خوابگاه‌های دانشجویی در شأن دانشگاه‌ها نیست

خوابگاه‌های دانشجویی در شأن دانشگاه‌ها نیست

به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا، خوابگاه دانشجویی، واژه‌ای آشنا برای دانشجویان و خانواده‌هایی است که فرزندان خود را برای تحصیل به شهر دیگر می‌فرستند. ماهیت خوابگاه دانشجویی کمک به کمتر شدن هزینه دانشجو در دوران تحصیل و راهکاری برای دغدغه‌ دانشجویان است. اما همواره شاهد گله‌مندی دانشجویان نسبت به کمبود ظرفیت خوابگاه‌ها، نبود امکانات رفاهی، مسافت زیاد خوابگاه‌ با دانشگاه، دسترسی محدود به اینترنت و مسائلی از این دست بودیم.

موضوع خوابگاه‌های دانشجویی و مشکلات دانشجویان مورد توجه دست اندرکاران و سیاستگذاران وزارت علوم بوده و حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مدت کوتاهی که سکان هدایت نظام آموزش عالی را به دست گرفته است از خوابگاه‌هایی دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی و پروفسور حسابی دانشگاه تهران بازدید و تاکید کرده وضعیت خوابگاه‌ها تاسف آور است و آن را دغدغه خود عنوان کرده است.

وی بعد از بازدید از خوابگاه پروفسور حسابی دانشگاه تهران که خارج از مجموعه کوی دانشگاه است و از سال ۱۳۸۸ به مجموعه خوابگاه‌های پراکنده دانشگاه تهران افزوده شده است، در پیامی در صفحه خود در شبکه مجازی اینستاگرام: متاسفانه در بعضی دوره‌های قبل، تصمیمات اشتباهی گرفته و استفاده درستی از اموال دانشگاه نشده است. از ابتدای حضورم برای اصلاح امور مالی وزارت علوم که کلاف پیچیده ای است، یکی از اقتصاددانان با تجربه را به عنوان مشاور اقتصادی و دستیار ویژه انتخاب کرده‌ام.

البته وزیر علوم در بازدید از خوابگاه دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی خبر مهمی هم در این مورد داده و گفته بود، زمینه تجمیع خوابگاه‌ها و دانشکده‌های پراکنده در قانون ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده و اگر مجلس شورای اسلامی با این پیشنهاد موافقت کند، مشکل فضای خوابگاه دانشجویی حل می‌شود.

معضل قدیمی دو دانشگاه بر سر یک خوابگاه

در همین راستا با سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه و برنامه وی برای حل این مشکلات گفت‌وگو کرده‌ایم.

رئیس دانشگاهی صنعتی شریف در مورد خوابگاه‌های این دانشگاه گفت: در سال‌های اخیر خوابگاه‌های دانشجویی از جمله مباحثی است که معضلات بسیاری را برای دانشجویان و مدیران دانشگاه به وجود آورده است. خوابگاه‌های دانشجویی در شان دانشگاه‌ها نیستند و باید فراتر از شرایطی که هم اکنون در خوابگاه‌ها وجود دارد را ایجاد کنیم، در مجموع خوابگاه‌های دانشجویی به شانیتی که باید برسند نرسیده‌اند.

وی تصریح کرد: در دانشگاه صنعتی شریف با پدیده کف خوابی مواجه هستیم؛ زیرا تعداد تخت‌ها متناسب با تعداد دانشجویان نیست. البته تلاش می کنیم این وضعیت را بهبود بخشیم. هر چند اقدامات انجام شده در کوتاه مدت به نتیجه نمی‌رسد و باید در بلندمدت شاهد نتایج آن باشیم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد: در مجاورت دانشگاه صنعتی شریف خوابگاه دانشگاه شهید رجایی قرار دارد؛ در حالیکه دانشگاه شهید رجایی در شرق تهران واقع شده است.

وی ادامه داد: با توجه به مجاورت خوابگاه دانشگاه شهید رجایی با دانشگاه صنعتی شریف، در یک دهه گذشته درصدد بودیم این خوابگاه به دانشگاه ما واگذار شود و به ازای آن ساختمانی از وزارت علوم به دانشگاه شهید رجایی اختصاص یابد. البته ساختمانی هم برای دانشگاه رجایی مشخص کرده‌ایم و چنانچه اقدامات لازم انجام شود در کوتاه مدت مساله تعداد خوابگاه‌های دانشگاه‌ صنعتی شریف حل می‌شود.

موسوی درباره خوابگاه‌های متاهلی نیز توضیح داد: سه بلوک خوابگاه دانشجویی در شهرک دانشگاه وجود دارد که یک بلوک به دلیل اینکه کیفیت مناسب نداشت نشست کرد و ما را در شرایط خطرناکی قرار داد. در همین راستا این بلوک تخلیه شد و فرایند مقاوم سازی آن دو سال به طول انجامید، یک ماه پیش به بهره‌برداری رسید. از ابتدای ترم آینده دانشجویان متاهل در این خوابگاه مستقر می‌شوند. اکنون به دنبال این هستیم که بلوک چهارم را احداث کنیم.

حتما ببینید

راهکار پژوهشگران فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی

راهکار پژوهشگران فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از دانشگاه تهران، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *