رونق پرورش گله‌ای اردک در اراضی شالیزاری مازندران

رونق پرورش گله‌ای اردک در اراضی شالیزاری مازندران

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود ۱۱۰ هزار هکتار از مجموع ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان زیر کشت دوم رفته است، یعنی وجود نیم دانه های باقی مانده از شالی در این اراضی همراه با بارندگی های مناسب سه ماهه پاییز و غرقاب شدن شالیزارها، زمینه پرورش اردک را دوچندان کرده است.

اگرچه پرورش اردک و دیگر ماکیان محلی در هر یک از خانه های روستایی مازندرانی وجود داشته است، اما در یک دهه گذشته که پرورش اردک به صورت گله ای ۱۰۰ قطعه ای آغاز شده بود، امروز به صورت مشارکتی سه تا چهار نفره از جوانان روستایی به هفت تا حدود ۱۰ هزار قطعه افزایش یافته است.

شرایط آب و هوایی معتدل و وجود اراضی مناسب همچون شالیزار، رودخانه، برکه، آب بندان و باغ های میوه و مرکبات سبب شد تا هزینه تمام شده پرورش اردک در مازندران پایین و مقرون به صرفه باشد.

اردک شکم پر با دانه های انارترش مزه، یکی از روش های پختن این پرنده نیمه وحشی در مازندران است که در منوی برخی از رستوران های استان به خصوص در نوار ساحلی استان نیز قرار دارد. بررسی ها نشان می دهد که اکنون هر قطعه اردک تا وزن حدود ۲ کیلویی در بازار به صورت آماده پخت تا چهار میلیون ریال عرضه می شود.

هر چند اردک مقاوم به انواع بیماری ها است، اما تنها نگرانی پرورش دهندگان آن بیماری آنفلوآنزای پرندگان است، موضوعی که امسال نیز همانند سال های گذشته دامپزشکی مازندران هشدار جدی نسبت به این مقوله صادر کرده است.

رونق پرورش گله‌ای اردک در اراضی شالیزاری مازندران

دامپزشکی مازندران اعلام کرد که رصد و پایش بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان همواره در حال انجام است و تاکنون کانون این بیماری شناسایی نشده است، اما اگر این بیماری در پرورش گله ای اردک که طی سال های اخیر شاهد رونق آن در شالیزارهای استان هستیم مشاهده شود، بدون تعارف و بر حسب قوانین تا شعاع ۱۰کیلومتر مربع پاکسازی می شود.

همه ساله در فصل های پاییز و زمستان دهها گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار بال به مازندران مهاجرت می کنند. این پرندگان یکی از انتقال دهندگان ویروس آنفلوآنزای مرغی هستند و رعایت مقررات بهداشتی در شکار و عرضه همواره از دغدغه های مسوولان مازندران بوده است.

سود رضایت‌بخش پرورش گله ای اردک همراه با خطرپذیری بالا

یکی از پرورش دهندگان اردک محلی از روستای بخش لاله آباد بابل با اعلام اینکه امسال شرایط آب و هوایی به ویژه ماندابی آب در زمین های شالیزاری و وجود نیم دانه ها به مراتب بهتر از سال های قبل است، گفت که با همکاری و مشارک ۲ نفر دیگر از دوستانم ۲ ماه گذشته هفت هزار اردک ۱۵ روزه صنعتی را برای پرورش در شالیزار خریداری کرده ایم.

هادی قربانی به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: البته تا ۱۰ روز اول برای رشد بهتر جوجه اردک علاوه بر تغذیه آزاد در شالیزارها، در یک وعده نیز سبوس به آنها داده می شود.

وی سرمایه گذاری در این بخش را پر سود و در عین حال خطر پذیری را بالا دانست و بیان داشت: از آن جایی که زمین های شالیزاری آماده پرورش اردک در منطقه به فور وجود دارد، با کمی مراقبت می توان به درآمد مناسبی در بازه زمانی کم رسید.

این پرورش دهنده اردک در پاسخ به این سوال که آیا با قوانین و مقررات پرورش ماکیان بومی به صورت گله ای آشنا است؟، بیان کرد: دهیاری محل اعلام کرد که پرورش بیش از ۱۰۰ قطعه ممنوع است، اما قوانینی که بخواهد جلوی ما را بگیرد وجود ندارد.

وی در عین حال گفت که اگر بیماری موجب تلف شدن اردک شود، دامپزشکی می تواند همه پرنده را معدوم سازی کند و من از این مقررات با خبر هستم اما در چهار سال اخیر که هر سال این کار را انجام می دهم مشکلی پیش نیامده است.

قربانی با بیان اینکه مشکلی در فروش اردک محلی نداریم و تقاضا و استقبال از خرید اردک محلی به وفور وجود دارد، بیان داشت: امیدواریم امسال به درآمد خوبی برسیم.

وی گفت: البته هر سه نفر ما به صورت شبانه روزی در کنار اردک هستیم و مراقبت های ویژه را انجام می دهیم، اما به خطر فرود و تماس پرندگان مهاجر و احتمال سرایت بیماری آنفلونزای حاد پرندگان نیز واقف هستیم.

حتما ببینید

فرونشست زمین در مازندران؛ خیلی دور خیلی نزدیک

فرونشست زمین در مازندران؛ خیلی دور خیلی نزدیک

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پدیده فرونشست در کشور تا به حدی جدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *