به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، دوشنبه ۱۰ دیماه مسعود پزشکیان رئیس جمهور به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفت؛ پزشکیان پس از این جلسه مهمترین دغدغه را تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رسیدگی به وضعیت کنترل قیمتها و فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی توصیف کرد.
وی با بیان اینکه مهمترین محور جلسه اخیر، کنترل تورم و هدفمندی یارانهها بود، گفت: هدف ما رساندن یارانهها به مصرفکننده نهایی است و در این راستا، تیمهایی برای بررسی روندهای جاری تشکیل شده است.
پزشکیان با تاکید بر اینکه به جای نسخههای کلی باید به حل مسائل متکی بود و از کلیگویی پرهیز کرد، یکی از مهمترین موضوعات فعلی دولت را مساله تامین اجتماعی دانست که شورای آن به صورت هفتگی برگزار میشود و در آن بهجای کلیگویی باید راهکارهای مشخصی برای مسائلی مانند مسکن و معیشت محرومان ارائه شود.
سهم ۷۰ درصدی مسکن و خوراک در تورم
در این ارتباط «حسن حسنخانی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا تاکید کرد: از سال ۹۷ که ماجرای خروج آمریکا از برجام پیش آمد تا همین امروز، تحولات عجیبی در حوزه تورم داشتیم؛ مثلا نرخ تورم مسکن در کل تورم از ۲ درصد به بالای ۱۲ درصد سالانه رسیده است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد پیکره تورم در کشور مربوط به خوراک و مسکن است، اظهار داشت: اگر حمل و نقل، پوشاک و بهداشت را نیز به این بخش اضافه کنیم به عدد ۸۵ تا ۹۰ درصدی خواهیم رسید.
حسنخانی با یادآوری اینکه در خصوص مسکن در برنامه هفتم توسعه موارد و سنجههای بسیار خوبی آورده شده است، افزود: رئیس جمهور نیز نخستین و مهمترین صحبتی که داشتند، عمل به برنامه هفتم توسعه بوده است. اگر دولت قصد دارد گام مهم در کاهش نابرابری و فقر بردارد بیش از همه باید مسکن را جدی بگیرد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: هدف ایجاد یک میلیون مسکن سالانه که در برنامه هفتم توسعه و قانون جهش مسکن ۱۴۰۰ آمده است، باید محقق شود اما هنوز اقدامات وزارت راه و شهرسازی متناسب با این هدف نیست.
حسن خانی اظهار داشت: اگر قرار بود فقط و فقط یک توصیه در راستای توسعه عدالت اجتماعی و فقرزدایی به دولت کنم، تاکید من حتما به تسهیل واگذاری زمین به مردم برای ساخت مسکن است.
وی خاطرنشان کرد: اگر تورم بخش مسکن را به ۲ درصد برگردانیم، بخش مهمی از تورم کاهش پیدا میکند و از آنطرف دوباره کشور به سمت پویایی حرکت میکند.
این کارشناس اقتصادی با یادآوری اینکه ۲۵۰ صنعت به تولید مسکن وابسته است، گفت: تولید و عرضه مسکن یکی از کلیدیترین نکات در کاهش فقر و بیعدالتی و افزایش قدرت خرید مردم است.
راهبرد «گران کن و یارانه نقدی بده» اشتباه است
حسنخانی درباره هدفمندی یارانهها و چگونگی پیشبرد آن گفت: راهبرد «گرانکن و یارانه نقدی بده» راهبرد اشتباهی است اگر راهبرد درستی بود الان باید ایران بهشت میشد. اشکال کار اینجاست که در راهبرد گران کن و یارانه بده، اثر ثروت دیده نشده است.
وی توضیح داد: در این روش با افزایش قیمت کالا، به مردم مابهالتفاوتی پرداخت میشود اما باید به این نکته توجه کرد که متناسب با گران شدن نان و شیر و اقلام غذایی مواردی مانند مسکن، خودرو و داراییهای دیگر هم گران میشود. مابه ازای گران شدن مسکن و خودرو چه میشود و باید چطور آن را جبران کرد، باید پاسخ داده شود.
این کارشناس حوزه رفاه تصریح کرد: این کار فقیر را فقیرتر و ثروتمند را ثروتمندتر میکند. اگر این راهبرد رئیس جمهور و دولت باشد، به سمت بیراهه خواهد رفت؛ اما اگر تاکید بر یارانه کالایی و کالابرگ باشد در صورت اجرای صحیح با موفقیت رو به رو خواهد شد.