تجربه ۸۵ زلزله بالای چهار ریشتر در سمنان و ضرورت آمادگی

تجربه ۸۵ زلزله بالای چهار ریشتر در سمنان و ضرورت آمادگی

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، زلزله به عنوان سهمگین‌ترین بلای طبیعی غیرقابل پیش‌بینی بر اثر لرزش ناگهانی زمین، شکستن و جا به جا شدن سنگ‌های لایه زیرین آن رخ می‌دهد و بر همین پایه همواره باید آماده رویارویی با این رفتار طبیعی زمین باشیم.

پیش‌بینی زمان و مکان دقیق وقوع زلزله ناممکن است، اما دانشمندان می‌توانند با مطالعه‌ی چگونگی حرکت‌ صفحه‌ها در زمین، موقعیت منطقه‌های گسل و تحقیق موقعیت زمانی و مکانی زمین‌لرزه‌های قبلی، زمان و مکان زلزله‌های احتمالی را تخمین بزنند.

دانش لرزه‌شناسی ابزار اصلی پیش‌بینی زلزله است و لرزه‌شناسان برای شناسایی و ثبت زمین لرزه‌ها از داده‌های ایستگاه‌های پایش لرزه‌نگاری استفاده می‌کنند و با پی بردن به ویژگی‌های لرزه‌ای به تجزیه و تحلیل می‌پردازند.

یکی از متداول‌ترین روش‌های پیش‌بینی زلزله، شناسایی مناطق با فعالیت لرزه‌ای افزایشی است که به این مناطق زلزله‌خیز کانون‌های لرزه‌ای یا گسل نیز گفته می‌شود در این مناطق صفحه‌های زمین‌ساختی (تکتونیکی) زمین به هم می‌رسند که به دلیل افزایش فشار و انرژی، مستعد زلزله هستند و مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا بیان کرد که ۶۸ گسل فعال زلزله‌خیز در این استان وجود دارد.

تجربه ۸۵ زلزله بالای چهار ریشتر در سمنان و ضرورت آمادگی
کمال طاهریان مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان

کمال طاهریان افزود: بیش از چهار هزار و ۳۵۰ زلزله از فروردین تا اواخر آذر ۱۴۰۳ در کشور رخ داد که بیش از ۱۶۰ مورد از آن مربوط به استان سمنان بود.

وی ادامه داد: ۸۵ مورد از ۱۶۰ زلزله رخ داده در استان سمنان از فروردین تا آذر ۱۴۰۳ با قدرت بالای چهار ریشتر ثبت شد.

وی با تاکید بر اهمیت رعایت اصول ایمنی در داخل ساختمان‌ها، تصریح کرد: در برخی زلزله‌های نه چندان شدید ساختمان ویران نمی‌شود اما احتمال سقوط، پرتاب و شکستن وسایل داخلی و ایجاد خطر برای ساکنان وجود دارد؛ بر همین پایه در نظر داشتن مستمر ایمن‌سازی داخل ساختمان‌ها برای پیشگیری از آسیب‌ها انتظار می‌رود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: شناخت پدیده زلزله و سایر سوانح طبیعی و ارایه الگوهای مناسب برای رفتار جمعی و فردی مردم در پیش، حین و پس از این سوانح می‌تواند از اثرات مخرب بکاهد و فراگیری آموزش‌ها از جمله اقدام‌ها برای مقابله با مخاطرات زمین‌لرزه است و برای نمونه تمامی اعضای خانواده باید بدانند زمان وقوع زلزله در منزل باید چه کار کنند و نقطه امن خانه برای پناه‌گیری کجاست؟

خبرگزاری جمهوری اسلامی(آباجان به نقل از ایرنا) استان سمنان پیشتر در قالب گزارشی با عنوان «زلزله اتفاق می‌افتد؛ بیاموزیم جان و مالمان را حفظ کنیم» به آموزش و اطلاع‌رسانی اقدام‌های مهم در هنگام وقوع زلزله پرداخت.

تجربه ۸۵ زلزله بالای چهار ریشتر در سمنان و ضرورت آمادگی

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

حتما ببینید

پرداخت به روز حقوق حق‌التدریس‌ها/ مشکل مطالبه فرهنگیان بازنشسته برطرف می‌شود

پرداخت به روز حقوق حق‌التدریس‌ها/ مشکل مطالبه فرهنگیان بازنشسته برطرف می‌شود

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، عبدالرضا فولادوند روز دوشنبه در آیین تکریم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *