دریافت
۳۵ MB
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حدود پنج ماهی از روی کار آمدن دولت چهاردهم میگذرد و در همین مدت اندک رئیس جمهور و وزرا سفرهای استانی خود را آغاز کرده اند که بی گمان این سفرها مایه برکت و به توسعه همه جانبه و متوازن منطقه ای و رفع چالش ها و مشکلات استان های مختلف از جمله مناطق کمتر برخورداری همچون کهگیلویه وبویراحمد کمک شایانی خواهد کرد.
وزارت ارتباطات یکی از حساسترین وزارتخانهها است و اکنون سید ستار هاشمی عهده دار این منصب است و قرعه دومین سفر استانی او به نام کهگیلویه و بویراحمد افتاد و مردم خونگرم و میهمان نواز این دیار میزبان او بودند.
وزیر ارتباطات کهگیلویه و بویراحمد را مقصد دومین سفر خود انتخاب کرد زیرا معتقد است که توسعه زیرساختهای ارتباطی یک نیاز جدی برای آحاد جامعه است و گسترش زیرساخت ها در مناطق محروم و کمتر برخوردار و با ضعف تکنولوژی های جدید اولویت نخست وزارت ارتباطات است.
گواه این ادعا آن است که در چهار ماه گذشته تاکنون یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای تقویت زیرساخت های ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد هزینه شده است.
هاشمی در روز نخست سفر خود به مدرسه دختران عشایری رفت و از سختی ها و دردهای گذشته خود سخن گفت و چه سختی های زیادی که تحمل کرد و البته ثمره آن را نیز دید و به گفته وی هیچگاه فکر نمی کرد .
او به واسطه دلدادگی که به عشایر داشت در این سفر حتی در میان دانش آموزان عشایری حضور یافت و با لحنی صمیمی به آن ها گفت که « مسیر سختی را روزانه پیاده روی می کردیم و آن موقع هیچ وقت فکر نمیکردم که روزی به عنوان وزیر خدمتگزار مردم شوم».
این اولینبار بود که یکی از وزرای دولت به طور مستقیم با مردم ارتباط برقرار میکرد و بهصورت چهرهبهچهره به بررسی مسائل و مشکلات آنها میپرداخت.
آقای وزیر تا زمان ثمر دادن موضوع رفع فیلترینگ گویی آنچنان رغبتی به سفرهای استانی نشان نمی داد و تمام توان خود را به کار بست تا نتیجه ای در خور شان مردم حاصل شود.
تا فتح نسبی رفع فیلترینگ ایجاد نشد، سفر را آغاز نکرد
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرنگان رهبری در دیدار با وزیر ارتباطات تاکید کرد که آقای وزیر تا رفع فیلتر نتیجه نداد سفرهای استانی اش را آغاز نکرد.
وی تاکید کرد: این ایام بحث فیلترینگ زیاد شده است، شما تا زمانی که فتح نسبی از رفع فیلترینگ ایجاد نشد، سفرها را آغاز نکردید، در اتاق دربسته بودید و منتظر بودید که خبری شود. و بعد از آن سفر را آغاز کردید.
نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرنگان رهبری با اشاره به موضوع فیلترینگ و رفع محدودیت از برخی پلتفرمهای خارجی، بیان کرد: «لازم نبود که شما [مسئولان] بهخاطر شوخی فیلترینگ در محدودیت باشید. فیلترینگی که بهراحتی از آن عبور میشود، چه از مسیرهای مجانی و چه مسیرهای پرسود برای مافیای فیلترشکن و چه مسیرهای مجاز برای افرادی که برای خودشان یک امتیاز قائل هستند، به معنی این است که فیلترینگ یک شوخی بود. »
منطقه نیازمند بسترهای رشد در عرصه ارتباطات است
آیتالله ملکحسینی با اشاره به مشکلات منطقه درحوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: منطقه نیازمند بسترهای رشد در عرصه ارتباطات است، امروز به مرور تلفن ثابت با جامعه خداحافظی میکند، باید تلفنهای همراه توسعه بیشتری پیدا کند، به گونهای که حوادث طبیعی اختلالی در ارتباطات ایجاد نکند، این عزم شما و دوستانتان را میطلبد، و بدون تردید استاندار نیز تمام موقعیتهای مورد نیاز را آماده کردهاند، خواهشم این است که به تمام نیازهای استان پاسخ مثبت بدهید.
سفر سه روزه برای ارزیابی مشکلات کهگیلویه و بویراحمد از نزدیک
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سفر سه روزه ای با مجموعه همکاران در مجموعه های وزارت ارتباطات و بخش خصوصی به کهگیلویه و بویراحمد داشتیم، نگاه ما در این سفر این بود که بصورت میدانی پوشش جاده ای و پوشش ارتباطی شهر و روستا را مورد بررسی قرار دهیم و تلاش بر این بود که برکات خوبی از این سفر برای استان حاصل شود.
هاشمی بیان کرد: در این سفر ۹ سایت توسط مجموعه همراه اول افتتاح و هفت سایت نیز توسط مجموعه ایرانسل به بهره برداری رسید.
هاشمی تصریح کرد: «ما در استان از نقطه نظر ارتباطی مشخصاً در حوزه ثابت وضعیت مناسبی نداریم و این یک واقعیت است. به عنوان یک مسئول در حوزه ارتباطات بابت کافی نبودن یا مطلوب نبودن کیفیت ارتباطات در استان کهگیلویه و بویراحمد عذرخواهی میکنم.»
همچنین هشت سایت زیرساخت های ارتباطی در شهرستان کهگیلویه ارتقا و به روز رسانی شده است.
قرار شد جاهایی که دارای نقاط کور جاده ای است با اولویت بالا پوشش شان را انجام بدهیم حتی از مجموع ۷۷ روستایی که با مشکل پوشش مواجه بودند و ۲۸ مورد از آن ها بهره مند شدند و امید است مابقی هم در یک بازه زمانی مناسب دارای پوشش مناسب شوند.
بحث اقتصاد دیجیتال در این سفر با توجه به اینکه تکالیف برنامه و اسناد بالادستی است، مورد توجه ویژه قرار گرفت.
با استفاده از ظرفیت پارک علم و فناوری استان و حمایت جوانان نخبه، کاربلد و کارآزموده استان را به اقتصاد ملی و بین المللی وصل میکنیم.
وی ابراز امیدواری کرد :با تلاشهای انجام شده کهگیلویه و بویراحمد به یکی از استانهای برتر در حوزه ارتباطات و زیرساختها تبدیل شود.
تحقق مطالبه شرکت های دانش بنیان در دستور کار قرار دارد
وی با تاکید بر حمایت از تولید داخلی، افزود: حمایت از متخصصان داخلی نباید مانع ارایه خدمت باشد.
هاشمی با اشاره به اینکه در هر هفته دوبار در نشست های هیات دولت شرکت می کند، تاکید کرد: به عنوان نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در هیات دولت مطالبات شرکت های دانش بنیان در خارج از وزارت ارتباطات را پیگیری می کنم.
.وی با اشاره اینکه تعداد شرکت های دانش بنیان استان بسیار کمتر از ظرفیت هاست تاکید کرد:برای افزایش این واحدهای فن آور تلاش می شود
وزیر ارتباطات و فن آوری درباره مطالبه شرکت های دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد درباره تجهیزات تاکید کرد: تحقق این مطالبه در دستور کار است.
هاشمی ابراز کرد:تامین تجهیزات پردازش به علت تحریم ها دشوار است اما ضرورت دارد برای تحقق این مطالبه از طریق ظرفیت های دیگر اقدام می شود.
دستور اجرایی شدن یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری صادر شد
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سفر سه روزه وزیر ارتباطات به استان، گفت: وزیر در این سفر علاوه بر دیدار با مردم شهرهای یاسوج، کهگیلویه و گچساران و دیدار با عشایر دستور اجرایی شدن مصوباتی را داد.
محمود رادمنش افزود: دستور اجرایی شدن یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری تار صادر شد، همچنین تسریع در تکمیل فیبرنوری کسب و کارها و منازل شهرهای استان در این سفر مورد تاکید قرار گرفت.
وی با اشاره به افتتاح پروژه فیبر نوری ۲ شهرستان گچساران و دهدشت، گفت: ۲۸ پروژه حوزه ارتباطات روستایی با اعتبار یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در این سفر افتتاح شد که این روند ادامه خواهد داشت.
این مسئول عنوان کرد. در حوزه پوشش جادهای دستور احداث ۱۸ سایت جاده برای رفع آنتن دهی در نقاط کور داده شد.
رادمنش عنوان کرد: در بحث حمایت از شرکت های دانش بنیان و نوآوران دستورات قابل توجهی داده شد که اجرایی خواهند شد، همچنین در موضوع احداث ساختمان های مورد نیاز حوزه آی سی تی هم دستوراتی داده شد که در مجموع سفر سید ستار هاشمی به استان سفر پر خیر و برکتی برای استان بود و مصوبات این سفر پیگیری میشود.
روایت استاندار از مصوبات سفر پربار وزیر
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سه شاخص توسعه ای، افزود: سهم استان در تولید ناخالص داخلی ۶ دهم تا ۶۵ صدم درصد است، در حوزه سپردههای سیستم بانکی ۲۵ صدم درصد سپردههای بانکی را داریم، در حالی که یکی از منابع لازم برای سرمایهگذاری همین سپردهها است، در بحث شرکتهای دانش بنیان فقط ۲ دهم درصد شرکتهای دانش بنیان را داریم که یک پنجم سهم جمعیتی ما است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در یک وفاق و همدلی و همراهی باید کار کنیم و در سطح ملی دولت حمایت داشته باشد، با حمایت شما در وزارت ارتباطات تحولی را در شاخصهای اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی مردم ایجاد کنیم.
رحمانی با اشاره به ارتباطات روستایی گفت: ۴۹ سایتی که در دست اجرا است و ۵۳ روستا را پوشش میدهد، ۲۰ سایت برای ارتقای تکنولوژی است که ۲۰ روستا را پوشش میدهد، احداث خواهند شد.
وی بیان کرد: ۲۵۳ کیلومتر فیبر نوری تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ به نتیجه میرسد و یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر باقی مانده نیز توسط ایرانسل و همراه اول تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد و بتواند تحول جدی در حوزه ارتباطات روستایی ایجاد کند.
رحمانی ادامه داد: درخصوص فیبر نوری شهری، در حال حاضر عملیات اجرایی هفت شهر استان آغاز شد، با تلاشهای دوستان امروز افتتاح و بهرهبرداری از این پروژه در دهدشت و چرام انجام گرفت، پیشرفت کار در یاسوج، گچساران، لیکک، لنده، پیشرفت مناسبی ندارند، این دستور داده شود که کار به سرانجام برسد و برای ۱۵ شهر دیگر نیز دستور عملیات اجرایی توسط وزیر داده شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: به دلیل کوهستانی بودن منطقه اکثر جادههای استان با مشکل ارتباطی مواجه هستند، که در این خصوص ۱۶ سایت طراحی شده که به دستور وزیر این سایتها در یک برنامه زمانبندی به نتیجه برسند.
وی افزود: یکی از نیازهای اساسی استان احداث مرکز مبادلات پستی است، در دهدشت، یاسوج و گچساران این مرکز را داریم، اما توسعه شهرها تکافوی نیاز مردم را نمیدهد که انتظار داریم این مراکز توسعه داده شوند.
رحمانی تاکید کرد: در شهرستان دنا در زمینی به مساحت ۶۰۴ متر مربع دستور احداث ساختمان اداره پست داده شد.
وی عنوان کرد: تأمین اعتبار ساختمان فنی شرکت ارتباطات زیرساخت، و تأمین اعتبار ساختمان ماهواره در ارتباط با شرکت مخابرات از جمله نیازمندیهای استان است.
رحمانی افزود: از دیگر انتظارات و نیازهای استان درحوزه فرایند استقرار، تفکیک و جداسازی مرکز یاسوج دوگنبدان از شرکت مخابرات یکی از نیازهای اصلی است که انتظار داریم.
وی گفت: احداث ۶ پست بانک در روستاها، ۳۵ دستگاه و تجهیزات مورد نیاز، تأمین پروتکشن فیبر نوری برای ۱۶ شهر فاقد پروتکشن، که وزیر در سفر خود به دهدشت تأکید ویژه بر این موضوع داشتند و در دستور کار شرکت مخابرات قرار دارد.
رحمانی تصریح کرد: وقتی برق قطع میشود خدمات اینترنتی نیز دچار قطعی میشود، از این رو حداقل یکصد باتری پشتیبان توسط هر دو اپراتور تأمین و کار به سرانجام برسد.
وی بیان کرد: تأکید من این هست که معاون محترم عمرانی و مسئولان شرکت برق بایستی تمام نیازهای برق سایتها را تأمین کنند و دغدغهای در این رابطه وجود نداشته باشد. متولیان در ادارات مختلف محیط زیست و منابع طبیعی به هیچ عنوان تأخیر در مجوز برنامههای توسعه ارتباطات پذیرفتنی نیست و هیچ گونه تأخیری نباید وجود داشته باشد.
وی گفت: راهاندازی کارخانه نوآوری فناوریهای دیجیتال یکی از نیازهای مهم شرکتهای دانش بنیان استان است که وزیر حمایت لازم را انجام خواهد داد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: تکمیل زیرساخت فیبر نوری در واحدهای صنعتی و شهرکهای صنعتی درخواستی بود کهامید داریم با نگاه مثبتی که دارید دستور ویژهای را در این خصوص صادر کنید.
وی گفت: تأکید وزیر ارتباطات بر این بود که ظرفیتهای خوبی در وزارتخانه وجود دارد که نشست مشترکی را در وزارتخانه خواهیم داشت و از این ظرفیت حداکثر استفاده را برای توسعه فعالیتهای دانش بنیان خواهیم برد.
رحمانی عنوان کرد: به پیشنهاد وزیر ۱۰ شرکت مؤثر مورد حمایت ورزارتخانه قرار میگیرند و طبق اعلام وزیر هر دو ماه یک بار برای پیگیری مصوبات سفر پر ارزش وزیر، جلسه مشترکی را در وزارتخانه خواهیم داشت. باورم این هست که این سفر منشأ تحولات جدی در فرایند توسعه استان خواهد بود، از این به بعد ما و مدیران باید از ظرفیتها استفاده کنیم و اگر این کار را کنیم قطعاً تحولات اتفاق خواهد افتاد.
رحمانی تصریح کرد: احداث دکل مخابراتی توسط اپراتورهای همراه اول و ایرانسل برای دو نقطه از مناطق عشایری پر جمعیت درنظر گرفته خواهد شد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دوازدهم دی ماه در قالب دومین سفر استانی خود وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
وزیر ارتباطات در روز نخست سفر سه روزه خود ابتدا به خوابگاه دخترانه عشایری رفت تا وضعیت ارتباطی این خوابگاه را از نزدیک بررسی کند.
دیدار با نماینده ولیفقیه و امامجمعه یاسوج و دیدار با فعالان و شرکتهای دانشبنیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین دیدار با نماینده مردم استان در مجلس خبرگان از دیگر برنامههای سفر وزیر ارتباطات و هیئت همراه به استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
هاشمی در دومین روز سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد، در روستای صدراله و مدرسه دخترانه هجرت، پروژههای ارتباطی ایرانسل را افتتاح و از پروژههای در حال اجرای مرکز ارتباطات زیرساخت دهدشت بازدید کرد.
بهره برداری از پروژههای ارتباطی همراه اول در روستای چهار بیشه سفلی، بازدید از مرکز نوآوری و رشد گچساران و دیدار صمیمی با عشایر منطقه سعادتآباد، از دیگر برنامههای دومین روز سفر وزیر ارتباطات به این استان بود.
روز دوم سفر هاشمی به استان کهگیلویه و بویراحمد، شرکت در جلسه شورای اداری استان به حضور استانداران مقامات و مدیران استانی به پایان رسید.
روز پایانی سفر وزیر ارتباطات نیز به نشست صمیمی با همکاران ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمانها و شرکتهای تابعه و بازدید از بیمارستان اعصاب و روان و جانبازان یاسوج و در نهایت شرکت در نمازجمعه یاسوج و دیدار صمیمی و بیواسطه با مردم این شهر اختصاص یافته بود.
دیدار مردمی پس از نماز جمعه پایان بخش برنامه های سفر سه روزه این وزیر در دولت چهاردهم به استان کهگیلویه و بویراحمد بود.