پیشنهاد معاون وزیر کشور برای استفاده از زباله به عنوان سوخت در کارخانه های سیمان

پیشنهاد معاون وزیر کشور برای استفاده از زباله به عنوان سوخت در کارخانه های سیمان

به گزارش خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا، مسعود نصرتی در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندها با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب به ویژه در استان‌های ساحلی و کلان شهرها، بیان داشت: بعد از ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست و ابلاغیه مقام معظم رهبری در آبان ماه سال ۹۴ برنامه ریزی هایی در مدیریت شهری کشور صورت گرفته است.

نصرتی بیان داشت: سرانه تولید پسماند در محدوده شهری برای هر نفر ۷۶۲ گرم و برای روستایی ۴۸۱ گرم است و در مجموع روزی ۵۵ هزار تن زباله در کشور تولید می کنیم که عدد قابل توجهی است این زباله ها در کشور توسط ۴۲ واحد پردازش می شود که ۳۰ درصد از ۵۵ هزار تن است، این اتفاق نامناسبی است که ۷۰ درصد زباله های کشور بدون پردازش دفن می شود و این وضعیت فعلی ما است.

وی افزود: از شرایطی که نیاز است برای حل مشکل انباشت زباله داشته باشیم بحث تولید کود کمپوست و یا زباله سوزی و یا مصرف به عنوان سوخت در نیروگاهای سیمان است. این شیوه های متداول در دیگر کشورها اجرا می شود و در کشور ما هم وجود دارد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با بیان اینکه برای استان های ساحلی بخصوص سه استان شمالی برنامه ریزی های متفاوتی در حوزه پسماند انجام شده است،گفت: ما در کشور ۸۸ کارخانه سیمان داریم در شرایطی که امروز با مشکل ناترازی انرژی روبرو هستیم، پیشنهاد این است همانند کشورهای دیگر که از زباله به عنوان سوخت کارخانجات سیمان استفاده می شود، در ۴۸ کارخانه سیمان کشور از قابلیت سوخت زباله استفاده شود، این کارخانه ها قابلیت دارند که ۵۰ درصد ۵۵ هزار تن زباله را به عنوان سوخت مصرف کنند. انتظار داریم با یک برنامه سه ماهه این کار انجام و بخشی از سوخت مصرفی این کارخانه ها زباله باشد که در این صورت ۵۰ درصد مشکل زباله ها از این طریق حل می شود.

نصرتی با بیان اینکه «ما قابلیت تولید کود کمپوست را در بخش اعظم کشور به ویژه در کلان‌شهرها داریم»، ادامه‌ داد: برای این کار به همراهی سازمان محیط زیست کشور و وزارت جهاد کشاورزی نیاز است تا با بهره‌برداری از تولید کود کمپوست صورت گرفته به ویژه در کرمانشاه از واردات کود شیمیایی جلوگیری کنیم و کود کمپوست اقتصادی شود. سرمایه‌گذاران این حوزه که کود کمپوست تولیدی آنها فروش نرفته است انتظار دارند که نقیصه‌های موجود به نوعی برطرف شود.
وی اظهار کرد: ما مانند کشورهای اروپایی و کشورهای مترقی قابلیت اجرای برنامه زباله‌سوزی را در اکثر شهرها که وارونگی دما و آلودگی هوا وجود ندارد، داریم. در شهر تهران روزانه ۷۰۰۰ تن زباله تولید می‌شود اما به خاطر وضع موجود کشور و آلودگی هوایی که در پایتخت وجود دارد و همچنین وارونگی دما استفاده کردن از زباله‌سوز در تهران مهیا نیست بنابراین باید در این زمینه برای از بین بردن زباله های تهران از کارخانه‌های سیمان و تولید کود کمپوست استفاده کنیم.
رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در پایان گفت: ما برنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی را درباره تفکیک زباله از مبدا و مقابله با گروه‌های مافیایی که در این زمینه وجود دارند و مقاومت می‌کنند و موجب می‌شوند زباله از کیفیت خود خارج شوند، به شهرداری‌ها ابلاغ کردیم تا ان شاءالله عملیاتی شوند.

حتما ببینید

ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستور کار امروز مجلس

ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستور کار امروز مجلس

به گزارش خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا، جلسه امروز چهارشنبه – ۱۹ دی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *