به گزارش روز یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از رسانههای لبنانی، پایگاه صهیونیستی «میوزاک لایف» نیز در این باره اعلام کرد که با وجود اعلام آتش بس در مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی، شهرکنشینان با مشکلات بزرگی در زمینه بازگشت به این شهرکها مواجه هستند.
این پایگاه افزود: بسیاری از ساکنان شهرکهای نزدیک به مرز با لبنان هنوز هم احساس ناامنی میکنند و این امر، مانع بازگشت آنها به شهرکها شده است.
بنا به اعلام این پایگاه صهیونیستی، بسیاری از شهرکها هنوز برای بازگشت ساکنانشان آماده نشدهاند و این امر بازگشت آنها را دشوار میکند. از سوی دیگر، اقدامات کابینه نتانیاهو هیچ تناسبی با ارائه راه حل فراگیری به چالشهای ساکنان این منطقه ندارد.
به نوشته این سایت صهیونیستی، ساکنان شهرک «المطله» که تصمیم بازگشت به این منطقه گرفتهاند با ویرانی گسترده آن بر اثر رویارویی حزب الله لبنان با ارتش اسرائیل مواجه شدند و این امر نشان دهنده شکاف عمیق بین تمایل شهرکنشینان به بازگشت به این مناطق با وضعیت واقعی در صحنه است.
میوزاک لایف خاطرنشان کرد: چالشهای اساسی در مقابل بازگشت شهرکنشینان، شامل ضرورت ایجاد یک سپر امنیتی کامل و تأمین نیازهای شهرکنشینان درباره بازسازی تأسیسات زیربنایی این منطقه است.
بنا به اعلام این سایت، به نظر میرسد موضوع بازگشت کامل شهرکنشینان به اجرای این اقدامات ضروری و تامین امنیت برای تضمین ثبات در منطقه بستگی دارد.
ساعاتی پیش نیز «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در تلاش برای کارشکنی در توافق آتشبس با لبنان، شروطی را برای آن تعیین کرد.
کاتس مدعی شد: اسرائیل به تداوم آتشبس در لبنان اهتمام دارد اما شرط اصلی آن، عقبنشینی کامل حزبالله به آن سوی رودخانه لیتانی، برچیدن تسلیحات آن و نابودی زیرساختهایش در این منطقه توسط ارتش لبنان است که تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وی بار دیگر تهدید به لغو توافق آتشبس با لبنان کرد و گفت: اگر شرط عقبنشینی حزبالله و برچیدن تسلیحات آن محقق نشود، توافقی در کار نخواهد بود و اسرائیل مجبور خواهد شد برای تضمین بازگرداندن ساکنان شمال (فلسطین اشغالی) به منازل خود، به زور متوسل شود.
در همین ارتباط رسانههای لبنانی روز گذشته گزارش دادند که برخی از دست اندرکاران ارتش لبنان، سیگنال های جدی از ژنرال آمریکایی «جفرز» که در کمیته نظارت بر توافق آتش بس حضور دارد، دریافت کردند. این سیگنال ها حاکی از قصد رژیم اسرائیل برای تمدید مهلت ۶۰ روزه به ۹۰ روزه (خرید زمان به سود رژیم صهیونیستی) است و ممکن است به ماه آوریل آینده نیز برسد.
براساس مفاد آتش بس، رژیم صهیونیستی باید در مهلت ۶۰ روزه از زمان برقراری آتش بس خاک لبنان را ترک کند.
از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» به نقل از برخی منابع رسمی نوشت: تاکنون هیچ تصمیمی درباره تمدید حضور نیروهای ارتش در جنوب لبنان اتخاذ نشده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی در ساعت ۴:۰۰ بامداد روز چهارشنبه هفتم آذر به وقت بیروت (۵:۳۰ بامداد به وقت تهران) اجرایی شد؛ این درحالی است که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز آتش بس تاکنون صدها بار آن را نقض کرده است.