به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، آذربایجان شرقی به علت قرار گرفتن در کریدورهای (دالان) ارتباطی شرق و غرب و شمال و جنوب کشور برای ایفای نقش در بخش صادرات، واردات جاده ای و جا به جایی کالا و مسافر در این مسیرها نیازمند زیرساخت های لازم در حوزه راه است و برای این منظور از سال های گذشته طرح های مختلف آزادراهی و بزرگراهی در این خطه آغاز شده و قطعه به قطعه این طرح ها با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در حال تکمیل و رفتن زیر بار ترافیک است.
اکنون ۵۵۲ کیلومتر پروژه آزادراهی در شمال غرب کشور و مسیرهای ارتباطی آذربایجان شرقی در دست اجرا است که شامل آزادراه تبریز – ارومیه به طول ۱۶۲ کیلومتر، آزادراه مراغه – هشترود به طول ۱۱۰ کیلومتر و آزادراه تبریز – مرند – بازرگان به طول ۲۸۰ کیلومتر است که از این میزان ۳۴۷ کیلومتر در حوزه آذربایجان شرقی قرار دارد.
اجرا و بهره برداری از این طرح ها موجب توسعه شبکه آزادراهی این استان و افزایش سهم آن در بازار حمل و نقل کالا و مسافر به منطقه قفقاز و ترکیه می شود و در عین حال از میزان تصادفات و تلفات جادهای و زمان سفر می کاهد و افزایش سطح کیفی ترافیک، افزایش ایمنی، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت.
آزادراه تبریز -مرند- بازرگان به طول ۲۸۰ کیلومتر بخشی از بزرگراه ۲۰ هزار و ۵۵۷ کیلومتری آسیا از توکیو تا بلغارستان به شمار می رود که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۸۶ آغاز شده و مسیر اصلی ترانزیت کالا و مسافر با کشور ترکیه، اتحادیه اروپا و منطقه قفقاز است که سالانه گنجایش جابجایی بیش از ۱۵ میلیون تن بار و ۱۰ میلیون مسافر را دارد.
این آزادراه به عنوان بخش مهمی از کریدور (دالان) بین المللی شرقی – غربی کشور از گمرک «دوغارون» در مرز افغانستان آغاز و پس از عبور از تهران به گمرک بازرگان در مرز با ترکیه ختم می شود که بخشی از این مسیر از تهران تا تبریز ساخته شده و در حال بهره برداری است بخشی نیز به طول ۶۴ کیلومتر از غرب تبریز شروع شده و پس از عبور از صوفیان به مرند می رسد.
آزادراه ۶ خطه تبریز – ارومیه با هدف ایجاد مسیری مناسب بین مرکز آذربایجان شرقی و مرکز آذربایجان غربی در ادامه ایجاد کریدور شرق به غرب از تهران تا مرز بازرگان در ۶ قطعه طراحی شده که ۷۱ کیلومتر آن شامل قطعه اول به طول ۲۴.۵ کیلومتر، قطعه ۲ به طول ۱۵.۵ کیلومتر و قطعه ۴ به طول ۳۱ کیلومتر تکمیل شده و عملیات ساخت قطعه سوم به طول ۱۷ کیلومتر، پنجم به طول حدود ۳۰ کیلومتر و ششم به طول ۲۸ کیلومتر در دست اجراست.
آزادراه چهار خطه مراغه – هشترود که به نام شهید «مالک رحمتی» استاندار سابق آذربایجان شرقی مزین شده به طول ۱۱۰ کیلومتر در چهار قطعه در حال اجرا است و بر اساس پیش بینی های انجام شده و در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز در اسفند سال ۱۴۰۵ به بهره برداری می رسد و در این راستا امسال ۲۹ کیلومتر از این آزادراه در حال تکمیل و آماده بهره برداری می شود.
امسال ۵۳ کیلومتر طرح آزادراهی در آذربایجان شرقی به بهره برداری می رسد
مجری طرح های آزادراهی شمال غرب کشور در گفت و گوی اختصاصی با آباجان به نقل از ایرنا با بیان اینکه در زمان کنونی حدود ۲۵۰ کیلومتر آزادراه در حال بهره برداری و ۲۵۰ کیلومتر طرح آزادراهی در آذربایجان شرقی در حال اجراست، گفت: از این میزان امسال ۵۳ کیلومتر آزادراه در مسیر تبریز – مرند و مراغه – هشترود بهره برداری و زیربار ترافیک می رود.
«ناصر بصیری» با اشاره به اینکه آزادراه های مورد بهره برداری آذربایجان شرقی شامل تبریز – زنجان، بخشی از ارومیه – تبریز و تبریز – سهند است، افزود: این استان به لحاظ موقعیت راهبردی خود در کشور باید بیش از این میزان آزادراه مورد بهره برداری داشت که با اجرا و تکمیل طرح های در دست ساخت، شبکه آزادراهی آن افزایش خواهد یافت.
وی اظهار کرد: آزادراه تبریز – مرند با ۶۳ کیلومتر طول در حال اجراست که بخشی از این مسیر در حد فاصل تقاطع شهید باکری تبریز (کنارگذر غربی) تا صوفیان به صورت ۶ خطه به طول ۲۴ کیلومتر در حال تکمیل است و تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
آزادراه تبریز – مرند با ۶۳ کیلومتر طول در حال اجراست که بخشی از این مسیر در حد فاصل تقاطع شهید باکری تبریز (کنارگذر غربی) تا صوفیان به صورت ۶ خطه به طول ۲۴ کیلومتر در حال تکمیل است و تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
مجری طرح های آزادراهی شمال غرب کشور گفت: برای اجرای فاز دوم این طرح به طول ۹ کیلومتر در حد فاصل تقاطع صوفیان – شبستر – شوردرق نیاز به تخصیص ۱۴ هزار میلیارد ریال از سهم دولتی است تا در سال آینده به بهره برداری برسد.
بصیری، ادامه داد: آزادراه مراغه – هشترود نیز به طول ۱۱۰ کیلومتر به صورت چهار خطه در حال اجراست و عملیات اجرایی ۲۹ کیلومتر از این مسیر در حدفاصل ۲۴ کیلومتری مراغه تا شهر نظرکهریزی تمام شده و ۲ آنتن اتصال آن به جاده قدیم در حال اجراست.
وی یادآور شد: برای اجرای کامل این آزادراه نیاز به ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است که در صورت تزریق این میزان اعتبار در کمترین زمان و کنترل تورم، می توان این پروژه را با این میزان اعتبار تکمیل کرد.
مجری طرح های آزادراهی شمال غرب کشور با بیان اینکه آزادراه ارومیه – تبریز به طول ۱۶۲ کیلومتر به صورت ۶ خطه در دست اجراست، گفت: در زمان کنونی حدود ۴۰ کیلومتر شامل ۲ قطعه از این آزادراه در غرب دریاچه ارومیه به بهره برداری رسیده و بقیه مسیر به طول ۱۲۲ کیلومتر در شرق دریاچه ارومیه قرار گرفته که از این میزان ۳۰ کیلومتر مربوط به قطعه ۴ زیربار ترافیک رفته و بقیه مسیر شامل قطعات ۳، ۵ و ۶ به صورت ناقص اجرا شده یا در حال ساخت است.
بصیری، افزود: قطعه ۶ آزادراه ارومیه – تبریز به طول ۲۸ کیلومتر با سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی در حال اجرا و تکمیل است که با ادامه این روند ۱۶ کیلومتر از این قطعه در اوایل سال آینده به بهره برداری می رسد.قطعه ۶ آزادراه ارومیه – تبریز به طول ۲۸ کیلومتر با سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد ریال در حال اجرا است که با ادامه این روند ۱۶ کیلومتر از این قطعه سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه برای اجرای این سه آزادراه در آذربایجان شرقی حدود ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه شده استبرای اجرای این سه آزادراه در آذربایجان شرقی حدود ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه شده است، اظهار کرد: برای تکمیل قطعه ۶ آزادراه ارومیه – تبریز نیاز به تزریق ۴۰ هزار میلیارد ریال سهم دولتی به این طرح است.
سهم آذربایجان شرقی از شبکه آزادراهی کشور به طور چشمگیر افزایش می یابد
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی نیز روز چهارشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا با بیان اینکه در زمان کنونی سه پروژه آزادراهی در سطح استان در حال اجراست، گفت: این استان با داشتن حدود ۲۸۴ کیلومتر آزادراه مورد بهره برداری حدود ۱۰ درصد از شبکه آزادراهی کشور را به خود اختصاص داده است که با بهره برداری از طرح های آزادراهی در دست اجرا، این سهم افزایش چشمگیری خواهد داشت.
«سیداحمد موسوی» افزود: هم اکنون فاز اول آزادراه تبریز – مرند به طول ۲۴ کیلومتر در حد فاصل انتهای کنارگذر غربی تبریز تا اتصال به بزرگراه صوفیان – شبستر (محدوده دانشگاه آزاد صوفیان) آماده بهره برداری است.
وی اظهار کرد: این مسیر بخشی از ۲۸۰ کیلومتر طول آزادراه تبریز – مرند – بازرگان است که ۱۱۵ کیلومتر آن در حوزه آذربایجان شرقی قرار دارد و هم اکنون حدود ۱۳ کیلومتر از این آزادراه واقع در بخش مشترک با کنارگذر غربی تبریز(شهید باکری) اجرا شده و زیربار ترافیک رفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه آزادراه تبریز- مرند – بازرگان در سال ۱۳۸۶ آغاز شده است، گفت: این پروژه به صورت مشارکت ۵۰ درصدی بخش خصوصی و دولتی در دست اجراست و پیش بینی می شود با تامین اعتبارات مورد نیاز، پروژه در سال ۱۴۰۷ به بهره برداری برسد.
موسوی، ادامه داد: ۲۹ کیلومتر از ۱۱۰ کیلومتر طول آزادراه مراغه – هشترود نیز آماده بهره برداری بوده و با توجه به رفع مشکل معارض در صورت اجرای آنتن های اتصال آن به جاده قدیم، در سال جاری به بهره برداری می رسد. ۲۹ کیلومتر از ۱۱۰ کیلومتر طول آزادراه مراغه – هشترود نیز آماده بهره برداری بوده و با توجه به رفع مشکل معارض در صورت اجرای آنتن های اتصال آن به جاده قدیم، در سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه آزادراه ارومیه – تبریز به طول ۱۶۲ کیلومتر در حال اجراست، یادآور شد: از این میزان ۱۲۲ کیلومتر در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی واقع شده است و هم اکنون احداث ۱۶ کیلومتر از قطعه ۶ این آزادراه در مراحل نهایی قرار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی طول قطعه ۶ آزادراه ارومیه – تبریز را ۲۸ کیلومتر اعلام کرد و گفت: این پروژه به صورت ۶ خطه با مشارکت ۶۰ درصدی بخش خصوصی و ۴۰ درصدی دولت در حال اجراست.
موسوی، با اشاره به اهمیت اجرای این قطعه برای شهر تبریز، افزود: با بهره برداری از این مسیر بخشی از ترافیک اتوبان شهید کسایی این شهر به این آزادراه انتقال مییابد و موجب کاهش حجم ترافیک در این اتوبان می شود.