خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق

خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، خراسان‌شمالی مقصد دومین سفر استانی رییس جمهور شد، مقصدی که به تعبیر «سید مهدی طباطبایی»، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس جمهور حامل یک پیام ویژه و مهم است: «استان های محروم و کم‌برخوردار در کانون توجه دکتر پزشکیان قرار دارند، عدالت و انصاف فقط وعده نیست.»

قرار است فردا پنجم دی ماه رییس جمهور از طریق فرودگاه بجنورد وارد خراسان‌شمالی شود و مردم استان چشم انتظار دیدار با دکتر مسعود پزشکیان هستند تا از نزدیک مشکلات و خواسته هایشان را مطرح کنند.

خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق؛ مردم چشم انتظار رییس جمهور

همه چیز آماده است تا رییس جمهور پای صحبت های نخبگان و فعالان اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بنشیند و از نزدیک با مشکلات این خطه آشنا شود.

بنرهای ورود رییس جمهور محبوب و مردمی از روز گذشته در سطح شهر نصب شده و محافل عمومی و خصوصی مردم و مسوولان استان همه سخن از سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی است.

مردم خراسان شمالی از زن و مرد و پیر و جوان از روزها قبل خود را برای میزبانی شایسته از رییس جمهور و هیات دولت خود را آماده کرده‌ اند و البته مطالباتی نیز وجود دارد که مردم امیداوار هستند در این سفر به این مطالبات رسیدگی و جزو مصوبات راهگشای این سفر شود.

خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق؛ مردم چشم انتظار رییس جمهور

خراسان‌شمالی غنی اما کم برخودار

خراسان شمالی هرچند براساس تعاریف توسعه کم برخوردار شناخته می‌شود اما غنی و ثروتمند در بخش‌های مختلف است و اگر توانمندی های استان به الفعل شود، بی تردید حرف‌های زیادی در کشور برای گفتن دارد.

با نگاهی به ظرفیت ها و مزیت های خراسان شمالی می توان دریافت این استان با تولید سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول باغی و کشاورزی، ۴۵ هزار تن فولاد و ۹۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمی زمینه مساعدی برای رشد و توسعه صنعتی دارد.

در این استان سالانه بیش از یک میلیون تن سیمان و بیش از ۲۳۰ هزار تن آلومینا تولید می شود که از دیگر قابلیت ها و ظرفیت های تولیدی و صادراتی این استان به شمار می رود.

روستایی بودن خراسان شمالی یکی دیگر از مزایای آن است به طوری که ۴۴ درصد از مردم این استان در روستاها سکونت دارند به طوری که بر اساس آخرین آمار ثبتی جمعیت، خراسان شمالی ۹۹۶ هزار و ۸۸۵ نفر جمعیت دارد که ۵۵۹ هزار ۴۲۷ نفر از این جمعیت در شهرها و ۴۳۷هزار ۴۵۸ نفر در روستاهای استان سکونت دارند.

این مزیت بسیار خوبی برای پرداختن به بخش کشاورزی با رویکرد صدور این محصولات است و این در حالی است که نزدیکی به کشورهای آسیای مرکزی، وجود ۳۰۱ کیلومتر مرز خارجی با کشور ترکمنستان و دارا بودن مشترکات تاریخی و فرهنگی با این کشور از مزیت‌های مهم این خطه برای توسعه تجارت خارجی است.

با وجود این مزیت ها هنوز این استان در بسیاری از شاخص ها در رتبه های انتهایی جدول استان ها قرار دارد به طوری که این استان دومین استان فقیر کشور است.

خراسان شمالی در شاخص بهبود فضای کسب و کار از استان های آخرین و در نرخ تورم نقطه به نقطه، فصلی و سالانه همیشه در بین ۶ استان نخست کشور قرار دارد و در شاخص درآمد خانوار از آخرین استانهای کشور است و حتی بیشترین تعداد یارانه بگیران را به نسبت جمعیت این استان دارد به طوری که شمار یارانه بگیران استان ۹۱۵ هزار و ۲۱۱ نفر است که بیش از ۹۲درصد مردم استان را شامل می شود.

همچنین تقریبا ۶۰ هزار و ۲۵۵ خانوار با جمعیتی در حدود ۱۱۲ هزار نفر در استان تحت پوشش کمیته امداد و ۱۱۷ هزار نفر نیز از تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که ۲۵هزار نفر از این رقم را معلولان استان تشکیل می دهد.

خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق؛ مردم چشم انتظار رییس جمهور

مردم از رییس جمهور چه می خواهند؟

۱. تکمیل محور بجنورد – جنگل

ایجاد زیرساخت های آب و راه یکی از نیازمندی های اساسی برای توسعه استان خراسان شمالی است.

اجرای طرح راهسازی بجنورد- جنگل گلستان از سال ۱۳۸۹ آغاز شد اما تزریق قطره چکانی اعتبارات و محدودیت منابع مالی سبب شد تا این پروژه لاکپشتی پیش برود، دولت سیزدهم در سفر استانی، برای اجرای این پروژه هشت هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد تا زمان بهره برداری از این طرح راهسازی سرعت گیرد.

چهار خطه کردن محور بزرگراهی بجنورد- جنگل گلستان از دغدغه های مردم این خطه از شمالشرق کشور محسوب می شود که تحقق آن ۱۴ سال به طول کشیده است، رونق اقتصاد بویژه رونق صنعت گردشگری در گرو داشتن راه ایمن است از این رو مردم این استان انتظار دارند اجرای این پروژه مورد توجه ویژه دولت چهاردهم قرار گیرد.

خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق؛ مردم چشم انتظار رییس جمهور

۲. تامین آب پایدار

یکی دیگر از درخواست های مردم این استان اجرای طرح انتقال منطقه سرانی و سرعت دادن به آن است، خشکسالی و کاهش بارندگی ها سبب شده تا تامین آب مورد نیاز مردم به دغدغه مهم در خراسان شمالی تبدیل شود. بررسی ها نشان می دهد که شمار قابل توجهی از روستاییان استان به وسیله تانکر و به صورت سیار آبرسانی می شوند و با مشکل تنش آبی روبه رو هستند.

آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان در سه شهر خراسان شمالی از منابع آب سطحی یعنی از سدها تامین می شود و کیفیت و کمیت این منابع متاثر از خشکسالی دستخوش تغییر می شود.

۳. لایروبی مسیل‌ها

آبگرفتگی معابر در مناطق مختلف خراسان شمالی بویژه در شهر بجنورد از دیگر دغدغه های این خطه است،

اجرا نشدن لایروبی در مسیل های داخل شهر سبب شده تا مسیر آب مسدود شود، اکنون خندق پر از زباله و علف ها است که مسیر آب را فرا گرفته و رفع این مشکل به مطالبه اصلی مردم بجنورد تبدیل شده است.

وضعیت توپوگرافی شهر بجنورد کاسه ای شیبدار است که به سمت شمال خم شده و با کوهستان هایی در اطراف خود احاطه شده که بارش ها را به سمت داخل شهر هدایت می کنند.

مسیل‌های داخل شهر بجنورد حدود ۹ کیلومتر طول دارد این مسیل ها در سال‌های اخیر دچار رسوب شده و این امر تهدیدی برای آبگرفتگی در بارندگی‌های سیل آسا است.

خراسان‌شمالی به وقت دولت وفاق؛ مردم چشم انتظار رییس جمهور

۴. صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده کشاورزی

خراسان شمالی استانی روستایی و کشاورزی است و اقتصاد مردم آن به دامداری و کشت و کار گره خورده است، بخش کشاورزی اولویت نخست این استان برای توسعه اقتصادی تعیین شده است.

نبود و یا ضعف صنایع تبدیلی و تکمیلی سبب شده تا تولیدکنندگان بخش کشاورزی نتوانند به سود مورد انتظار دست یابند.

صنایع تبدیلی و غذایی استان تنها توان فرآوری ۸۵۰ هزار تن انواع محصولت کشاورزی را دارد که به نوعی حدود ۵۰ درصد این محصولات شانس فرآوری دارند.

در این میان مهمترین نیاز استان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش محصولات باغی است. در این استان سالانه بیش از ۱۸۰ هزار تن انواع انگور تولید می شود که ظرفیت و پتانسیل بالایی برای فراوری است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حضور و سخنرانی در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز، دیدار مردمی، دیدار با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان خراسان شمالی، افتتاح خط انتقال و تصفیه خانه پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان و حضور در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان از برنامه های رییس جمهور در دومین سفر استانی است.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت از ۱۰ شهرستان تشکیل شده‌ است؛ اکثریت مردم این خطه شیعه و بخشی از اقلیت آن سنی‌ هستند و پراکندگی جمعیت این استان از گروه‌های قومی استان شامل کرد، فارس‌ و ترکمن‌ تشکیل شده است.

حتما ببینید

بزرگترین طرح زیست‌ محیطی شمال‌شرق کشور با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید + فیلم

بزرگترین طرح زیست‌ محیطی شمال‌شرق کشور با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید + فیلم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، طرح استفاده از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *