دستگیری باند کلاهبرداری پیامکی/ اطلاعات شخصی طعمه مجرمان بود

دستگیری باند کلاهبرداری پیامکی/ اطلاعات شخصی طعمه مجرمان بود

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ، اعلام کرد: یکی از شهروندان با مراجعه به پلیس فتا مدعی شد که فردی با او تماس گرفته و با اعلام دقیق مشخصات هویتی‌اش، وی را برنده مسابقه خوش‌حسابی اپراتور معرفی کرده است. این شهروند به دلیل ارائه اطلاعات شخصی خود از سوی تماس‌گیرنده، به او اعتماد کرده و در نهایت مبلغ یک میلیارد ریال از وی کلاهبرداری شده است.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به دسترسی غیرمجاز مجرمان به اطلاعات هویتی برخی شهروندان، که ناشی از انتشار این اطلاعات توسط استارت‌آپ‌ها در سال‌های گذشته بوده است، تأکید کرد: صرف داشتن اطلاعات هویتی شما از سوی تماس‌گیرنده به معنای معتبر بودن تماس نیست و نباید به این‌گونه ارتباطات اعتماد کرد.

سردار معظمی گودرزی همچنین از افزایش تعداد شکات در جریان این پرونده خبر داد و گفت: موضوع به‌طور ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت و با اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری، تمامی اعضای این باند هفت‌نفره شناسایی شدند. بررسی‌ها نشان داد که سه نفر از این افراد در زندان بوده و اقدامات مجرمانه را از داخل زندان هدایت می‌کردند. چهار نفر دیگر نیز که مسئولیت اجرایی عملیات را بر عهده داشتند، در یکی از مناطق حاشیه‌ای تهران شناسایی و پس از هماهنگی‌های قضایی، دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

کلاهبرداری در پوشش رمالی و دعانویسی/ ۲ زن دستگیر شدند

وی با اشاره به خطرناک بودن استفاده از کدهای پیامکی برای نقض اطلاعات شخصی، افزود: این باند کلاهبرداری از دو روش استفاده می‌کرد. در روش اول، قربانیان افرادی بودند که اطلاعات شغلی آنها در فضای مجازی موجود بود و در روش دوم، از اطلاعات هویتی به‌دست‌آمده از هک‌های گذشته برای کلاهبرداری استفاده می‌شد. در هر دو روش، کدهای پیامکی به قربانیان ارسال و از آنها برای دسترسی به تلفن همراه و اطلاعات شخصی استفاده می‌شد.

سردار معظمی گودرزی به شهروندان توصیه کرد: همان‌طور که پلیس بارها هشدار داده است، دریافت جوایز به هیچ‌عنوان نیازی به ارائه اطلاعات محرمانه حساب بانکی یا کدهای پیامکی ندارد. تماس‌هایی که چنین اطلاعاتی را از شما درخواست می‌کنند، قطعاً کلاهبرداری هستند. شهروندان می‌توانند موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت اینترنتی پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir گزارش کنند.

انتهای پیام/

حتما ببینید

جریمه ۱۰۰۰ خودرو به دلیل سبفت غیرمجاز طی ۱۵ روز

جریمه ۱۰۰۰ خودرو به دلیل سبفت غیرمجاز طی ۱۵ روز

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، سردار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *