به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، تحولات اخیر در سوریه و لبنان منجر به گامهای رژیم صهیونیستی در راستای اجرای طرحهای بلندپروازانه راهبردی شده که میتواند موقعیت ژئوپلتیک این رژیم را در منطقه غرب آسیا تغییر دهد.
رژیم صهیونیستی در یک ماه اخیر با ورود به خاک سوریه علاوه بر اشغال جولان و ارتفاعات «جبل الشیخ» مشرف به شرق لبنان، مناطقی در قنیطره و درعا در جنوب سوریه را نیز به اشغال خود درآورده است.
هرچند اسرائیل مدعی است که برای مقابله با تهدید نیروهای مقاومت دست به اشغال این منطقه زده اما تحرکات صهیونیستها نشان میدهد که نباید این اقدامات را صرفا در نبرد با جبهه مقاومت ارزیابی کرد.
صهیونیستها در تحرکاتشان در جنوب سوریه علاقمندی شدیدی برای کنترل رودخانهها و منابع آبی در جنوب سوریه نشان دادهاند. در همین زمینه «گلوبال آی» با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی دستکم بر ۶ تالاب و دریاچه در جنوب سوریه طی یک ماه اخیر مسلط شده تصریح میکند، در صورت تداوم وضعیت حاضر «اسرائیل بر ۳۰درصد منابع آبی سوریه و ۴۰ درصد منابع آبی اردن تسلط خواهد یافت.»
رژیم صهیونیستی به لطف این دستاورد میتواند علاوه بر تسلط بر زمینهای حاصلخیز در جنوب سوریه و ایجاد منطقه حائل در شمال فلسطین اشغالی، ابزار فشاری قدرتمند برای فشار بر امان و دمشق در آینده داشته باشند تا تضمینهایی را بدست آورد که این دو کشور نتوانند تصمیمی علیه تلآویو اتخاذ کنند.
البته این تمام ماجرا نیست و اسرائیل غیر از منابع آبی در جنوب سوریه، از طریق «کریدور داود» به دنبال رسیدن به رود فرات نیز است. صهیونیستها در این پروژه بلندپروازانه میخواهند با کمک پایگاههای آمریکایی در طول مرزهای جنوبی سوریه (مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن موسوم به تنف) به سمت شمال حرکت کرده و با ایجاد مسیری امن، به رودخانه فرات برسند.
کریدور داود علاوه بر محقق کردن آموزههای تلمودی برای یهودیان میتواند رژیم صهیونیستی را بر منابع آبی عراق نیز مسلط کند. تحقق چنین سناریویی از منظر ژئوپلتیک دسترسی صهیونیستها برای حمایت از متحدان کُرد این رژیم در شرق فرات و شمال عراق در جهت دامن زدن به نبردهای تجزیهطلبانه در منطقه را نامحدود خواهد کرد.
علاوه بر همه اینها رژیم صهیونیستی میتواند به منابع نفتی سوریه که ۹۰ درصد آن در شمال سوریه و در شرق فرات قرار دارد، دسترسی داشته باشد و علاوه بر این میتواند با خط لوله بدون نیاز به ترکیه، به منابع نفتی مهم اقلیم کردستان عراق نیز دسترسی زمینی داشته باشد.
این پرونده حتی در رسانههای ترکیه نیز مورد توجه قرار گرفته و آنها نیز از شکلگیری کریدور داود نگران هستند. دولت ترکیه که نقش مهمی در سرنگونی بشار اسد با حمایت از مخالفان مسلح داشته، با توجه به همین چشمانداز ژئوپلتیک، تلاش دارد تا بطور جدی به مقابله با کردهای شمال سوریه موسوم به قسد بپردازد.
اکنون پس از تحولات اخیر در سطح منطقه به ویژه در سوریه برای بسیاری از کسانی که مقاومت را ناشی از توهم توطئه می دانستند، روشن شد که اشغالگری رژیم صهیونیستی هرگز در گسترده جغرافیایی فلسطین اشغالی محدود نمیماند و آنها به دنبال تسلط بر منطقه غرب آسیا خواهند بود.
انتهای پیام/