به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، یکی از مهمترین سیاستهای دولت چهاردهم برای احیای بنگاههای اقتصادی و بازکردن گرهای از مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران، برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استانهای مختلف کشور است به طوری که انجام این روند کاری توانسته است بازخورد و دستاوردهای خوبی در همین مدت چند ماهه فعالیت دولت در واحدها ایجاد کند.
احیا و بازفعال سازی واحدهای غیر فعال (راکد) یکی از اقدامات در راستای رفع موانع تولید و رشد اقتصادی است که در ۱۰۰ روز ابتدایی خدمات رسانی دولت چهاردهم ۲۸۱ واحد غیرفعال صنعتی احیا شد و در این مدت ۷۶۲ واحد صنعتی که زیر ظرفیت تولید و به صورت نیمه فعال مشغول به کار بودند، افزایش ظرفیت تولید داده شد.
در این راستا، بخش دولتی در کنار بخش خصوصی اقدام به برگزاری جلسه های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کرده است و با شناسایی موانع از همکاری بانک ها، موسسه های مالی و اعتباری، خبرگان بخش صنعت، سرمایه گذاران جدید و مشاوران تخصصی بهره برده اند که این امر زمینه رشد و جهش تولید در کشور با افزایش ظرفیت تولید شده است.
به باور صاحبنظران احیای افزون بر ۳۵۰ واحد صنعتی راکد در استان مازندران با همراهی دولت و بخش خصوصی با ایجاد اشتغال پایدار برای ۶ هزار نفر گام بزرگ فعالان اقتصادی در احیای صنایع کوچک در این خطه از شمال کشور در ماه های اخیر است.
برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از جمله اقدامات راهگشا برای رفع دست اندازهای پیش روی صنعتگران است. در این این جلسات به طور معمول مسائل تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی در هر استان بررسی و تصمیماتی با هدف امهال تسهیلات، تقسیط بدهیهای بانکی و معافیت مالیاتی به منظور رفع موانع تولید اتخاذ میشود، همچنین به منظور اخذ مصوبات لازم در سطوح ملی، برخی موارد به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور ارجاع داده خواهد شد و مکاتبات لازم صورت میگیرد.
برگزاری این نشستها به صورت مستمر نتایج قابلتوجهی به دنبال داشته به گونهای که طبق آمار فعالان اقتصادی در ماه های اخیر توانستند هزاران واحد صنعتی راکد را با گرهگشایی در مشکلات آنها به مدار تولید بازگرداند.
صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت در دست اجرا است. طبق آمارهای رسمی در استان مازندران ۲ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد. سهم صنعت از مجموع اشتغال های موجود در مازندران ۳۰ درصد است.
در این خصوص استاندار مازندران ضمن تاکید بر حمایت صفر تا صد از سرمایه گذارارن عنوان کرد که مدیران اجرایی فرش قرمز زیرپای سرمایهگذاران پهن کنند .
مهدی یونسی رستمی افزود: باید در اولویت فعالیت ها حمایت از سرمایه گذارانی باشد که کارآمد و توانمند برای استان هستند.
وی با اعلام اینکه مازندران در واقع یک کلان شهر است و همه شهرستان ها در اولویت هستند، افزود: باید امنیت برای سرمایه گذاران در استان ایجاد شود تا در این دیار بیشتر از گذشته اشتغال رونق یافته و آسیب اجتماعی کمتر شود.
علاوه بر این اقدامات و توصیه های مقام عالی دولت در مازندران به منظور هموارسازی مسیر فعالیت واحدهای صنعتی و تولید استان بنا به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری بازدیدهای سرزده از این واحدها آغاز شده تا از نزدیک در جریان وضعیت فعالیت و موضوعات صنفی کارگران قرار بگیرند.
رضا گنجی افزود: این بازدیدها در راستای پیگیری های ویژه از مجموعه های سرمایه گذاری و تولیدی در سطح استان مازندران به صورت سرزده و بدون هماهنگی قبلی در حال انجام است.
وی ادامه داد: استاندار مازندران و به همراه مسوولان و تیم اقتصادی وی با حضور در واحدهای صنعتی مازندران با شنیدن صحبت کارکنان از نحوه وضعیت کارگری و حقوق و و بعضا شنیدن مشکلات از زبان سرمایه گذار را انجام خواهند داد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری اضافه کرد: این برنامه بازدید از واحدهای تولیدی در جهت تقویت و حمایت از آنها در دستور کار قرار دارد و به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.
وی گفت: در احیای واحد های تولیدی و صنعتی به گزارش های جلسات اکتفا نمی کنیم و برای بررسی دقیق و آشنایی با واقعیت های ملموس به صورت سرزده و به دور از تشریفات مرسوم شخصا در واحدهای صنعتی و تولیدی حضور پیدا می کنیم.
گنجی ادامه داد: احیای واحدهای تولیدی و رفع موانع تولید از اولویت های مهم دولت چهاردم بوده و با تمام ظرفیت به رونق تولید کمک خواهیم کرد.
وی گفت: روزهای اخیر و در راستای انجام این امر از کارخانه نساجی قائمشهر به عنوان یکی از واحدهای صنعتی بزرگ و مهم مازندران بازدید از بخش های مختلف این واحد انجام شد.
نخستین کارخانه های نساجی مازندران در سال ۱۳۰۹ به عنوان یکی از صنایع مهم و بزرگ کشورمان فعالیت خود را در قائمشهر آغاز کرد و این مجموعه صنعت نساجی در قالب سه کارخانه بزرگ نساجی شماره یک (نساجی قائمشهر)، شماره ۲ و شماره سه (نساجی مازندران) فعال شدند و هر یک از این کارخانه ها به تنهایی تمامی مراحل تولید پارچه شامل ریسندگی (تولید نخ از پنبه)، بافندگی، رنگرزی و عرضه آن به بازار را انجام می دادند و از طریق شعبه هایی که در سطح کشور در اختیار داشتند فروش محصولات نیز صورت می گرفت. در حال حاضر از این سه قلوهای نساجی، کارخانه شماره یک و سه فعال هستند.