ارمنستان: طرح پیشنهادی برای ۲ بند توافق‌نامه صلح را به باکو ارسال کردیم

ارمنستان: طرح پیشنهادی برای ۲ بند توافق‌نامه صلح را به باکو ارسال کردیم

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا از تاس، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که در صورت دریافت پاسخ مثبت از جمهوری آذربایجان، ایروان آماده امضای این پیشنهادات و مفاد توافق نامه است.

وی همچنین تصریح کرد که کمیسیون تعیین حدود مرزهای ارمنستان و آذربایجان، نشست بعدی خود را در ژانویه برگزار خواهد کرد، اما زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست.

پیشتر نیز الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان گفته بود که باکو و ایروان دور دیگری از مذاکرات مرزی را در ژانویه برگزار خواهند کرد.

پاشینیان ضمن تائید گفته همتای آذربایجانی خود مبنی بر برگزاری نشست بعدی کمیسیون های تحدید حدود در ژانویه سال ۲۰۲۵، گفت: تجربه مثبت تحدید حدود در سال ۲۰۲۴ باید در شرایط آرام و کاری پیش رود. ما برای چنین کاری آماده ایم.

وی سخنان تند علی اف را با هدف توجیه دور جدیدی از تنش زایی در منطقه توصیف کرد و گفت: سخنان شدیداللحن با هدف برانگیختن واکنش تند از سوی ایروان بیان می شود تا باکو در پاسخ به آن اظهارات تهاجمی‌تری بیان کرده و به همراه ادعای نادرست در مورد نقض آتش‌بس توسط ارتش ارمنستان، دور جدیدی از تنش در منطقه را توجیه کنند.

نخست وزیر ارمنستان تاکید کرد که این کشور چنین مسیری را طی نخواهد کرد و “به راهبرد صلح متعهد خواهیم ماند.”

وی در پاسخ به تهدید همتای آذربایجانی خود در زمینه گشایش کریدور زنگزور گفت: جمهوری ارمنستان پروژه چهارراه صلح را ارائه کرده و قصد اجرای آن را دارد. هیچ پروژه دیگری در دستور کار ما نیست. چهارراه صلح به معنای گشایش تمامی خطوط حمل و نقل در منطقه از جمله آذربایجان-آذربایجان از طریق خاک ارمنستان و ارمنستان-ارمنستان از طریق خاک آذربایجان است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، اما درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد.

در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان، یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود شش سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

دولت ارمنستان برای برقراری ثبات و امضای معاهده صلح، با واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد.

حتما ببینید

روایت الجزیره از اوضاع در غزه؛ «خواب و خوراک و امیدی نیست»

روایت الجزیره از اوضاع در غزه؛ «خواب و خوراک و امیدی نیست»

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، این رسانه در گزارشی به قلم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *