سرنوشت خیابان سی‌تیر پایتخت در هاله‌ای از ابهام

سرنوشت خیابان سی‌تیر پایتخت در هاله‌ای از ابهام

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، خیابانی که به قدمت تاریخی، فرهنگی و جذابیت گردشگری‌ شهره داشت و شاید باید گفت حتی فراتر از یک خیابان بود، دریغ که امروز تنها آینه‌ تمام‌نمای چالش بزرگ‌ میان مدیران شهری تهران و ناظران بر آن است؟ چالش‌هایی که به نظر می‌رسد با وجود گفت‌ وگوها و توافق مکرر گویی پایانی ندارد.

با همه این چالش‌ها خیابان سی تیر هنوز پابرجاست! در این خیابان جذاب و تاریخی بناهای تاریخی همچون موزه ملی ایران و موزه آبگینه ساختمان وزارت امور خارجه قرار گرفته است و البته بیمارستانی هم در مجاورت آن واقع شده است که از همه اینها گذشته مسیر گردشگری‌ زیبا و پخت غذاهای متنوع برای مردم جذابیت آن را دوچندان کرده بود اما مدت‌هاست که این خیابان از رونق افتاده و دیگر مردم پایتخت برای برخی زیبایی‌ها به این خیابان سر نمی‌زنند.

قدم زدن در این خیابان تاریخی حس و حال خوبی دارد. این خیابان بوی ناب تاریخ می‌دهد و گویی در پاریس قدم می‌زنید، اما باید دید که قصه این خیابان زیبای تهران از کجا شروع شده که این چنین رونق گرفت و اکنون دیگر مسیر توسعه برخی فعالیت‌های آن گرفته شده است.

طی چند سال گذشته، شهرداری تهران تصمیم گرفت با استقرار غرفه‌های غذای خیابانی در خیابان سی تیر، چهره این خیابان را با جذب گردشگران تغییر دهد. هدف زنده کردن فضای شهری و جذب بیشتر گردشگران عنوان شد. بنابراین با صرف هزینه‌ای گزاف ابتدا کف این خیابان قدیمی را سنگ فرش کرد سپس غرفه‌های غذای خیابانی را در این خیابان راه‌اندازی کرد و این خیابان به محفلی برای تفرج شبانه پایتخت‌نشینان تبدیل شد.

این اقدام ابتدا با استقبال شهروندان و گردشگران در پایتخت روبه‌رو شد و به سرعت به یکی از نقاط داغ شبانه تهران تبدیل شد. بطوریکه عطر غذاهای خیابانی در کنار بناهای تاریخی، فضای خیابان را به ترکیبی از سنت و مدرنیته تبدیل کرد.

سرنوشت خیابان سی‌تیر پایتخت در هاله‌ای از ابهام

شهرداری اصرار به راه‌اندازی دوباره بازار سی‌تیر دارد

اما این تجربه کوتاه‌مدت چندان دوام نیاورد، شورای شهر تهران به سرعت با این تصمیم شهرداری تهران مخالفت کرد و دلیل آن را حفظ هویت تاریخی خیابان، بوی غذا، ترافیک، مزاحمت و اعتراض برخی دستگاه‌های مستقر در آن خیابان و نیز جلوگیری از شلوغی و آلودگی محیط‌زیستی همچون پسماند فاضلاب و برخی دیگر از عنوان کرد.

از آنجا که مطرح شد که باستان‌شناسان معتقدند بوی غذا می‌تواند منجر به تخریب بافت‌های تاریخی شود بنابراین شورای شهر تهران شهرداری پایتخت را مجبور به جمع‌آوری همه غرفه‌های غذا در این مکان گردشگری و تفریحی کرد.

اما شهرداری تهران کوتاه نیامده و همچنان بر این تصمیم خود یعنی راه اندازی غذاهای در خیابان سی تیر به عنوان قلب تاریخ تهران اصرار دارد. بنابراین شهرداری مجدانه موضوع فعالیت اغذیه‌فروشان و تفرج شبانگاهی خیابان سی تیر را دنبال کرده و تلاش شده تا چراغ این خیابان را یک بار دیگر روشن کند.

تلاش‌ها به شیوه‌ای دنبال می‌شود که این‌بار با انجام تغییرات و نیز طراحی جدید و افزودن غرفه‌های صنایع دستی به این خیابان خود را به هدف نزدیک‌تر کند؛ یعنی با طراحی جدید شکل کانکس‌ها را تغییر داد و اندکی تعداد آنها را کم و زیاد کرد. اما برنامه این است تا از این طریق ناظران شهری را متقاعد کند. برای این موضوع مناقصه جدیدی هم برگزار و تعدادی از منتخبان را برگزید.

سی‌تیر در حال بازطراحی است

همزمان مدیرعامل پیشین شرکت صنایع و ساماندهی مشاغل شهر تهران به رسانه‌ها اعلام کرد که محور سی‌تیر تعطیل نشده بلکه در حال بازطراحی است.

سعید بیگی همچنین اعلام کرد: طراحی جدید، چیدمان و شکل غرفه‌ها این‌بار با شکل و فضای تاریخی خیابان همخوانی دارد. غرفه‌های صنایع دستی هم به این خیابان اضافه شده تا گردشگران بهتر بتوانند با تاریخ و فرهنگ کشور آشنا شوند.

سرنوشت خیابان سی‌تیر پایتخت در هاله‌ای از ابهام

وی گفت: از مجموع غرفه‌هایی که در گذشته در این خیابان فعالیت داشته فقط ۳۰ غرفه دایر خواهد شد ۱۰ غرفه به عرضه صنایع دستی و مابقی به عرضه غذا مبادرت می‌کنند.

بیگی درباره قضیه دود و بوی غذا در این خیابان پرتردد شهروندان تهرانی نیز افزود: با جابجایی غرفه‌ها و استفاده از مایکروفر معکوس این مشکل حل و فصل خواهد شد.

اما رییس شورای اسلامی شهر تهران با اطلاع از این اقدام شهرداری پایتخت تعجب کرد و بطور قاطع به خبرنگاران اعلام کرد که بدون هماهنگی اقدام به تغییر کاربری خیابان‌ شده است.

مهدی چمران اظهار کرد: باید این موضوع ابتدا در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب می‌رسید. اکنون هم شهرداری حق ندارد چنین اقدامی انجام دهد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: هیات انطباق فرمانداری در گذشته طرح تغییر کاربری تعدادی از خیابان‌ها را رد کرده و شورا مصوبه خود را پس گرفته است، تلاش زیادی صورت گرفته تا اغذیه‌فروشان خیابان سی تیر جمع‌آوری شود درست نیست که پیمانکاران جدید اغذیه‌فروشان دوباره به این خیابان بازگردند و مشغول فعالیت شوند سپس هم این ادعا را داشته باشند که بوی غذا به بیمارستان نمی‌رسد.

با واکنش شدید رییس شورای شهر تهران، باز جلوی اقدام شهرداری در راستای از سرگیری فعالیت در این خیابان تاریخی گرفته شد و چراغ‌ها بار دیگر برای شهرداری تهران خاموش شد. با همه اوصافی که گفته شد اما شهرداری تهران هنوز پیگیر ماجراست گاه شنیده می‌شود در پی راه‌اندازی و درآمدزایی جدید از این خیابان است و گاه موضوعات دیگری مطرح می‌شود.

مدیرعامل پیشین شرکت صنایع و ساماندهی مشاغل شهر تهران در آخرین پیگیری‌ها درباره وضعیت این خیابان در گفت و گویی به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: پیشنهادات خود را به شورای شهر تهران ارایه داده‌ایم تا بررسی شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهادی برای جایگزینی خیابان سی تیر برای فعالیت اغذیه‌فروشان شبانه به شورای شهر تهران ارایه شده است یا خیر؟ افزود: چند پیشنهاد داشته‌ایم تا در شورا بررسی شود. وی اما نامی از خیابان یا خیابان‌های پیشنهادی ذکر نکرد.

وی تاکید کرد براین موضوع به طور یقین تابع دستورات شورای اسلامی شهر تهران هستیم. اما این پایان ماجرا نیست.

سرنوشت خیابان سی‌تیر پایتخت در هاله‌ای از ابهام

خیابان سی تیر هنوز هم پابرجاست

هرچند سرنوشت این خیابان پر از مکان‌های تاریخی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست این ماجرا به کجا ختم شود؛ اما گویی خیابان سی تیر قربانی اختلافات شورای شهر و شهرداری تهران شده است.

شورایی که بارها شهرداری را به اقدامات شتاب‌زده و بدون مطالعه متهم کرده و شهرداری که اعتقاد دارد شورا با سنگ‌اندازی مانع از اجرای طرح‌های نوآورانه شهری می‌شود.

البته که برخی از کارشناسان شهری هم معتقدند که این مخالفت بیشتر یک برخورد سیاسی میان شورا و شهرداری است و دغدغه‌ واقعی درباره خیابان سی تیر هنوز هم پابرجاست، اما مدیریت شهری تهران همچنان در هماهنگی و تصمیم‌گیری یکپارچه دچار ضعف است.

حتما ببینید

برگزاری مانور مقابله با انتشار گازهای سمی در ۷ ایستگاه مترو تهران

برگزاری مانور مقابله با انتشار گازهای سمی در ۷ ایستگاه مترو تهران

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه، حسین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *