتار اراضی متعلق به پارک دارند اما در گلستان ۱٫۴ هکتار ملکیت پارک است و ۱٫۶ هکتار نیز فضای استیجاری در اختیار دارد. ما دنبال این هستیم که زیرساختهای فیزیکی را توسعه دهیم. اراضی بلااستفاده خوب و باکیفیت را اگر در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم خودشان میسازند چون باید حداقلها را برای حضور آنان فراهم کنید.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان گفت: تلاش میکنیم تا یک همسازی بین اکوسیستم و بازیگران فناوری و نوآوری استان ایجاد کنیم. همه خوب کار میکنند اما هماهنگ نیستند.
وی افزود: افزایش سهم شرکتهای کوچک و متوسط از جیدیپی، جهتدهی درست اعتبارات مالیاتی براساس ماده ۱۱ قانون دانش بنیان، افزایش سرمایه صندوق، راه اندازی صندوقهای تخصصی برای حمایت از این اکوسیستم، ایجاد چند برند اختصاصی برای گلستان و بازارسازی و صادرات محصولات آنها از برنامههای دارای اولویت ما است.
وی اضافه کرد: یکی از برنامههای ما دیپلماسی فناوری است و با توجه به همجواری با کشورهای آسیای میانه باید تلاش کنیم محصولات صادرات محور تولید کنیم. ارتباطات ما را باید با دانشگاهها و واحدهای تحقیق و پژوهش تقویت کنیم و خروجی دانشگاهها و صنعت باید وارد این فضا شوند.
انتهای پیام/