واگویه‌های فعالان اقتصادی یزد با وزیر صمت از ناترازی انرژی تا جلوگیری از واردات پارچه

واگویه‌های فعالان اقتصادی یزد با وزیر صمت از ناترازی انرژی تا جلوگیری از واردات پارچه

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا در این نشست که با عنوان شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور، “سیدمحمدرضا اتابک” شنبه شب در محل سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، نمایندگان بخش صنعت و معدن مسائل مبتلا به این حوزه را تشریح کردند، بخش خصوصی شاه کلید تولید در استان یزد است و این بخش در رونق اقتصادی استانی که عنوان دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی کشور را دارد، نقش تاثیرگذار و برجسته‌ای ایفا می‌کند، این در حالیست که فعالان در این عرصه با چالش‌های بسیاری مواجه هستند؛ دغدغه‌های که بخشی از آنها در نشست با وزیر صمت مطرح شد تا شاید گشایشی در این میسر صورت گیرد.

تولید برق در یزد بیش از مصرف است اما مشمول بیشترین خاموشی می‌شود

رییس اتاق بازرگانی استان یزد از حضور نیافتن وزرای سابق صمت در آیین تجلیل از صادرکنندگان یا روز صنعت استان گلایه کرد و گفت: با وجود رایزنی ها که صورت می‌گرفته، هیچ کدام از وزراء در یزد حضور نیافتند و در مراسم ما شرکت نکردند.

“مجتبی دستمالچیان” خطاب به وزیر صمت افزود: امیدواریم سالی یکبار شما به این استان سفر کنید و معاونان وزرات صمت را فعالان اقتصادی سالی ۲ تا سه بار در این استان ملاقات کنند.

وی در خصوص ناترازی های انرژی اعم از برق و گاز و کمبود آب در استان یزد گفت: آنطور که مشخص است این ناترازی‌ها در سال‌های بعد نیز ادامه دارد، لذا انتظار فعالان بخش صنعت و معدن این است که در این زمینه تدابیر لازم از هم اکنون اندیشیده شود.

دستمالچیان با بیان اینکه صنعت نساجی و برخی از صنایع با ظرفیت ۶۰ درصد در استان فعالیت می کنند، گفت: انتظار از وزارت صمت این است که درخواست مجوز جدید برای برخی صنایع صادر نکند؛ زیرا اگر قرار است برای افزایش تولید قدمی برداشته شود، باید بازسازی ونوسازی صنایع موجود صورت گیرد، تا ضمن افزایش بهره وری، کاهش مصرف انرژی را نیز شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: وقتی واحدی جدید راه اندازی شود آنها هم مجبور می‌شوند با حداقل ظرفیت فعالیت کند، ضمن اینکه هزینه سرمایه گذاری هدر رفته و مصرف انرژی نیز افزایش می یابد.

دستمالچیان افزود: نکته مهم دیگر این است که نباید به یزد مانند دیگر استان‌ها نگاه کرد، تولید برق در این استان بیش از نیاز مصرف است، اما مشمول بیشترین خاموشی می شود، چون تعداد زیادی واحد صنعتی دارد.

وی تصریح کرد: بخش خصوصی بیش از پیش ببینید، ما این باور را هنوز در بخش دولت نمی بیینم که اعتقادش به بخش خصوصی جدی باشد، زیرا احساس می کنند که بخش خصوصی به فکر منافع شخصی است، ولی واقعیت داستان این نیست، بخش خصوصی برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور تلاش می کند.

واگویه‌های فعالان اقتصادی یزد با وزیر صمت از ناترازی انرژی تا جلوگیری از واردات پارچه

وی اضافه کرد: مسوولان از بخش خصوصی ، اعضای اتاق بازرگانی و تشکل ها به عنوان مشاور استفاده کنند زیرا واقعا دلسوز هستند و برای گره گشایی برخی مشکلات راه حل دارند.

دستمالچیان در خصوص واردات پارچه گفت: مسئله واردات پارچه یکی از موضوعات مهم در صنعت نساجی است، وقتی واردات داشته باشیم طبیعی است که سفارشی برای تولیدکننده ما وجود ندارد، او هم تولیدش را کاهش خواهد داد، به‌هرحال باید بازار وجود داشته باشد تا تولید رونق پیدا کند.

نگاه ویژه وزارت صمت به استان یزد

دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد با بیان سهم ۲.۴ درصد استان یزد از اقتصاد کشور گفت: هم اکنون ۱۵ درصد فولاد و ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور در این استان تولید می شود.

“محمد سپهر” افزود: بیشتر اشتغال کشور در بخش خدمات است اما در استان یزد این ترکیب متفاوت است و بخش عمده اشتغال استان مربوط به بخش صنعت و معدن است و همچنین بیشتر سهم ارزش افزوده کشور مربوط به بخش خدمات اما در یزد مربوط به حوزه صنعت و معدن است.

وی ادامه داد: این استان از لحاظ میزان مصرف برق صنعتی در کشور در جایگاه چهارم قرار دارد، تصمیماتی که در حوزه صنعت از سوی وزارت صمت اتخاذ می شود آثار آن در یزد بیشتر از سایر استانهاست ؛ در صورتیکه این استان بار اشتغال سایر استان‌ها و حتی برخی از کشورهای همسایه را بردوش می کشد به عنوان مثال ۲۵۰ نفر از هندوستان در این استان شاغل هستند.

نابودی صنعت نساجی با واردات پارچه

“نیکزاد” رئیس هیات‌مدیره انجمن نساجی و پوشاک استان یزد هم دلی پر درد از این حوزه داشت و با بیان اینکه صنعت نساجی در این استان قدمتی تاریخ دارد و گفت: نساجی یک صنعت کم آبخواه و بدون رانت است .

واگویه‌های فعالان اقتصادی یزد با وزیر صمت از ناترازی انرژی تا جلوگیری از واردات پارچه

وی تعداد واحدهای بافندگی فعال در استان را ۲ هزار مورد بیان کرد و افزود: صنعت نساجی در توسعه پایدار استان نقش مهمی دارد اما واردات پارچه نفس صنعت نساجی را به شماره انداخته، باتوجه‌به اینکه محصولات نساجی باکیفیت در کشور تولید می‌شود، لازم است جلوی واردات بی رویه در حوزه محصولات نساجی گرفته شود، زیرا که اگر چنین نشود، تولیدکننده به‌جای تولید به واردات خواهد پرداخت و طبیعتاً این موضوع چالش بزرگی برای صنعت نساجی کشور خواهد بود.

نیکزاد ادامه داد: سال گذشته ۸۳۵ میلیون دلار واردات پارچه در کشور صورت گرفته که می توانست این ارز به کالاهای اساسی از جمله ماشین آلات نساجی اختصاص یابد زیرا که ظرفیت تولید این پارچه ها در کشور وجود دارد.

وی با بیان مستهلک شدن ماشین‌آلات صنایع نساجی گفت: انتظار است در واردات پارچه محدویتی ایجاد شود چرا که واردات بی رویه ریشه صنعت نساجی را نابود می کند و هم اکنون برخی از واحدهای نساجی با ۳۰ تا ۴۰ ظرفیت کار می کنند و به خاطر همین مسئله عملا درآمدی ندارد.

تسهیل در ثبت سفارش تجهیزات نیروگاهی با تایید دفتر برق و الکترونیک وزارت صمت

یک فعال حوزه انرژی در استان یزد نیز در این دیدار گفت: ۷۰ درصد برق استان یزد در حوزه صنعت مصرف می شود در صورتی که این میزان برق در استان‌های مانند تهران در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود و ارزش افزوده‌ای برای کشور ایجاد نمی کند.

“مهدی آبران” ادامه داد: امسال ۴۵ درصد صنایع در پیک بار مشمول مدیریت مصرف شدند و مشکلاتی برای تولید ایجاد شد و صنایع استان از این قاعده مستثی نبودند.

وی اظهار کرد: تنها راه برون رفت از این مشکل توسعه استفاده از نیروگاه خورشیدی است و از وزارت صمت در خواست می شود واردات تجهیزات انرژی تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی از مجموع ارز متقاضیان کسر نشود؛ زیرا تولیدکننده باید ماشین آلات و مواد اولیه خود را وارد کند، وقتی می‌خواهد تجهیزات نیروگاه خورشیدی وارد کند و برای خود تولید برق کند، سهمیه ارزی ندارد.

واگویه‌های فعالان اقتصادی یزد با وزیر صمت از ناترازی انرژی تا جلوگیری از واردات پارچه

آبران تصریح کرد: ثبت سفارش تجهیزات نیروگاهی منوط به تایید وزارت نیرو است که این مساله فرایند واردات این تجهیزات را زمانبر می کند، از وزات صمت می خواهیم برای تسهیل در این زمینه، ثبت سفارش حوزه صنعت با تایید دفتر برق و الکترونیک این وزارتخانه انجام شد.

افزایش مهلت رفع تعهدات ارزی شرکت‌ها از هشت ماه به حداقل یکسال

“شریف فرد” نایب رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک یزد نیز با تشریح چالش های صنعت کاشی و سرامیک استان گفت: این صنعت در سال‌های گذشته شکوفایی بسیاری خوبی را داشته ولی در ۲ و سه سال اخیر با مشکلات زیادی روبرو شده و بسیاری واحدها درحال تعطیل شدن هستند.

وی وجود موانع صادرات در حوزه کاشی را از مشکلات این بخش دانست و گفت: نبود رایزن های بازرگانی متناسب با بازارهای هدف صادراتی، کمبود ناوگان حمل و نقل زمینی و ریلی و ارائه نشدن یارانه و مشوق های صادراتی از موانع و مشکلات صادرات در این بخش است.

شریف فرد اضافه کرد: قطع برق و گاز واحدها به طور متوسط منجر به توقف و کاهش سه ماهه تولید کارخانجات در سال می شود که این موضوع صدمات و خسارات زیادی را به صنایبع کاشی تحمیل کرده و موجب توقف تولید، خسارت به ماشین آلات، ایجاد ضایعات، بیکاری نیروی انسانی و افزایش بهای تمام شده محصولات می شود.

وی تصریح کرد: شرکت ها برای واردات مواد اولیه، قطعات و ماشین آلات خود نیازمند تخصیص ارز توسط بانک مرکزی هستند، با این حال موضوع تخصیص ارز به واحدها عملا دچار مشکل شده و واحدهای تولیدی نمی توانند به موقع از ارز حاصل از صادرات خود استفاده نمایند و این موضوع فعالیت شرکت ها را تحت الشعاع قرار داده است.

شریف فرد ادامه داد: پیشنهاد می شود مهلت رفع تعهدات ارزی شرکت ها از هشت ماه فعلی به حداقل یکسال افزایش تا بتوانند با توجه به فرایند طولانی دریافت، ارز حاصل از صادرات را از طرف های تجاری رفع تعهد نمایند.

“نجفی ” از فعالان حوزه معدن استان یزد نیز فرسودگی ماشین آلات ناوگان و ماشین آلات معدنی را از مشکلات این حوزه بیان کرد و گفت: به علت کمبود ماشین آلات در داخل و تعرفه های وارداتی، این بخش در تامین ابزارهای مورد نیاز با مشکل مواجه است و انتظار می رود مشوق های لازم برای نوسازی ناوگان در اختیار معدن کاران قرار گیرد و موانع برای انجام فرایند واردات رفع شود.

در پایان این نشست وزیر صمت به فعالان اقتصادی استان یزد این نوید را داد که برای حمایت از صنایع در برابر خسارت ناشی از قطع برق و گاز، بسته ویژه‌ای به دولت ارائه شده که بزودی تصویب و برای اجرا، ابلاغ می‌شود.

حتما ببینید

اهدای ۶۳ نسخه کتاب نفیس به کتابخانه مرکزی یزد +فیلم

اهدای ۶۳ نسخه کتاب نفیس به کتابخانه مرکزی یزد +فیلم

محمدمحسن رفیعی، روز دوشنبه در گفت‌وگو با آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *