به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) با تاکید بر ادامه تهدید ناشی از مهمات منفجر نشده یا بقایای مواد منفجره جنگ در صفحه اجتماعی ایکس نوشت سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۰۰ کودک در افغانستان قربانیان آسیب دیده از انفجارهای تصادفی یا تماس با مواد منفجره به جا مانده از درگیریهای دهههای قبل بودند.
یونیسف تصریح کرد سال گذشته برای کاهش این خطرات حداقل سه میلیون کودک و مراقب را در مورد خطرات مهمات انفجاری آموزش داده است. این برنامه شامل آموزش نحوه شناسایی، اجتناب و گزارش دادن مواد خطرناک بود که بخشی از تلاشهای گستردهتر آژانس برای حفاظت از جمعیتهای آسیبپذیر است.
بقایای مواد منفجره جنگ همچنان یکی از مهمترین خطرات برای کودکان در افغانستان است که اغلب جان خود را از دست میدهند یا باعث معلولیتهای مادام العمر میشود.
یونیسف اذعان داشت علیرغم تلاشها برای رسیدگی به این بحران، عملیات پاکسازی مین و امحا در افغانستان به دلیل کمبود بودجه قابل توجه با مشکل مواجه شده است. سرویس ضد مین سازمان ملل نیز پیش از این هشدار داده بود منابع ناکافی میتواند امنیت ۳٫۴ میلیون نفر به ویژه کودکان را در سال ۲۰۲۴ به خطر بیندازد.
یونیسف و سایر سازمانهای بشردوستانه با جدیت خواستار اختصاص بودجهای پایدار برای اجرای برنامههای پاکسازی مین و آموزش عمومی هستند. به عقیده آنها، این اقدامات کلیدی برای کاهش تلفات انسانی و ایجاد محیطی امن و آرام برای زندگی جوامع آسیبدیده از جنگ، ضروری است.
براساس گزارش سازمان ملل، سه میلیون نفر در افغانستان در شعاع یک کیلومتری مینها، بمبهای دستساز و بقایای مواد منفجره بهجامانده از جنگ زندگی میکنند.
سال گذشته سرویس مبارزه با مین سازمان ملل اعلام کرد از زمان آغاز به کار «برنامه اقدام مین افغانستان» حدود ۱۴ میلیون مهمات انفجاری خنثی و منهدم شده و ۷۰ درصد از مناطق آلوده به مین در افغانستان نیز پاکسازی شده است.
انتهای پیام/.