دست خالی گلستان از میزبانی کشتی قهرمانی کشور/ فقط یک هفتمی!

دست خالی گلستان از میزبانی کشتی قهرمانی کشور/ فقط یک هفتمی!

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سال‌ها پس از یکه‌تازی گلستانی‌ها در کشتی ایران، دیگر خبری از ستاره‌هایی مانند رضا سوخته‌سرایی و رمضان خدر و اویس ملاح و عیسی مومنی و حسن طهماسبی، نیست و کمتر ورزش‌دوست این استان که بتواند آخرین مدال کسب شده کشتی‌گیر گلستانی را به یاد بیاورد.

بخش فندرسک رامیان، نوکنده در بندگز، کردکوی، از جمله مناطق مستعد و ستاره‌ساز کشتی گلستان بودند که در پرورش ستاره‌ها و مدال‌آوران کشتی شهرت فراملی داشتند.

از دل سالن‌های کوچک و نمور و بدون امکانات این شهر و روستاها بود که ده‌ها مدال جهانی و آسیایی و برخی رکوردهایی دست نخورده بر جای ماند که حسرت تکرار دوباره آن از چند دهه قبل هنوز در دل کشتی‌دوستان گلستانی باقی مانده است.

مگر می‌توان به این راحتی رضا سوخته‌سرایی را فراموش کرد.

دو مدال نقره مسابقات جهانی در مکزیکوسیتی و مقدونیه و مدال طلای رقابت های قهرمانی آسیا هند و سه مدال طلا در بازی های آسیایی پکن و سئول و دهلی و نقره بازی‌های آسیایی تهران، مجموعه‌ای از عنوان‌های این کشتی‌گیر گلستانی در مسابقات معتبر برون مرزی است.

علاوه بر آن، سوخته‌سرایی تنها کشتی گیر ایرانی است که در هر دو رشته آزاد و فرنگی موفق به کسب مدال طلا در بازی‌های آسیایی شد.

یکی دیگر از افتخارات دست نیافتنی سوخته سرایی، پرچمداری در بازی های آسیایی است. او در سه دوره آخر بازی‌های آسیایی که طلا گرفت، مسوولیت پرچمداری کاروان ایران را نیز برعهده داشت و این افتخار برای هیچ ورزشکار دیگری در بازی‌های آسیایی تکرار نشده است.

ارزش کار سوخته‌سرایی آنجایی آشکار می‌شود که بدانیم بزرگانی مانند محمود نامجود ۲ بار و منصور مهدی‌زاده، عبدالله موحد، مسلم اسکندر فیلابی، امیررضا خادم، آرش میراسماعیلی، علی دایی، حسین رضازاده، صمد نیکخواه بهرامی، بهداد سلیمی، الهه احمدی، هر کدام یک‌بار پرچم کاروان ورزش ایران را در ادوار گوناگون بازی‌های آسیایی حمل کردند.

دست خالی گلستان از میزبانی کشتی قهرمانی کشور/ فقط یک هفتمی!
رضا سوخته سرایی قهرمان پیشین کشتی

رمضان خدر دیگر کشتی‌گیر پرافتخار گلستانی با ویترینی رنگارنگ از مدال‌های معتبر است.

خدر که به مرد طلایی جام‌های معتبر مشهور بود، ۹ سال متوالی قهرمان وزن ۵۷ کیلوگرم کشتی بزرگسالان ایران شد که پس از آن هیچ کشتی‌گیر دیگری موفق به تکرار آن نگردید.

صید مدال طلای جام جهانی و نائب قهرمانی در مسابقات جهانی استانبول و مقام پنجم المپیک مونترال و هفتم مونیخ و سه طلای پیشکسوتان جهان و مدال نقره مسابقات جهانی استانبول (۱۹۷۴) و مدال نقره و طلای جام‌های معتبر تفلیس شوروی و دانکلوف بلغارستان و یاشار دوغوی ترکیه و فرایبورگ آلمان غربی و ورنر سیلیندر بیندر آلمان شرقی، بخشی از افتخارات این کشتی‌گیر اهل شهر نوکنده در غرب گلستان است.

آخرین مدال‌آور کشتی گلستان در مسابقات جهانی اویس ملاح دیگر ورزشکار اهل شهر نوکنده است.

ملاح صاحب افتخارات فراوان شامل نشان برنز جهان و سه نقره مسابقات آسیایی و یک طلا و یک برنز بازی‌های آسیایی است که در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون هم به مقام نهم رسید.

دست خالی گلستان از میزبانی کشتی قهرمانی کشور/ فقط یک هفتمی!
اویس ملاح قهرمان پیشین کشتی

در میان خیل مدال‌آوران کشتی گلستان می‌توان نام‌های بزرگ دیگری از جمله عیسی مومنی، جلیل جهانشاهی، حسن طهماسبی و بسیاری دیگر را دید اما چرا کشتی گلستان از آن روزهای پرافتخار فاصله گرفته و حتی در مسابقات انتخابی تیم ملی که در گرگان برگزار می‌شود هم هیچ رد و نشانی از کشتی‌گیران این استان دیده نمی‌شود؟

کم توجهی به استعدادیابی، روند رو به پیشرفت کشتی گلستان را کند کرد و با پایان سلطنت این منطقه به خصوص بخش‌های غربی آن در ورزش اول ایران، زمینه برای عرض‌اندام شهرهای دیگر مانند جویبار مازندران فراهم گردید.

یکی از مهم ترین مسالی که سبب شد کشتی گلستان از دوران اوج خود فاصله بگیرد کمبود امکانات و کم توجهی به ضرورت رفع این مشکل است چرا که امکانات موجود جوابگوی حجم نیازها و برنامه های بلند مدت فعالان این رشته نیست و نمی تواند رویاهای بلندپروازنه گوش‌شکسته‌های استان را برآورده کند.

فقط میزبانی خوب بود

رییس پیشین هیات کشتی گلستان گفت: کسب فقط یک عنوان هفتمی توسط کشتی‌گیران گلستان در این مسابقات، نشانه شکست کشتی استان است و نباید به صرف میزبانی خوب، از ضعف‌های فنی چشم‌پوشی کرد.

محمدحسین ملاح اظهار کرد: برگزاری و نحوه میزبانی گلستان از رقابت‌های انتخابی تیم ملی خوب بود اما باید بررسی کرد و دید که آیا در مقام عمل، این میزبانی برای گلستان فایده داشت یا خیر؟

وی بیان کرد: یکی از اشکال‌های گرفته به این میزبانی آن است که کشتی گلستان به شدت از کمبود بودجه و امکانات رنج می‌برد اما برای یک میزبانی که از نظر فنی فایده‌ای برای گلستان ندارد این همه اعتبار در نظر گرفته می‌شود.

این کارشناس کشتی گلستان ادامه داد: دست‌اندرکاران کشتی گلستان به این سوال پاسخ دهند که چرا در شرایط فعلی که در سالن‌های کشتی، مربی و بودجه نیست، این همه برای میزبانی از یک رقابت قهرمانی کشور هزینه می‌شود و نفع آن قرار است چه زمانی و چگونه به کشتی گلستان برسد؟

وی با گلایه از برخی مربیان کشتی گلستان گفت: برخی مربیان که سال‌هاست اختیار کشتی استان را به دست دارند، حاضر به رهاکردن سالن‌ها و سپردن مسوولیت مربیگری به جوانان نیستند و چون خود را باعلم روز دنیای کشتی آشنا نکرده اند و فعالیت آنان فایده‌ای برای کشتی استان ندارد.

رییس پیشین هیات کشتی گلستان بیان کرد: هر مربی، دوره‌ای دارد و پس از آن باید با اشتیاق، فرصت کار و خدمت و سازندگی را به مربیان جوان‌تر و با انگیزه‌تر بسپارد و یا اگر هم قصد ادامه مربیگری دارد، باید بتواند کار تیمی و گروهی را بیاموزد تا نتیجه این تلاش‌ها، رشد کشتی گلستان باشد.

دست خالی گلستان از میزبانی کشتی قهرمانی کشور/ فقط یک هفتمی!

ملاح افزود: با تک محوری و اتکا به ساختارهای قدیمی، کشتی گلستان همچمنان از حرکت به سمت پیشرفت باز خواهد ماند و به این زودی‌ها نمی‌توان به افتخارآفرینی کشتی‌گیران استان امیدوار بود.

وی ادامه داد: آمارها به خوبی شرایط بحرانی کشتی گلستان را فریاد می‌زنند چرا که رده بزرگسالان با کسب یک عنوان هفتمی در مسابقات قهرمانی کشور و رده‌های پایه هم با سال‌ها دوری از عناوین برتر، گرفتار چالش بزرگ سازندگی و استعدادیابی است.

کارشناس کشتی گلستان گفت: مربیگری کشتی، افرادی عاشق و دلسوز می‌خواهد که بدون توجه به بهره مالی، به دنبال کشف استعدادها و پرورش آن‌ها برای دنیای قهرمانی باشند.

ملاح بیان کرد: در سالن‌های کشتی گلستان مربیان به جای مرور فن و آموزش و تمرین، بر بدنسازی و دویدن دور سالن تاکید می‌کنند که نتیجه آن، پرورش کشتی‌گیرانی بی‌تکنیک با بدن‌هایی شبیه ورزشکاران پرورش اندام و یا دوومیدانی‌کاران است.

میزبانی مسابقات قهرمانی کشور قابل دفاع است

رییس هیات کشتی گلستان با قبول برخی مشکلات کشتی استان از میزبانی رقابت‌های قهرمانی کشور در گرگان دفاع کرد و گفت: با این میزبانی به بخش زیادی از اهداف خود رسیدیم.

علی‌اکبر بصیرنیا اظهار کرد: کشتی گلستان که برخی مناطق آن مانند نوکنده با معرفی اویس ملاح و رمضان خدر و تعدادی دیگر در ورزش ایران آقایی می‌کرد در ۲۰ سال گذشته به فراموشی سپرده شده بود.

وی بیان کرد: کشتی گلستان تا سال‌ها بار اصلی مدال‌آوری ورزش ایران در مسابقات آسیایی و جهانی را به دوش می‌کشید اما در نتیجه بی‌توجهی چندین ساله، از نظرها محور شد که با این میزبانی تلاش کردیم، کشتی گلستان را بار دیگر در ویترین ورزش کشور مقابل دیدگان علاقمندان این رشته قرار دهیم.

رییس هیات کشتی گلستان افزود: با وجود آن‌که کشتی تا سال‌ها ورزش اول استان بود اما بی‌توجهی به آن موجب شد، بسکتبال و کبدی و والیبال جای کشتی را بگیرند و دیگر جای خالی این رشته در میان ورزش‌دوستان گلستان احساس نشد.

بصیرنیا ادامه داد: یکی از اهداف قبول میزبانی از مسابقات قهرمانی کشور آن بود که حرکت احیای کشتی را با قدرت بیشتر آغاز کنیم که رشد علاقه به ثبت نام در کلاس‌های کشتی پس از این میزبانی، نشان می دهد در کسب توجه عمومی موفق بودیم.

وی گفت: به دلیل افت چند دهه‌ای کشتی، سرمایه‌گذاران علاقه‌ای به حمایت مالی از کشتی نداشتند اما این میزبانی و حضور پرشور تماشاگران، چند واحد تولیدی و صنعتی گلستان را به حمایت مالی از کشتی ترغیب کرد که تلاش می‌کنیم با پشتیبانی آنان در لیگ برتر سال آینده شرکت کنیم.

دست خالی گلستان از میزبانی کشتی قهرمانی کشور/ فقط یک هفتمی!

می‌دانستیم مقام نمی‌آوریم

رییس هیات کشتی گلستان به عملکرد کشتی‌گیران استان در رقابت‌های قهرمانی کشور اشاره کرد و گفت: از قبل می‌دانستیم در این مسابقات مقام نمی‌آوریم اما چون اهداف بزرگتری داشتیم، این میزبانی را قبول کردیم.

بصیرنیا به شرایط شرکت در لیگ برتر اشاره کرد و گفت: همه ترکیب تیم را نمی‌توانیم با کشتی‌گیران استان تکمیل کنیم اما علاوه بر چند بار کمکی، به تعدادی از جوانان بومی فرصت عرض‌اندام در لیگ برتر را خواهیم داد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر کشتی‌گیران گلستان توانایی حضور در لیگ برتر را دارند چرا در مسابقات قهرمانی کشور موفق نشدند؟ گفت: شرایط لیگ برتر که هر هفته برگزار می‌شود با رقابت های کوتاه مدت قهرمانی کشور که فشار روحی و بدنی فراوانی دارد، متفاوت است.

رییس هیات کشتی گلستان همچنین نداشتن خوابگاه را یکی از اشکال‌های مهم رونق این رشته دانست و گفت: در صورت وجود این زیرساخت، امکان برنامه‌ریزی برای برگزای ارودهای مدت‌دار درون استانی و بین‌شهری در گلستان وجود دارد که تداوم آن به رشد فنی کشتی‌گیران منجر خواهد شد.

بصیرنیا بیان کرد: کشتی گلستان مشکل مالی برای برگزاری اردوی داخلی و اعزام به مسابقات قهرمانی کشور در رده‌های سنی گوناگون ندارد اما باید با تربیت کشتی‌گیران به خصوص در رده‌های سنی پایه، به رشد فنی این رشته بیشتر کمک کنیم.

وی اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف کشتی گلستان، تعداد کم مربیان دلسوز و بادانش است که امیدواریم با اعزام مربیان جوان و علاقمند به دوره‌های آموزشی فدراسیون، این کمبود را تا حد امکان جبران کنیم چون معتقدیم، کار در کشتی فقط به عشق و دلسوزی احتیاج دارد.

رییس هیات کشتی گلستان نبود همدلی میان بزرگان این رشته را یکی از دلایل توقف و کندی حرکت کشتی استان دانست و گفت: تا مادامی که این مشکل برطرف نشود نمی‌تواند حرکت شتابان به سمت موفقیت و کسب مدال‌های رنگارنگ مسابقات معتبر را داشت.

بصیرنیا بیان کرد: در حال حاضر ۲ گلستانی در کادر فنی تیم‌های ملی نونهالان و بزرگسالان مسوولیت دارند که باید بتوانیم از این ظرفیت برای کمک بیشتر به کشتی استان استفاده کنیم.

وی توجه به رده سنی پایه را یکی از اولویت‌های مهم هیات کشتی گلستان برشمرد و گفت: نونهالان آزادکار گلستان مقام اول و فرنگی‌کاران استان رتبه دوم کشور را در اختیار دارند که ادامه این روند در چند سال آینده، گلستان را به یکی از قطب‌های کشتی آباجان به نقل از ایرنا تبدیل خواهد کرد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رقابت‌های کشتی قهرمانی کشور و چرخه اول انتخابی تیم ملی هفته گذشته به میزبانی گرگان برگزار شد که عنوان هفتمی مهدی مازینی در وزن ۷۰ کیلوگرم، تنها آورده فنی کشتی گلستان در این رویداد بود.

حتما ببینید

فیلم| گلستان در تدارک راه‌اندازی ۲ شهرک گلخانه‌ای است

فیلم| گلستان در تدارک راه‌اندازی ۲ شهرک گلخانه‌ای است

دریافت ۵ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *