به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، محمود رضا طاهری روز سه شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر کل استاندارد گیلان اظهار کرد: در سازمان استاندارد مشکلی حل نخواهد شد مگر آن مبتنی بر نگاه کارشناسی باشد. برای حرکت در مسیر نظام استاندارد باید «من» را به «ما» تبدیل کرد تا مشکلات حوزههای مختلف تولید و بازرگانی با تلاش جمعی رفع شود.
وی تصریح کرد: فعالان اقتصادی خواستار تسهیل و تسریع امور و فرآیندهای انجام کار هستند و توقع خلاف قانونی از این سازمان ندارند از اینرو طبق قوانین برای بهبود مستمر در محیط کسب و کار تصمیمات با حضور فعالان اقتصادی گرفته شود.
طاهری تاکید کرد: قبل از هرگونه تصمیم گیری برای واحدهای تولیدی باید به آنها فرصت دفاع بدهیم، تجربیاتی که در برخی استانها داشتیم نشان می دهد اشتباهات از سوی سازمان استاندارد رخ داده که باید این خلا رفه شود و مشارکت بین سازمان ملی استاندارد و فعال اقتصادی ارتقا یابد.
وی با اشاره به اهمیت کار کارشناسی در سازمان ملی استاندارد ایران افزود: اگر بدنه کارشناسی سازمان استاندارد امور را به درستی انجام ندهد در مجموع عملکرد این سازمان قابل دفاع نخواهد بود.
وی در ادامه از استانداری گیلان خواست با تخصیص اعتبارات استانی اداره کل استاندارد استان را در پرداخت اعتبارات هزینهای یاری کند.
سرپرست معاونت ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد افزود: این سازمان اعتبارات سرمایهای و تجهیزاتی این اداره کل را تامین خواهد کرد و استان گیلان نمایندهای در کمیته بهبود صادرات و واردات خواهد داشت.
وی یکی از شاخصههای توسعه یافتگی را درصد استانداردهای اجباری کشورها اعلام و عنوان کرد: به میزانی که تعداد استانداردهای اجباری کشورها به صفر نزدیکتر شود این کشورها پیشرفتهتر خواهند بود این در حالی است که ما استانداردهای اجباری تعریف می کنیم که به دلیل عدم توجه به نظرات کارشناسی قابلیت اجرایی ندارند.
وی تصریح کرد: اسلام دین اخلاق است از اینرو باید در تمام فعالیت ها اخلاق را رعایت کنیم و حرمت فعال اقتصادی حفظ شود که این خود سبب می شود سازمان در نگاه بخش خصوصی رشد یافته و جایگاه خود را بیابد.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه اداره کل استاندارد با قواعد بین المللی سروکار دارد و کسانی که با ابزارهای بین المللی کار می کنند باید همه نگاههای غیرحقوقی و غیرقانونی را کنار گذاشته و قانون را سرلوحه کار خود قرار دهند.
آرش فرزام صفت ادامه داد: گیلان از مبادی صادراتی کشور است و در این خطه نگاه به استاندارد با بسیاری از استانهای دیگر متفاوت است زیرا این استان از گلوگاههای صادراتی کشور است و از اینرو توقع می رود سازمان استاندارد به کمک صادر کنندگان و فعالان اقتصادی بیاید.
وی با بیان اینکه گاه این گلوگاه صادراتی چالش برانگیز می شود، افزود: از اینرو بصورت ویژه از مدیر کل جدید انتظار است تسهیل در فرآیندها و امور حوزه صادرات و واردات را در دستور کار قرار دهد.
وی تصریح کرد: با توجه به عمومیت استاندارد برای جامعه انتظار میرود محصولی که مورد استفاده قرار میگیرد از استانداردهای لازم برخوردار باشد که این امر نیازمند بازرسی و نظارت ویژه است.
فرزام صفت افزود: بعنوان نهاد حاکمیتی انتظار داریم این سازمان با استفاده از کارشناسان مجرب با تمام توان به وظیفه خطیری که برعهده دارد، عمل کند.
مهدی محمدی کوچصفهانی سرپرست اداه کل استاندارد گیلان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات واحدهای اقتصادی استان گفت: امیدواریم باوجود مشکلات فراوان بتوانیم به داد صنعت استان رسیده و مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و واحدهای احیاء شده را تا حدودی رفع کنیم.
در این مراسم مهدی محمدی کوچصفهانی دکترای مدیریت و مهندسی برق و الکترونیک بعنوان مدیر کل استاندارد گیلان جایگزین مجتبی معصوم نژاد شد.
وی پیش از این در سمت های معاونت ارزیابی انطباق استاندارد و معاونت استاندارد سازی و آموزش این اداره کل مشغول به کار بوده است.
مجتبی معصوم نژاد نیز فعالیت خود را به عنوان استاد دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان دنبال خواهد کرد.