به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران، در این خبرگزاری حضور یافت و به پرسشهای خبرنگار حوزه فضایی پاسخ داد. در این مصاحبه، دکتر سالاریه به موضوعات متنوعی از جمله ماهوارههای در مدار و در دست ساخت، پیشرفتهای صنعت فضایی ایران، ماهوارههای آماده پرتاب، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیستفضا و برنامههای اعزام انسان به فضا پرداخت.
موضوعات کلیدی مطرح شده در این گقتوگو عبارتند از:
آخرین وضعیت ماهوارههای ایرانی: اطلاعاتی درباره ماهوارههای در حال فعالیت در مدار زمین و همچنین ماهوارههایی که در مراحل ساخت و آمادهسازی برای پرتاب قرار دارند، ارائه شد.
پیشرفت صنعت فضایی ایران: ارزیابی پیشرفت صنعت فضایی ایران در مقایسه با اهداف تعیین شده در اسناد بالادستی و برنامههای توسعه فضایی کشور.
ماهوارههای آماده پرتاب: معرفی ماهوارههایی که مراحل پایانی ساخت را پشت سر گذاشتهاند و آماده پرتاب به فضا هستند.
پایگاه فضایی چابهار: آخرین وضعیت پروژه ساخت پایگاه فضایی چابهار و اهمیت آن در توسعه برنامههای فضایی کشور.
پروژه زیست فضا: توضیحاتی درباره پروژه زیست فضا و اهداف آن در زمینه توسعه فناوریهای مورد نیاز برای ماموریتهای فضایی طولانیمدت.
اعزام انسان به فضا:بررسی برنامههای ایران برای اعزام فضانورد به فضا و چالشهای پیش روی این پروژه.
.
سالاریه درباره آخرین وضعیت ماهوارههای “پارس ۳” و “ناهید ۲” به خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم گفت: ماهواره “پارس ۳” در حال ساخت است و دقت تصویربرداری آن حدود دو متر خواهد بود. این پروژه توسط پژوهشگاه فضایی ایران در دست اجراست و در حال حاضر در مرحله طراحی قرار دارد. انشاءالله بهزودی فرآیند ساخت آن آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: ماهواره “پارس ۲”، که انشاءالله در دهه فجر رونمایی خواهد شد، دقت تصویربرداری زیر چهار متر دارد. این ماهواره سنجشی تحت هدایت سازمان فضایی ایران و با همکاری مجموعه گروه فضایی صاایران در حال توسعه است.
سالاریه در پاسخ به این سؤال که آیا “پارس ۲” نیز همانند “پارس ۱” با پرتابگر خارجی به فضا خواهد رفت، گفت: هنوز تصمیمگیری نهایی در این خصوص انجام نشده است.
رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: این ماهواره بهعنوان یک ماهواره سنجشی باید در مدار خورشیدآهنگ قرار گیرد تا عملیات تصویربرداری خود را انجام دهد. طبق برنامهریزیها، پرتاب این ماهواره احتمالاً در سال ۱۴۰۴ یا کمی دیرتر انجام خواهد شد که بستگی به زمانبندی پرتاب دارد.
وی ادامه داد: اگر پرتابگر داخلی و ایستگاه فضایی ما آماده باشند، پرتاب بهصورت داخلی انجام خواهد شد. در غیر این صورت، از پرتابگر خارجی استفاده میکنیم.
سالاریه همچنین به وضعیت ماهوارههای “طلوع ۳” و “ظفر ۲” که در صف پرتاب قرار دارند، اشاره کرد و افزود: ماهوارههای “پایا” و “ظفر” نیز در آستانه پرتاب هستند. این دو ماهواره قرار بود در اوایل زمستان امسال پرتاب شوند.
وی ادامه داد: با توجه به برنامهریزیها و به دلیل لزوم استفاده از پرتابگر خارجی برای قرارگیری در مدار خورشیدآهنگ، این پرتاب به دلیل تأخیر پرتابگر خارجی چند ماه به تعویق افتاده است.
سالاریه در پایان تأکید کرد: پرتاب این ماهوارهها در نیمه اول سال ۱۴۰۴ انجام خواهد شد و بهاحتمال زیاد، این پرتاب در اواخر بهار همان سال صورت میگیرد.
انتهای پیام/