دلایل فشارهای سیاسی آمریکا بر عراق برای انحلال الحشدالشعبی

دلایل فشارهای سیاسی آمریکا بر عراق برای انحلال الحشدالشعبی

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، فواد حسین، وزیر خارجه عراق و عضو ارشد حزب دموکرات کردستان اخیرا در اظهاراتی به صراحت گفته است: «عراق کشوری نیست که استقلال کامل داشته باشد.»

 

.

 

از ابتدای دهه ۱۹۹۰ میلادی (۱۳۷۰ شمسی) در دوره دیکتاتوری نظام بعث بر عراق استقلال عراق عملا نقض شد و این روند حتی بعد از سرنگونی رژیم صدام حسین، دیکتاتور بعث تا امروز ادامه داشته است.

وزیرخارجه عراق در ادامه تصریح می‌کند: «حالت نیمه خودمختاری که کردها در دهه ۱۹۹۰، یعنی ده سال پیش از سقوط نظام بعث پیدا کردند ناشی از این موضوع بود که بغداد در آن زمان عملا استقلال سیاسی نداشت و کردها با اتکا به پشتوانه آمریکا توانستند به خودمختاری دست پیدا کنند.»

 واقعیت عینی و میدانی نیز حاکی از  این حقیقت است که ایالات متحده تا به امروز با ابزارهای در دسترس خود، استقلال عراق را بارها نقض کرده و اساسا هیچ گاه اجازه نداده عراق به یک کشور کاملا مستقل چه در حوزه نظامی و امنیتی و چه در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی تبدیل شود. در حقیقت واشنگتن همواره مخالف و مانع استقلال کامل عراق بوده است.

در این بین باید به این نکته توجه داشت که فعالیت‌ها و حضور نظامی ایالات متحده در بخش نظامی در چارچوب قرارداد مشخصی و تحت عنوان مبارزه با تروریسم در عراق مقید و محدود شده است. در حقیقت ماموریت اصلی نظامیان آمریکایی مستقر در خاک عراق، مبارزه با داعش است اما  در همین دوران، آمریکا حتی اقدام به طراحی و اجرای ترورهای هدفمند علیه نظامیان عراقی کرده است. واشنگتن علاوه بر  سیاست ترور علیه نظامیان عراقی، پایگاه گروه‌های نظامی وابسته به دولت عراق را هدف حملات و بمباران خود قرار داده است.

در همین مقطع، آمریکا برخلاف تعهدات رسمی خود به منظور دفاع از آسمان عراق در خلال عملیات وعده صادق یک به صورت رسمی از آسمان عراق برای شناسایی و رهگیری موشک ها و پهپهادهای شلیک شده از ایران به سمت سرزمین های اشغالی بهره برد تا عملا در آسمان عراق از رژیم صهیونیستی دفاع کند.

در چنین شرایطی که نفوذ نظامی و امنیتی آمریکا تقریبا در کلیه عرصه های نظامی و امنیتی عراق آشکار است، تنها یک سازمان مسلح قانونی و رسمی وجود دارد که خارج از دایره نفوذ ایالات متحده قرار دارد. عراق در مجموع چهار سازمان رزم یا به اصطلاح نیروهای مسلح رسمی دارد. این سازمان‌ ها : ۱٫ ارتش عراق ۲٫ پلیس فدرال  ۳٫ یگان ویژه مبارزه با تروریسم و ۴٫ بسیج مردمی عراق یا الحشد الشعبی.

من اینجا به صحبت‌های سرلشکر یحیی رسول از قدیمی‌ترین فرماندهان ارتش عراق و سخنگوی نظامی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و کسی که به تصریح خودش در تمام مذاکرات نظامی بین ایالات متحده و عراق حضور دارد و رابطه حسنه با واشنگتن و پنتاگون دارد استناد می‌کنم.

سریال ناکامی‌های آمریکا در انحلال حشدالشعبی
رئیس حشد شعبی عراق: قدردان ایران و حاج قاسم هستیم

 

سرلشکر یحیی رسول از قدیمی‌ترین فرماندهان ارتش عراق و سخنگوی نظامی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و کسی که بنابر ادعای خود در تمام مذاکرات نظامی بین ایالات متحده و عراق حضور دارد و روابطی حسنه با واشنگتن و به ویژه پنتاگون دارد اذعان می‌دارد که در بین چهار نیروی مسلح عراق تنها سازمان رزمی که به طور مستقل، سدی در برابر نفوذ ایالات متحده است، الحشد الشعبی است.

از این اظهارنظر این مقام عالی رتبه نظامی عراق می‌توان این نتیجه را گرفت که  الحشد الشعبی یا بسیج مردمی عراق ضامن استقلال این کشور در برابر نفوذ آمریکا است. در چنین شرایطی اگر الحشد الشعبی کنار رود هیچ نیروی مسلحی در عراق وجود ندارد که بتواند آمریکا را مهار کند؛ چرا که آمریکا حتی در شرایط کنونی هم به تعهدات و چارچوب عملیاتی که بر پایه آن ماموریت خود در عراق را تعریف کرده وفادار و مقید نبوده و نیست. در نتیجه حفاظت از الحشد الشعبی معادل و هم‌عرض استقلال و امنیت عراق است و یک مسئله داخلی عراق محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

حتما ببینید

حمله هوایی ائتلاف آمریکایی ـ انگلیسی به ۳ استان یمن

حمله هوایی ائتلاف آمریکایی ـ انگلیسی به ۳ استان یمن

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *