غرس یک میلیون اصله نهال در مراتع گلستان آغاز شد

غرس یک میلیون اصله نهال در مراتع گلستان آغاز شد

تاج‌قلی فرهنگ‌دوست روز دوشنبه بیان کرد: پدیده شوم بیابانزایی و به تبع آن گرد و غبار حاصل از آن، گریبانگیر مردم استان شده که برای جلوگیری از گسترش آن، اجرای عملیات احیای مناطق بیابانی و مراتع فقیر، راهکار مناسبی است.

وی افزود: نهال‌های تولید شده که بیشتر از گونه‌های «آتریپلکس کانی‌سنس و لنتی، فورمیس و قره داغ» و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه هستند با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال تولید شدند.

فرهنگ‌دوست اضافه کرد: یک میلیون اصله نهال مرتعی تولید شده در حال انتقال و غرص در هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی، اراضی مستثنیات و اشخاص و غرس است.

غرس یک میلیون اصله نهال در مراتع گلستان آغاز شد
انتقال نهال‌های مرتعی به مراتع گلستان برای کاشت

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی گلستان همچنین بامهم شمردن همکاری مردم در اجرای پروژه‌های مرتعی، ادامه داد: غرس نهال‌های مرتعی با مشارکت جوامع محلی، تعاونی‌های مرتعداری و دامداران و با استفاده از منابع مالی دولتی انجام خواهد شد.

وی بابیان اینکه کاشت نهال‌های مرتعی از چند روز پیش آغاز و تا پایان سال جاری ادامه دارد، افزود: تولید علوفه، افزایش گیاهان بومی، حفاظت از خاک و کمک به افزایش مواد آلی آن، ایجاد فرصت کافی برای رویش و مقاوم شدن گیاهان در مقابل چرای دام، حفاظت و قرق از دیگر اهداف کاشت نهال در مراتع است.

فرهنگ‌دوست پیش از این هم در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفته بود: حدود ۳۱۰ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی در گلستان نیازمند اجرای فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زایی است و هر ساله اقدامات مختلفی از جمله بوته‌کاری، احداث هلالی آبگیر (مدیریت هرز آب)، حفاظت قرق، اجرای سیستم‌های چرایی و مدیریت روان آب در این عرصه‌ها اجرا می‌شود.

گلستان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که حدود ۷۰۰ هزار هکتار آن واقع در مناطق شمالی استان به‌ویژه در شهرستان‌های آق‌قلا، گمیشان و گنبدکاووس در معرض بیابانی شدن است و برای جلوگیری از پیامدهای ریزگردها که آثار آن حتی تا گرگان و گنبدکاووس نیز رسیده باید تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

ریزگردها در گلستان ۲ منشا داخلی و خارجی دارند که عمده دلایل داخلی آن «تخریب مراتع و تبدیل آن به اراضی زراعی، کشت در اراضی زراعی کم بازده، خشک شدن تالاب‌ها و چرای بیش از حد دام در مراتع» و عمده دلایل خارجی آن که بیشترین سهم را دارند، وجود صحرای «قره قوم» کشور ترکمنستان و ورود گرد و غبار از برخی استان‌های همجوار (سمنان و خراسان شمالی) است.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد.

حتما ببینید

فیلم| گلستان در تدارک راه‌اندازی ۲ شهرک گلخانه‌ای است

فیلم| گلستان در تدارک راه‌اندازی ۲ شهرک گلخانه‌ای است

دریافت ۵ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *