رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از ایرنا بازدید کرد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از ایرنا بازدید کرد

به گزارش خبرنگار اجتماعی آباجان به نقل از ایرنا، شینا انصاری روز دوشنبه (۱۷ دی ماه) با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی، از بخش‌های مختلف این سازمان رسانه‌ای که ۹ دهه قدمت دارد، بازدید کرد و در جریان روند مخابره اخبار از اتاق خبر آباجان به نقل از ایرنا قرار گرفت.

محیط زیست حلقه مفقوده بسیاری از تصمیم گیری ها است  

مدیر عامل آباجان به نقل از ایرنا در این دیدار گفت: اکنون بیش از ۵۰ خبرگزاری در کشور ثبت شده است زمانی فقط آباجان به نقل از ایرنا به عنوان تنها خبرگزاری فعالیت می کرد بنابراین داشتن چندین خبرگزاری یک امر غیرعادی است، همه جای دنیا ۲ تا سه خبرگزاری فعال است و بقیه پایگاه های خبری هستند، بنابراین در این عرصه با شرایط جدیدی مواجه هستیم.

حسین جابری انصاری افزود: در خبرگزاری جمهوری اسلامی به دنبال اجرای یک برنامه تحولی با ۲ رویکرد اصلی هستیم یکی اینکه خبرگزاری جمهوری اسلامی یک خبرگزاری ملی و دوم یک رسانه حرفه ای باشد که ۲ هدف گیری اساسی و رویکرد کلان ما در این سازمان است و در تلاشیم تا در کوتاه مدت به آنها دست یابیم.

وی ادامه داد: در ذیل این رویکردها سه راهبرد اساسی در این مسیر تعریف کردیم، اینکه ایران فقط تهران نیست بر این اساس در تلاشیم تا ۵۶ یا ۵۷ دفتر استانی و شهرستانی خبرگزاری جمهوری اسلامی را در راستای این راهبرد پیش ببریم اینکه همه چیز منحصر به تهران نباشد، باید نگاه نسبت به مسائل فراگیر باشد، راهبرد دوم اینکه همه چیز سیاست نیست فاصله گرفتن تدریجی از سیاست در تهیه اخبار و گزارش ها جزو برنامه های آباجان به نقل از ایرنا است، سیاست زدگی را از موضوعات مختلف از جمله محیط زیست دور کنیم و تلاش می کنیم در تمام موضوعات غلظت سیاست زدگی را کاهش دهیم و توجه به سایر موضوعات بیش از آنچه که بوده شود.

جابری انصاری افزود: راهبرد سوم اینکه تلاش می کنیم آباجان به نقل از ایرنا از انحصار فقط دولت خارج شود، آباجان به نقل از ایرنا و موسسه ایران که تابع آباجان به نقل از ایرنا است متعلق به دولت و ملت ایران است نه فقط متعلق به دولت ، لذا پای نخبگان غیر رسمی و پای اقشار مختلف جامعه را می خواهیم باز کنیم به آباجان به نقل از ایرنا که این سه راهبرد اساسی ما است. در سطح اجرایی در ۲ حوزه تولید و توزیع  مجموعه برنامه تحولی را دنبال می کنیم که نتایج به مرور خودش را نشان خواهد داد ، سفرهای استانی بنده به دفاتر نه به عنوان مناسک بلکه در راستای پیگیری این رویکردها و راهبردها است تاکنون به ۷ استان سفر کرده ام و در آینده نزدیک به تمام استان های دیگر هم سفر خواهم کرد تا تمام کادر سازمان از مرکز تا شهرستان را در یک چارچوب به حرکت در آوریم.

مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: امیدواریم بخشی از برنامه های اصلی تحولی که در دست اجرا است تا عید امسال نمود خود را به طور واضح تری نشان دهد و از دهه مبارک فجر اولین نمودهای این برنامه تحولی به شکل بارزتری از طریق مجموعه و اقدامات صورت گرفته خودش را نشان خواهد داد، ذیل این نگاه در خدمت محیط زیست کشور هستیم، محیط زیست حلقه مفقوده بسیاری از تصمیم گیری ها است، اینکه می گویم سیاست زدگی مفرط یکی از جاهایی که خودش را نشان می دهد در موضوع محیط زیست است، در این زمینه غفلت ها و عقب ماندگی های بسیاری داریم قول می دهم به عنوان وظیفه ملی در خدمت سازمان حفاظت محیط زیست باشیم.

وی گفت: معتقدم امروزه در فقدان رسانه به سر می بریم بیشتر از رسانه توقع و انتظار بوق و جارچی داشتیم به همین دلیل دچار خلاء جدی در رسانه هستیم، رسانه باید پل ارتباطی ۲ سویه ملت و دولت باشد هم صدای حاکمیت و دولت را به جامعه برساند و هم برعکس صداهای جامعه را نزد حاکمیت و دولت بازتاب دهد این پل ۲ سویه می شود رسانه، هر چقدر فقط کارهای تبلیغی مستقیم انجام دهد خودش را از کارکرد رسانه ای دور کرده چون مهمترین مساله یک رسانه موفقیت در مخاطب است، جامعه مخاطب به دنبال دردها و مسائل خودش می گردد بنابراین باید این مسائل به صورت شفاف و عاقلانه مطرح شود.

جابری انصاری تاکید کرد: دسته بندی مسائل در رسانه بسیار مهم است، این هنر ما است که انتقادات ، صداهای جامعه و مسائل جامعه را در بسته بندی های مناسب و جذاب هم برای بدنه جامعه و هم برای مقامات ارائه کنیم و بر عکس صدا و مسائل دولت و مقامات را در بسته بندی های جذاب به جامعه و نخبگان غیر مسوول منتقل کنیم ، اگر این بسته بندی را درست انجام دهیم به سمت مفهوم رسانه حرفه ای می رویم در غیر اینصورت فقط جارچی هستیم و می خواهیم تبلیغ مستقیم کنیم که می دانم غیرموثرترین نوع تبلیغ است.

مدیر عامل آباجان به نقل از ایرنا گفت: بنابراین روحیه انتقادی در گزارش جزء اساسی از کار رسانه است اما باید همراه و در خدمت ایده های دولت و حاکمیت باشد ، طبیعی است که نمی خواهیم عقده گشایی کنیم ، می خواهیم کمک کنیم، اینجا تمام هنر ما در این بسته بندی ها است تا بتوانیم یک رسانه حرفه ای باشیم، وقتی این پذیرش و حکمرانی دریادلانه نه تنگ نظرانه باشد و با نگاه باز در دولت باید از این فرصت در راستای مطرح کردن مشکلات با هدف یافتن راهکار استفاده کنیم.

وضعیت امروز محیط‌زیست نتیجه بی توجهی به آن در ادوار گذشته است

همچنین معاون رئیس جمهور در این دیدار گفت: نگاهی که به محیط زیست در خبرگزاری جمهوری اسلامی حاکم است جای خوشحالی دارد ، امروزه در زمینه محیط زیست در بخش های مختلف مانند آلودگی هوا، پسماندها، آب و خاک، تالاب ها ، سواحل و دریاها، تنوع زیستی و حیات وحش با چالش ها و مشکلات زیادی مواجه هستیم، به تمام این موضوعات در ادوار مختلف بی توجهی شده و امروز نتیجه آن بی توجهی ها را می بینیم .

شینا انصاری افزود: با توجه به نگاه حرفه ای آباجان به نقل از ایرنا به موضوعات محیط زیستی می خواهیم که چالش های محیط زیستی در این رسانه و به عنوان رویکرد دولت به رسمیت شناخته شود تا با نگاه اولویت دار برای آنها تصمیم گیری شود و بتوانیم با ظرفیت تمام آحاد جامعه به ویژه مشارکت های مردمی مشکلات محیط زیستی را حل و فصل کنیم.

وی تاکید کرد: در مدت حدود ۱۵۰ روزی که مسوولیت سازمان حفاظت محیط زیست را قبول کرده ام جلسات متعددی با قوای سه گانه برگزار کردیم ، به طور مرتب با نمایندگان مجلس جلسه داریم و تعامل خوبی میان سازمان محیط زیست و دستگاه های دیگر ایجاد شده است که این ارتباط می تواند در پیگیری های موضوعات محیط زیستی به ما کمک کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما به نگاه اجتماعی در محیط زیست قائل هستیم و تلاش می کنیم این نگاه را به استان ها تعمیم دهیم، قائل به این هستیم که باید مسائل را در سطح ملی ببینیم و با جلب مشارکت مردم در صدد رفع چالش ها بر آییم، برای رسیدن به این هدف از جامعه نخبگانی کشور هم بهره خواهیم گرفت و حتی از انتقاد سازنده این بخش استقبال می کنیم چون قطعا انتقاد صحیح راه درست را به ما نشان خواهد داد، گزارش های انتقادی می تواند به ما کمک کند تا با قدرت بیشتر در مسیر سازندگی محیط زیست گام برداریم.

انصاری دارای دکتری رشته مدیریت محیط زیست است که اول شهریورماه امسال با حکم مسعود پزشکیان رئیس جمهور به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت چهاردهم منصوب شد؛ وی برخی از دوره های تخصصی محیط زیست را در کشورهایی چون ژاپن، اتریش و امارات گذرانده است.

وی از جمله مدیران حوزه محیط زیست است که در زمینه تحصیلات آکادمیک، از حوزه کشاورزی وارد محیط زیست شده است، انصاری مقطع کارشناسی را در رشته مهندسی کشاورزی گیاه‌پزشکی در سال ۱۳۷۵ در دانشگاه بوعلی سینا همدان به پایان رسانده و در سال ۱۳۷۸ مدرک کارشناسی ارشد را در رشته مهندسی کشاورزی گرایش بیماری‌شناسی گیاهی از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کرد، وی در رشته مدیریت محیط زیست موفق به اخذ مدرک دکتری از واحد علوم و تحقیقات تهران شده است.

وی در روند انتخاب رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برنامه های خود گفته بود: یکی از مهمترین مسائل ناترازی آب و انرژی است همچنین تامین پایدار سوخت پاک، اجرای کامل قانون هوای پاک و کنترل گرد و غبار از مهمترین مشکلات کنونی است.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی معتقد است که باید در سازمان حفاظت محیط زیست و دولت در راستای شفافیت، قانون محوری و پاسخگویی حرکت موثری داشته باشیم، همچنین موضوع دسترسی آزاد به اطلاعات از اهمیت بسزایی برخوردار است.

انصاری استفاده از تجارب دنیا در حوزه محیط زیست، مدیریت پسماند، فاضلاب، تقویت جایگاه صندوق ملی محیط زیست و افزایش سرمایه گذاری در کسب و کارهای سبز را مهمترین موضوعات مورد توجه خود اعلام کرد.

با این انتصاب، انصاری هفتمین رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پس از ارتقای جایگاه اداری آن در سطح معاون رئیس جمهور به شمار می رود.

حتما ببینید

نابودی روزانه ۵٠٠ هکتار از سطح جنگل‌های کشور در ١۶ سال گذشته

نابودی روزانه ۵٠٠ هکتار از سطح جنگل‌های کشور در ١۶ سال گذشته

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، هادی کیادلیری روز سه شنبه در جشنواره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *