به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، فرود عسگری رئیس کل سازمان گمرک با اشاره به وضعیت فعلی گمرک گفت: ما حدودا با حجم تجارت خارجی ۱۲۰ میلیارد دلار، ۱۲۰ گمرک در کشور داریم. حدود ۸۳ منطقه ویژه اقتصادی در کشور درست شد که در ۳۱ منطقه آن گمرک حضور دارد. ۲۰ بازارچه مشترک مرزی داریم و ۳۱ گمرک ملوانی هم اکنون وجود دارد و حجم کالایی که توسط کولبرها و ملوانان وارد کشور می شود حدود ۱۰ میلیارد دلار است.
وی افزود: ما حدود ۱۵ رویه گمرکی داریم و این در حالی است که اکثر کشور های دنیا حدود ۵ رویه گمرکی دارند.
عسگری گفت: ما در قانون رفع موانع تولید چند تکلیف داریم و چند تکلیف هم مربوط به سازمان استاندارد ابلاغ شده است. یکی از آن ها این است که اگر کالایی مشمول بررسی سازمان استاندارد است و سازمان استاندارد آن را تایید کرد، دفعه بعدی که آن کالا وارد شد دیگر نیازی به اخذ استاندارد نداشته باشد. یا مورد دیگر ترخیص نسیه برای واحد هایی که کمبود نقدینگی دارند، است. حدود ۶۰ درصد مواد اولیه را می توانیم نگه داریم و ما بقی آن را ترخیص کنیم. اگر الان واحد تولیدی ۹۰ درصد پروانه اش کالا وارد کند، ما اجازه ترخیص میدهیم و این در حالی است که قبلا کمتر بود.
از ۳۱ گمرک ملوانی، ۱۷ گمرک آن در بوشهر است
عسگری بیان داشت: ۳۱ گمرک ملوانی داریم که ۱۷ گمرک آن در بوشهر است بنابراین غیر از گمرکات رسمی باید به آن داران هم خدمات ارائه دهیم که اینها هم مطالبه دارند که فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی در اختیارشان قرار گیرد تا این کالاها توسط آنها وارد شود.
وی بیان داشت: اگر قرار باشد کالاهایی که تاجر وارد می کند آنها نیز وارد کنند برای آنها جاذبه ای ندارد بنابراین هر فهرستی که ما واردات آن را منع می کنیم وارد سبد وارداتی لنج دارها می شود و کالاهایی مانند قطعات لوازم خانگی و … که توسط تاجر قابل ثبت سفارش نیست، لنج داران وارد می کنند چون زورشان می رسد.
وی گفت: این مساله را باید وزارت صمت حل کند البته ثبت آماری می کند و ما هم تلاش کرده ایم آنها را وارد نظم و نسخ کنیم.
بیش از ۷۰ درصد ارزش کالاها از سندیکاها و انجمن ها دریافت میشود
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: بیش از ۷۰ درصد ارزش کالا از سندیکاها و انجمن ها دریافت می کنیم و بصورت راسا تولید ارزش نمی کنیم.
وی افزود: هیچ سخت گیری در حوزه ارزش گذاری وجود ندارد و اگر لازم باشد بازنگری صورت می گیرد.
ریز آمار گمرکی هر ماه در اختیار روسای اتاق های بازرگانی قرار میگیرد
فرود عسگری در خصوص انتشار آمار های گمرکی گفت: ما ریز آمار واردات و صادرات را به روسای اتاق های بازرگانی میفرستیم و طبق قانون مسئول استخراج و انتشار اطلاعات هستیم که پایبند به این موضوع هستیم.
انتهای پیام/