به گزارش گروه عبری خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، ایهود یعاری تحلیلگر شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در یادداشتی تحلیلی در این رابطه که تحت عنوان اسطوره روز بعدی در سایت این رسانه منتشر شد اعلام کرد، اظهاراتی که در درگیریهای سیاسی و جدلهای شکل گرفته در استودیوها در مورد سامان داده به ثبات در جبهههای جنگ شنیدیم بیانگر اشتیاقی است که همگان به آرامشی حتی چند روزه دارد اما این اشتیاق هیچ راهی برای تحقق پیدا کردن ندارد.
به اعتقاد این تحلیلگر اسرائیل باید با شرایط شکنندهای تعامل داشته باشد، شرایطی که به پختگی نرسیده است در حالی که توافقنامهها هم مبهم و نیازمند نظارات مستمر و بکارگیری مستمر و سازمان یافته ارتش اسرائیل برای ادامه بقای آن دارد.
یعاری در نوشتار خود آورده است: بیش از یک سال است که از نیاز به تدوین راهبرد خروج از جنگ سخن میگویند، اما تمامی افکار در رابطه با نحوه شکلگیری روز بعدی محکوم به مواجه شدن با واقعیتی مبهم است.
این ابهام متاسفانه خط پایان مشخص و شفافی ندارد، بلکه صرفا ترکیبی از فرایندهای پیچیده است، شاید در صورت رسیدن به پختگی ساختار واضح تر و مناسب تری را به وجود آورد در حالی که هر نوع آتش بسی به طور حتم در برگیرند ادامه تنش، اختلاف و درگیری خواهد بود.
این تحلیلگر صهیونیست در این رابطه توضیح میدهد :
در مورد غزه در حال حاضر امکان حذف حماس و فراهم کردن شرایطی که بتوان این ساختار را از مدیریت غزه کنار گذاشت وجود ندارد، تشکیلات خودگردان فلسطین هم توانایی و ظرفیت به عهده گرفتن اداره نوار غزه را بدون تفاهم با جنبش حماس حتی به شکل محرمانه ندارد.
این در حالی است که در سایه حضور حماس که موفق شد به سادگی از خان یونس و رفح و بقیه مناطق خود را به دیگر مناطق برساند، هیچ یک از کشورهای عربی حاضر به سرمایه گذاری برای بازپس گرفتن نوار غزه نخواهد بود، چون روح حماس در نوار غزه وجود دارد.
به زعم این تحلیلگر صهیونیست، حتی امارات متحده عربی که از گروه دحلان در غزه حمایت مالی میکند، برای توزیع محمولههای کمکهای خودر نوار غزه مجبور به هماهنگی با حماس است، پس نباید تصور کنیم به محض آتش بس و مبادله اسرا، در یک اقدام سحر آمیز ناگهان جایگزین کارآمدی برای حکومت حماس خلق و وارد عمل شد.
در لبنان هم فقط افراد ساده لوح باور خواهند کرد که یک ارتش کلاسیک و کوچک که بیش از یک سوم از نظامیان آن از طایفه شیعه هستند به شکل صحیح و کاملی در منطقه جنوب لیطانی مستقر خواهد شد و برای جلوگیری از حضور محدد حزب الله در این منطقه وارد عمل خواهد شد و اجازه نخواهد داد، حزب الله مجددا گام به گام خود را در این منطقه تثبیت کند.
نیروهای یونیفل از جمله گردان فرانسوی مشهورآن هم هیچ کار جدیدی که طی سالهای گذشته انجام نداده بود را انجام نداده است.
حزب الله هم با وجود شدت جنگ تسلیم نشده و سلاح خود را تسلیم نکرده است، از اینرو پیش بینی میشود شکافهای موجود در توافق آتش بس همچنان گسترده تر شده و و احتمالا (به همین بهانه) ارتش اسرائیل هم حملات خود را در جنوب لبنان ادامه خواهد داد.
در جبهه جولان، پیش بینی میشود که نیروهای محدودی از ارتش در منطقه حایل برای مدتی طولانی باقی بمانند، تصور نمیشود که احمد الشرع (ابو محمد الجولانی) بتواند به طور بالفعل حکومت خود را تثبیت کند.
او به هر شکل به همراه چند هزار جنگجو خود را به پایتخت رساند و چهرهای آرام و خندان را به همه از جمله ما نشان داد، اما فرماندهان مشهور جهادی که در میان آنها فلسطینی، اردنی و بسیاری غیر سوری هستند، امروز به ژنرالهایی در ارتش سوریه تبدیل شدند، ارتشی که با کمک ترکیه در حال شکلگیری است.
این در حالی است که احمد الشرع با رهبران شورشی در منطقه نزدیک مرز ما که به قاچاق مواد مخدر روی آورده بودند هم به توافقاتی رسیده است، اما شامه ما این را احساس میکند که آنها اجازه ورود جنگجویان آمده از دمشق را به مناطق خود نخواهند داد، در حالی که اردن نیز گذرگاهی را برای ارسال کمک به این شورشیان ایجاد کرده است.
به هر شکل ما با جنگلی از علامتهای سئوال در سوریه پسا بشار مواجه هستیم.
در کرانه باختری، گردانهای مسلحی که در اردوگاههای آوارگان در کرانه باختری شکل گرفتهاند و اکثر آنها از سوی جنبشهای حماس و جهاد اسلامی حمایت میشوند، همچنان فعالاند.
ابو مازن تلاش میکند از فرصت به وجود آمده در غزه برای تحمیل قبضه خود بر این اردوگاهها استفاده کند، اما خودروهای نظامی تشکیلات خودگردان بعد از سه هفته محاصره و تیراندازی هنوز موفق به این کار نشدهاند.
باید به تشکیلات خودگردان اجازه این هرس کردن را بدهیم در حالی که اسرائیل هم باید برای دوره پسا ابو مازن که تشکیلات خودگردان به صحنه درگیری برای تصاحب کرسیاش تبدیل میشود، آماده شود، به هر شکل تعیین روحی فتوح به عنوان جانشین موقت هم چیزی بیش از یک انتخاب بد محسوب میشود.
در عراق، گروههای شبه نظامی شیعه حملات خود را علیه اسرائیل متوقف کردند اما این گروهها که بودجه آنها از دولت عراق تامین میشود، همچنان مسلح باقی خواهند ماند!
در یمن، حوثیها چندان عجلهای در توقف حملات علیه اسرائیل و تغییر مسیر خود ندارند، حتی اگر آقای وزیر ایلی کوهن پشت تمام تریبونهای موجود هم تهدید به ترور رهبرشان کرده باشد.
بلکه شاید برعکس تنش رو به فزونی و درگیری بین طیفهای موجود در جنوب یمن که تحت حاکمیت حوثیها قرار ندارد، میتواند زمینه مناسبی برای توسعه دامنه حاکمیت آنها هم بشود.
سعودیها از دولت حاکم بر عدن حمایت میکند و اماراتیها هم از شورای انتقالی و جدایی طلب جنوب پشتیبانی میکند و دو کشور قادر به حل مشکلات خود نیستند و حوثیها کمال بهره را از آن خواهند برد.
این تحلیلگر بعد پرداختن به چند نکته دیگر در پایان مینویسد: اجازه بدهید به این امر عادت کنیم که ایده روز بعدی همچنان دور از دسترس است اما شانس و فرصت ایجاد سازش با عربستان سعودی و تحولات دیگر در منطقه چندین برابر بیشتر است.
انتهای پیام/