به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، همین هفته گذشته بود که توسعه نیروگاههای خورشیدی با انعقاد یک تفاهمنامه و آغاز روند ساخت ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی در استان فارس کلید خورد؛ اقدامی که در قالب امضای تفاهمنامه توسعه نیروگاههای خورشید با نظارت و تسهیلگری استانداری صورت گرفت.
این تفاهمنامه میان مدیران عامل توزیع برق فارس، برق منطقهای و توزیع برق شیراز و مدیران کل جهاد کشاورزی، محیط زیست استان و منابع طبیعی منعقد و با انعقاد آن روند اجرایی احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی آغاز شد.
استاندار فارس هم که معتقد است سریعترین و مناسبترین شیوه تولید برق استفاده از پنلهای خورشیدی و تولید برق از انرژی خورشیدی است در پی انعقاد این تفاهمنامه و بازدید از پروژههای صنعت برق فارس گفت: توسعه نیروگاههای خورشیدی فارس در دستور کار است و استقبال خوبی هم از این اقدام صورت گرفته؛ برنامه دولت نیز حمایت از این صنعت است.
پیش از این نیز ادارات شیراز مکلف به احداث نیروگاه خورشیدی مکلف شدند؛ معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ توزیع برق شیراز در این باره گفته بود که ادارات باید ظرف مدت چهار سال ۲۰ درصد انرژی خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند و در غیر این صورت قبض برق این مشترکان سالانه پنج درصد و تا پایان چهارسال ۲۰درصد مشمول بالاترین نرخ تابلو سبز بورس محاسبه و در قبض آنها درج خواهد شد.
امروز هم مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس از اتخاذ تدابیر برای ایجاد سه شهرک تخصصی خبر داده و اعلام کرده که بر اساس مصوبه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و با هدف تأمین بخشی از برق مورد نیاز صنایع کشور مشوقهای ویژهای برای سرمایهگذاران در این بخش در نظر گرفته شده است.
سیدمسعود عظیمی اعمال تنفس ۶ماهه در پرداخت اقساط و افزایش زمان مدت اقساط به ۴۸ماه را از مهمترین مشوقها عنوان کرد و گفت:در صورتی که سرمایهگذاران در چارچوب برنامه زمانبندی موفق به دریافت پایان کار و پروانه بهرهبرداری شوند ۲۰درصد از مبلغ کل قرارداد نیز بعنوان مشوق به آنها بازگردانده میشود.
او افزود:همچنین در صورتی که واگذاری زمین به طرحهای نیروگاهی باعث خروج شهرک یا صنعتی از شمول مدیریت مصرف برق وزارت نیرو شود مشروط به بهرهبرداری طرح نیروگاهی کمتر از ۶ماه از زمان انعقاد قرارداد، دوره تنفس در پرداخت اقساط به ۱۵ماه افزایش مییابد.
به گفته مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس مجوز احداث طرحهای نیروگاهی توسط وزارت نیرو و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر بهرهوری انرژی ایران وبا رعایت استانداردهای تعیینشده صادر میشود.
عظیمی درباره برنامهریزی برای احداث سه شهرک تخصصی انرژی خورشیدی در استان فارس گفت: ایجاد این شهرکهای تخصصی در مناطق ایزدخواست، سورمق آباده و بوانات با هدف ایجاد بستر لازم برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار است.
او یادآور شد: ایجاد این شهرکهای تخصصی بهعنوان مصوبه هیأت دولت در برنامه این شرکت قرار گرفته و در این زمینه، مراحل بررسی و امکانسنجی اراضی در شهرستانهای شمال استان در حال انجام است.
عظیمی اضافه کرد: با توجه به موضوع ناترازی در تأمین برق برای واحدهای صنعتی و تولیدی موضوع ایجاد شهرکهای تخصصی انرژی خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی بهعنوان یک اولویت مورد توجه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران قرار گرفته است که در استان فارس با توجه به موقعیت جغرافیایی و زاویه مناسب تابش نور خورشید این استان یکی از بهترین نقاط برای راهاندازی نیروگاههای خورشیدی محسوب میشود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس افزود: افزون بر راهاندازی شهرکهای تخصصی انرژی، ساختگاهها و زونهای تخصصی استقرار طرحهای نیروگاهی خورشیدی در شهرکهای صنعتی غدیر گه نی ریز، اقلید ۲، انرژیبر لامرد، سروستان ۲ و مهر که مستعد تولید انرژیهای تجدیدپذیر از جمله ساخت نیروگاه خورشیدی هستند،به مساحت ۱۴۶ هکتار برای جذب و استقرار طرحهای سرمایهگذاری در این بخش، در نظر گرفته شده است.
عظیمی همچنین از امکان استقرار طرحهای نیروگاه خورشیدی در زونهای دارای کاربری صنعتی نظیر برق و الکترونیک و فلزی خبر داد و گفت: تغییر فعالیت طرح یا واحد صنعتی برای استقرار واحدهای نیروگاههای خورشیدی با درخواست متقاضی و به شرط رعایت الزامات زیستمحیطی و مقررات فنی با موافقت هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی امکانپذیر خواهد بود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس ابراز امیدواری کرد که این اقدامات نقش بسزایی در تأمین پایدار انرژی برای صنایع، کاهش هزینههای تولید و حفظ محیط زیست داشته باشد.