به گزارش روز پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران، علیرضا زندوکیلی با بیان اینکه هرچه درباره حاج قاسم سلیمانی نوشته و بیان شود حق مطلب را ادا نمیکند اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با برگزاری جلسات مختلف سهم اندکی از حق بزرگانی چون حاج قاسم را ادا کنیم و برای شناساندن این بزرگان به نسل کودک و نوجوان نقشی تاثیرگذار داشته باشیم.
رییس سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز با اشاره به شخصیت شهید سلیمانی گفت: با مطالعه آثاری چون کتاب «سرو و سرود» میتوان مفاهیم مقاومت را تببین کرد چون مقاومت از مرزهای ایران فراتر رفته است و نیازمند تولید آثار بیشتری در بخش بینالملل هستیم.
سردار سرتیپ دوم مهدی امیریان اظهار کرد: در سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس چهار رویداد ملی برگزار میشود. ابتدا کنگره شعر دفاع مقدس که از سال ۶۷ آغاز بکار کرده و تاکنون ادامه دارد، رویداد داستان کوتاه «یوسف»، کنگره ادبیات پایداری و جایزه کتاب سال دفاع مقدس نیز سه رویداد ملی دیگر است که توسط سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار میشود.
وی بیان کرد: آثار ادبی متعددی درباره حاج قاسم منتشر شده اما هنوز هم جا برای کار وجود دارد زیرا عشق حاج قاسم در دل همه ایرانیان وجود دارد. پیشنهاد میکنم در زمان نگارش آثار ادبی درباره حاج قاسم، روی این موضوع توجه شود که چرا حاج قاسم چنین در قلب ایرانیان و مسلمانان جهان جا دارد و وقتی درباره این چرایی حرف بزنیم به دستاوردهای خوبی خواهیم رسید. بنابراین مهم است که بدانیم او برای ما چه کرد چون این چه کردها برای ما الگو میشود بیان این موارد مهم مسیر را برای الگوپذیری دیگران هموار میکند.
سردار امیریان با بیان اینکه شخصیت حاج قاسم فراملی است، گفت: مقاومت تنها به ایران یا برخی کشورهای مسلمان مختص نیست بلکه به همه مردم جهان تعلق دارد بنابراین ما در انتشارات صریر نگاهی بینالمللی به موضوع مقاومت داریم. شعر یک رسانه جدی است. وقتی درباره فردی مانند شهید سلیمانی از زبانی غیرایرانیها حرف میزنیم این شعر را جذابتر میکند. با مطالعه این آثار میتوان مفاهیم مقاومت را تببین کرد چون مقاومت از مرزهای ایران فراتر رفته است و نیازمند تولید آثار بیشتری در بخش بینالملل هستیم.
علیرضا قزوه، شاعر برجسته کشور نیز با اشاره به واکنش شاعران هندوستان به شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: درباره شخصیت حاج قاسم سلیمانی تعداد اشعار بسیار زیادتر است. من روزهای شهادت این شهید بزرگوار در هندوستان بودم. بسیاری از کشورهای عربی مسلمان و شیعه هستند. در هندوستان هم هندوهایی که ارتباط زیادی با فرهنگ مقاومت و شیعه ندارند در این باره اشعاری سرودند. زیرا آنها باور داشتند حاج قاسم اقدامات وی برای کرامت و آزادی انسانها است.
وی با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی انعطاف بسیاری داشت و حتی در عملیاتهای جنگی نیز این روحیه او دیده میشد بیان کرد: وی در یک عملیاتی سفارش کرده بود که به آهوهایی که در برف هستند غذا بدهند و میگفت از دعای این آهوها به ما تیر نمیخورد.